Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 86

Tema: Zarazna - nekompetencija liječnika

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Zarazna - nekompetencija liječnika

Ovo je eufemizam u naslovu, budući da imam potrebu vrištati na dotične.

Došla sam s Nikolom u zaraznu 19. na 20. u 1 ujutro, s temperaturom 40.1°C. Primila nas je na hitnoj liječnica koja je tražila da izvadimo krv iz prsta, pogledala nalaze, poslala nas u dnevnu bolnicu. Tamo su mu izvadili krv iz vene, nalijepili onu vrećicu kako bi mu uzeli urin i dobio je dvije flaše infuzije. Cijelu noć pa do 10 ujutro sjedila sam na stolcu s njim u naručju, pazeći da si ne istrga iglu iz ruke. Nije htio na krevet ni pod razno. Cicu nije ispuštao iz usta. U neko doba sam skužila da se popiškio, ali sve je otišlo u pelenu. Izlilo se iz vrećice pa su mu morali zalijepiti novu.
    Nakon druge mokre pelene i malo urina u vrećici, rekla sam im da moraju iskoristiti to što imaju.
    Poslije vizite pozvali su nas u ambulantu, liječnik je pregledao malog i zaključio kako nalazi ne ukazuju na ništa posebno, infekt vjerojatno virusne etiologije, uputio me da mu kapam nos, dajem antipiretike po potrebi te čaja.
    Zanimljivo je da je, u trenutku kad smo već praktički odlazili, doletio liječnik i preporučio da napravimo aspiracijski test za detekciju virusa. I to smo obavili. No nije se sjetio predložiti isto prije negoli je nazvao moj ujak, da se raspita o stanju djeteta. A ujak je "faca" pa se, valjda, predomislio. Čudno kako trebaš imati "face" oko sebe da bi dobio ono što treba. Sramota.
    Došli smo doma, odspavali poslije podne par sati, navečer opet stavili čepić i imali relativno mirnu noć. Temperatura je skakala na "samo" 39.7°C.
    Inače, Luka je prethodnu noća bio sam s tatom doma. Kad se probudio (oko 2) hodao je okolo, zvao "Mama! Cica!" i tako žalostan zaspao tek u 6 ujutro.

Elem, natrag na utorak. Otišli smo poslije podne do naše pedijatre koja se čudom čudila kako to da nam nisu dali nikakvu terapiju s obzirom na nalaze koji su, po njezinim riječima, jasno ukazivali na bakterijsku infekciju. No savjetovala je da čekamo ostatak nalaza i da joj se javimo odmah ujutro, budući da nalazi nisu bili prestrašni.

No uvečer, oko 8, Nikola je opet zakurio oko 40 i limfni čvor s desne strane mu je toliko natekao da smo opet otišli u zaraznu, na hitnu.
    Nakon čekanja od dva sata (dala sam mu čepić prije odlaska, tako da mu se temperatura snižavala) došli smo na red.
    Trebam napomenuti da nam je sestra rekla da idemo vaditi krv iz prsta (iako smo to napravili 40 sati ranije) i da sam to odbila dok ne dođe liječnik.
    Liječnica je došla, pogledala ga, zaključila da je to viroza i poslala nas vaditi krv. Krv smo izvadili, pričekali pola sata na nalaze i dobili potvrdu da je u pitanju virus.
    Međutim, na moje inzistiranje, nije li u pitanju ipak bakterija, rekla je da moramo sačekati nalaze briseva, koji će biti gotovi tek sutradan, a u međuvremenu bismo mogli, za svaki slučaj, na ORL u Vinogradsku.
    Tako smo i napravili. MM je došao po nas, odveo nas u Vinogradsku, gdje smo odmah primljeni na pregled. Liječnik je pregledao malog, pogledao nalaze i propisao antibiotik.
    Na moje pitanje je li to, po njegovu mišljenju, viroza ili bakterijska upala, k'o iz topa je odgovorio da je to, pa naravno, bakterijska.

Otišli smo kupiti antibiotik u dežurnu ljekarnu i dala sam mu ga odmah, već u autu. Došli smo doma, počeo je kašljati kao da ga nešto grebe i ispovraćao se po sebi i meni.
    Odmah sam nazvala u zaraznu da pitam što mi je činiti, a dr. mi je rekla kako je to sigurno reakcija na antibiotik i da mu probam ponovno dati za sat vremena, kad se želudac malo smiri, ako, uopće, bude htio popiti.
    Naravno da nije htio popiti. Dobio je opet temperaturu, jedva smo mu je skinuli na oko 38°C i malo je zaspao. Odmah se potom, oko 4, probudio i Luka (kojeg su MM i sveki uspjeli uspavati oko 23h) i tražio cicu.
    Ujutro oko 8 Luka se probudio i dobio cicu te nastavio spavati, a Nikolu smo spremili za odlazak našoj pedijatri.
    Usput smo otišli u zaraznu po nalaze s briseva, ali su nam rekli da se vratimo popodne, jer još nisu gotovi. Kad je MM inzistirao na tome da provjeri nisu li, možda, već gotovi, teti na šalteru je bilo teško čak i to napraviti. Ipak je nazvala u laboratorij i rekla da će nalazi biti gotovi za pola sata. MM je otišao po nalaze koji su BILI GOTOVI (!?), ali ih "jadna" laborantica nije stigla isprintati iz računala pa je bilo zgodnije da dođemo po njih poslije podne.

No, poslije toga smo otišli napokon do naše liječnice koja je pogledala sve papire i rekla da su nalazi lažno negativni jer nisu dobro uzeti.
    Nikola je dobio penicilinsku injekciju i otišli smo doma nakon pola sata čekanja (da isključimo reakciju).

Sad smo doma. Još jednom smo skidali temperaturu koja je oko 4 popodne bila 39.7°C.
    Za sada je OK, nadam se da će tako biti i dalje. Čvor na vratu je malo manji, no još uvijek dosta tvrd i vruć.

Ja sam ljuta k'o pas. Nemam komentara na nekompetenciju liječnika. Kad se smirim, možda napišem i još štogod.

A našoj pedijatri hvala do neba.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno re

joj, mogu samo napisati da suosjećam s tobom.

bezobrazluk. ili neznanje. stvarno.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Joj, i ja sam bijesna kad sam to pročitala . Pusa ribici i da što prije bude super!

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Iskreno se nadam da ide na bolje i da je ono najgore daleko iza vas. Ljubi miša bubanog A onima kompetentnima jedan eufemistični

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pusa zdravilica malom mišu

a za doktore

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Puno za brzi oporavak i ozdravljenje,
    a za doktore i ine (osim pedice)

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

svima skupa šaljem tješilice i ozdravilice

a ja sam mislila da je zarazna najbolja bolnica za hitne slučajeve s klincima... i eto ti sad...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam prije mjesec dana radi proljeva koji je trajao tjedan dana, povraćanja i temperature Rinu isto odvela na zaraznu gdje smo ostale cijelu noć. Ujutro smo otpušteni pod temperaturom, povraćanjem i proljevom sa riječima da je to samo viroza!!!

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad mi je jasno zašto mi nisi odgovorila u smsu kako je mali frend.
    a to da u dobrom dijelu intervencija trebamo "facu", što reći osim da to znam, ali se i ja svaki put nanovo čudim.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lex, na temelju čega se u Vinogradskoj zaključilo jedno a u zaraznoj drugo? Jeste li radili CRP? Ima i virusa od kojih buknu limfni čvorovi, tako da to nije 100% znak bakterije. A prije 3 godine djeca rijetko dobe šarlah (osip od streptokoka) - ali ne znam kako reagiraju na samu infekciju, da li ih štite mamina antitijela. Pretpostavljam zbog penicilina da je sumnja na streptokok.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj samba prvotno napisa
    Ja sam prije mjesec dana radi proljeva koji je trajao tjedan dana, povraćanja i temperature Rinu isto odvela na zaraznu gdje smo ostale cijelu noć. Ujutro smo otpušteni pod temperaturom, povraćanjem i proljevom sa riječima da je to samo viroza!!!
    ista stvar je bila s nama. primili su nas u dnevnu bolnicu nakon što sam dvije noći hodočastila sa isproljevanim, ispovraćanim franom na hitnu u zaraznu, kad je već bio poprilično jadan i otpustili nakon jedne boce infuzije, jer je to virus koji samo treba odležati.
    Prvi nalaz stolice je bio negativan na sve, a kad sam rekla da mi je to jako čudno jer pola grupe u jaslicama ima rotu, napravili su još jedan nalaz koji je bio pozitivan.

P.S. I franu je pobjegla mokraća prvi put iz vrećice u pelenu, za što sam ja dobila jezikovu juhu. Zalijepili su novu. Kad sam ga pokakanog išla presvući, skužila sam da je napunio vrećicu, pozvala sestru koja je rekla da će doći za tren....čekala sam pet minuta dok je ona sjedila u sobici za sestre i čavrljala sa ostalima (bili smo u "boxu" preko puta sobice) i pozvala je opet. Okrenula je očima i rekla da je evo odmah. nakon dvije minute sam poludila i rekla da dođe skinuti tu prokletu vrećicu (kad je prvi put mokraća iscurila rekla mi je da ni slučajno vrećicu ne skidam sama). Fran je tako razmotan, pokakan, sa vrećisom na pišonji plakao, uznemiravao ostalo dvoje također bolesne djece u boxu i čekao gospođicu da završi trač.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa to najvjerojatnije i je bio ili rota ili adeno virus.

ali ono što mene užasno smeta u zaraznoj je da dijete, bez obzira na realno stanje i stvarnu (ne)potrebu, obavezno ostavljaju u bolnici uz barem dvije infuzije
    da dovedem dijete sa slomljenom nogom, vjerojatno bi mi rekli : mama, treba u dnevnu bolnicu. dat ćemo joj infuziju.

ok, ajde još shvaćam da ostave dijete na "promatranju", ali čemu te silne infuzije???
    (mi smo jednom bili na zaraznoj sa temepraturom 37.5 i jednim jedinim
    povraćanjem, bez ikakvog proljeva i bilo kakvih drugig simptoma. rekli su mi da nije ništa, ali su je svejedno stavili na dvije infuzije i ostavili preko noći u bolnici )

ja više ne idem u zaraznu, nema šanse.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

aspiracijski test za detekciju virusa
    Je li to detekcija virusa u sekretu nosa?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Lex ovo je grozno, evo vam jedna velika tješilica, i da mali miš čim prije ozdravi.

Ja moram reć da smo mi na Hitnoj na zaraznoj imali jako dobro iskustvo, s tim da smo u jednom danu bili prvo sa sveki koja je ostala, a navečer sa Rokom kojeg su vratili doma na kućnu njegu i nismo srećom iskusili dnevnu bolnicu i infuziju. Sveki je jedva hodala i primili su ju istu sekundu bez imalo čekanja i bez ikakvih intervencija u vidu veza i sl, i navečer je Roko istu sekundu došao na red, jer su tad imali poseban boks za klince, jedino su ljudi koji su iza nas došli s klincem malo čekali dok mi završimo.

Mi smo ko 22,00 sata došli s Rokom na Zaraznu na hitnu zbog proljeva, i visoke temperature, već je bio klonuo, nakon uzimanja krvi i pregleda, te uzimanja stolice, doktor nas je vratio doma i rekao da je samo blago dehidriran, te nema potrebe za infuzijom, već da ga samo čim više silimo da pije, a ako bi došlo do pogoršanja da dođemo na infuziju.
    Kad smo pričali sa sestrama na odjelu gdje je ležala sveki rekle su nam nek dofuramo malog na infuziju, no ja sam rekla da je on sad super, živahan, bez obzira na proljev, i da dosta pije, i da mislim da nema potrebe i srećom uspjeli smo izgurat i bez infuzije. Nalaz je bio gotov tek za 5 dana, kad je on već bio super i našli su mu salmonelu i campilobakteriju.

Ja stvarno za Zaraznu imam samo riječi pohvale za razliku od Hitne u Vinogradskoj gdje smo sami morali urin i krv u noći nosit u drugu zgradu na analizu i sami ić po nalaze, jer oni nemaju dosta osoblja po noći. Srećom smo bili MM i ja zajedno pa je on išao to obavit, a zamislite da je jedan od roditelja sam s djetetom i da mora šetat od zgrade do zgrade sa krvi i urinom (jer se svako nosi u drugu zgradu).

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Opet o doktorima

Ima li tko nešto lijepo reći za doktore na ovom portalu ????
    Dugo sam dvojila dali da se javim ili ne. Ni kod odraslih a pogotovo kod djece 2+2 nisu uvijek 4, niti u medicini nije sve tako jednostavno.Porod je još uvijek velika nepoznanica , kao što su i djeca velika nepoznanica.
    Rijetko se netko javi čijem je djetetu, majci , ocu.... doktor spasio život.
    I ja sam imala inducirani I porod , po meni bez razloga. Kada sam dovela dijete s tem. 40 i L 39 000 CRP 320 na zaraznu jedino što mogu reći je da su mom djetetu spasili život!
    Meni je jako žao što se dešavaju takve stvari , ja sam jako protiv invazivnih stvari , vađenja krvi ...djeci, ali nekada čak ni tada nije jasno o čemu se radi , a kamoli samo na osnovi kliničke slike.Nije mi jasno da sestra upućuje u laboratorij , ili ja nisam dobro shvatila!!!!?????
    Jako je teško liječiti djecu jer se kod njih vrlo brzo mijenja opće stanje, naizgled bezazlena viroza začas se zakomplicira rlo, zato djecu vodimo liječniku čim se razbole, ponekad dok nije razvijena tipična klinička slika. a mi čamimo kod kuće i pijemo Aspirine i vitamin C.
    Još jednom, žao mi je i suosjećam sa svakom majkom čija su djeca bolesna .Moja djeca su trenutačno ne mogu reći bolesna, ali su neki dan cijepljena imaju reakciju (stariji 1. put u životu), i ja sam ljuta na cjepivo .
    Sigurno komentirate-100% je doktorica! Da , jesam , ja se ne stidim.i 10,5 godina sam se školovala da to postanem!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kinder prvotno napisa
    Primjeti da je post iznad tebe Roko_mama upravo to napravila 8) I to za istu bolnicu u kojoj je lex imala lose iskustvo.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Primjetila sam, ali govori protiv vinogradske!
    Ja sam govorila općenito, vrlo rijetko lijepa riječ!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam govorila općenito, vrlo rijetko lijepa riječ!
    zato što su nam život i zdravlje naše djece najvažnija stvar na svijetu, pa nam je jako jako jako teško tolerirati liječničke pogreške.

u većini drugih zanimanja pogreške toleriram jer svi smo ljudi, ali mi je to jako teško kad se radi o liječnicima.
    plus što se većina njih drži jako uzvišeno i bahato, kao da smo svi mi oko njih ekstremno glupi polupismeni poluljudi kojima se ništa ne treba reći ni objasniti jer ionako ne možemo ništa shvatiti - budući da nismo godinama išli na medicinski faks.

čast iznimkama (kojih srećom uistinu ima)

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Lex, na temelju čega se u Vinogradskoj zaključilo jedno a u zaraznoj drugo? Jeste li radili CRP? Ima i virusa od kojih buknu limfni čvorovi, tako da to nije 100% znak bakterije. A prije 3 godine djeca rijetko dobe šarlah (osip od streptokoka) - ali ne znam kako reagiraju na samu infekciju, da li ih štite mamina antitijela. Pretpostavljam zbog penicilina da je sumnja na streptokok.
    Radili smo CRP. Bio je 19.2. Leukociti su mu bili 16.7. Razilaženje u mišljenju je došlo zbog toga što su liječnici iz zarazne, svi od reda, tvrdili kako djeca ionako imaju povišene leukocite i kako ovo nije ništa strašno. :vatrorig:

Je li to detekcija virusa u sekretu nosa?
    Je, to je to. Nalaz, naravno, nismo dobili. :vatrorig drugi:
    Upravo mi se Nikola ponovo ispovraćao, temp. je 39.2.

Citiraj kinder prvotno napisa
    Ne znam jesi li primijetila kako sam sa zahvalnošću spomenula upravo svoju pedijatru. Bilo bi lijepo kad bi i to uzela u obzir kad pišeš odgovore.

Nije mi jasno da sestra upućuje u laboratorij , ili ja nisam dobro shvatila!!!!?????
    Što se tiče upućivanja u lab - da, upravo me sestra tamo uputila.
    Tek kad sam ja izričito tražila da to odgodimo i uradimo po potrebi, tek je onda sestra rekla da ćemo sačekati doktoricu.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja mislim da svi mi koji smo pomagačkih zanimanja (nisam liječnica) trebamo biti spremni na kritike ljudi kojima pomažemo. Ljudi koji trebaju određenu pomoć upravo su zbog toga posebno osjetljivi, imaju pravo od nas očekivati puno i dobiti puno, posebice kada se radi o zdravlju, fizičkom ili psihičkom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Opet o doktorima

NARAVNO!

samo upotrijebi tražilicu (kako bi Lut rekla) i vidjet ćeš da se vrlo često u postovima u kojima se žalimo na neke doktore, zahvaljujemo nekim njihovim kolegama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    ja mislim da svi mi koji smo pomagačkih zanimanja (nisam liječnica) trebamo biti spremni na kritike ljudi kojima pomažemo. Ljudi koji trebaju određenu pomoć upravo su zbog toga posebno osjetljivi, imaju pravo od nas očekivati puno i dobiti puno, posebice kada se radi o zdravlju, fizičkom ili psihičkom.
    Bubice, pravo u sridu!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bubica, upravo tako.
    to je ono što sam ja htjela reći, pa sam se zapetljala

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    plus što se većina njih drži jako uzvišeno i bahato, kao da smo svi mi oko njih ekstremno glupi polupismeni poluljudi kojima se ništa ne treba reći ni objasniti jer ionako ne možemo ništa shvatiti - budući da nismo godinama išli na medicinski faks
    Ovo je tako strašno istinito.
    Inače, kad sam doktoricu pitala koliki mu je CRP i zbog čega je toliko sigurna da je u pitanju viroza, a ne bakterijski infekt, upitala me jesmo li mi, možda, kolegice. Nije mi jasno zbog čega je ona to zaključila.
    Ah, usput - pored sebe je na pregledu imala i tu sestru koja nas je poslala na vađenje krvi. Sestra je cijelo vrijeme nešto suflirala, meni davala instrukcije što da radim s djetetom, dopunjavala liječnicu koja ju je cijelo vrijeme pogledavala i tražila odobravanje.

Iz toga sam zaključila kako je liječnica "nova" (osim što je i vrlo mlada) s faksa te da odrađuje ili praksu ili specijalizaciju. U potpisu joj piše dr.med., a ne, recimo, spec. infektolog.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sestra je cijelo vrijeme nešto suflirala, meni davala instrukcije što da radim s djetetom, dopunjavala liječnicu koja ju je cijelo vrijeme pogledavala i tražila odobravanje.

Iz toga sam zaključila kako je liječnica "nova" (osim što je i vrlo mlada) s faksa te da odrađuje ili praksu ili specijalizaciju.
    upravo ovakva identična situacija je trenutno u našem domu zdravlja. imamo novu pedijatricu koja ne zna zucnuti prije nego što joj medicinska sestra nešto kaže. i kako da ja sad ne budem ljuta? pa radi se o mom bolesnom djetetu, a u rukama smo nekog tko uopće ne zna što i kako da radi?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da predamnom netko kaže alhidada, ja bi isto mislila da smo kolege.
    Valjda se ženi čini da CRP zvuči preegzotično da bi njegovo značenje znao neki nemedicinar.

sad sam postala totalno off topic i bezobrazna pa brišem na lijevo dok mene netko ne zbriše s foruma

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako se upustim u komentranje postupaka i odnosa liječnika, neće mi biti kraja, pa ću zato samo malom slatkišu NIkoli zaželjeti brz oporavak.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Samo da naponem, Kinder, ja nisam kudila doktore u Vinogradskoj (dapače bila je jedna jako ljubazna mlada doktorica na Hitnoj), već njihovu užasno lošu organizaciju na Hitnoj, jer sory, nije lako šetat s djetetom koje kuri preko 40,0 vani hladno i puše od jedne do druge zgrade, jer njima nema ko odnjet uzorke, pa opet nakon sat vremena ić po nalaze.

A što se općenito ponašanje doktora tiče slažem se sa Lutonjicom i ostalima da su nažalost doktori prečesto prebahati, i ne žele ništa objasniti, a mi kao mame u panici i želimo da nam se objasni kakve se pretrage našem djetetu rade, iz kojih razloga, što je utvrđeno, kakva je terapija primjenjena i zašto, i koja lijepa riječ, jer to stvarno ne košta ništa, a roditeljima u takvoj situaciji puno znači jer su ludi od brige za dijete.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lex, to je najvjerojatnije specijalizantica. Moje iskustvo (s mojim bolestima, ali ja uvijek raspravljam s doktorima, ne dam se otpilit) je da su specijalizanti otvoreniji i zapravo ne odrađuju rutinski pacijente, sve ti objasne što pitaš. Ali kad vidiš ovako nešto, i radi se o specijalizantu, kad ti je dijete u teškom stanju, mislim da je najbolje tražiti nadslužbu (mora biti specijalist negdje u bolnici dežuran). Samo zaprijetiš novinama...
    Ali ne bi se kladila da ovu temperaturu ipak nije napravio virus (trodnevna ili adenoviroza), jer je klinička slika gadnija od laboratorijskih nalaza. Jeste li ponavljali leukocite za par dana?

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali ne bi se kladila da ovu temperaturu ipak nije napravio virus (trodnevna ili adenoviroza), jer je klinička slika gadnija od laboratorijskih nalaza. Jeste li ponavljali leukocite za par dana?
    Ovo je već peti dan kako mu skače temperatura do 40°C.
    Od 16. 2. do 19.2. je imao laganije temperature oko 37.5°C-38°C.
    FYI, 16. 2. smo se cijepili 5u1 Infanrix. Tada je i jako kašljao po noći. Bilo je strašno i za slušati. Kako bi prestao kašljati, iscrpljen bi, jadan, zaspao. I opet bi se probudio kašljući za pola minute. I tako dva sata.
    Sljedećih noći je opet kašljao, a temperatura nije strašno rasla.
    Buknulo je baš tog 19. 2. uvečer.

Leukocite smo ponavljali. Ponovljena vrijednost je bila 16.7. Vrijednost kod prvog dolaska na hitnu je bila 15.9.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ~lex~ prvotno napisa
    FYI, 16. 2. smo se cijepili 5u1 Infanrix.
    je li netko povezao cijelu priču sa cijepljenjem?

ili su samo pretpostavili da je baš bio u inkubaciji kad ste cijepili?

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo da se i ja ponovo javim jer sam očekivala upravo takve reakcije.
    Moja je pogreška što sam se nadovezala na temu, a trebala sam otvoriti novu.Svi smo osjetljivi na zdravlje naše djece, pa sigurno i doktorica u zaraznoj ako je majka.Sudim po sebi- vrlo često i nekritični!
    Ne želim braniti nikoga jer je svako odgovoran za svoje postupke.Sigurna sam da je doktorica učinila sve što je u tom trenutku znala , smjela i mogla učiniti da pomogne Nikoli.Moje je mišljenje da imate pravo znati što se planira učiniti vašoj djeci bez ikakve bahatosti jer sam i sama osobito osjetljiva na svoju djecu, boraviti s djecom u bolnici u tolikoj mjeri da to ne ometa rad odjela, nadam se da razumijete što sam željel reći.Isto tako , niti ja a niti bilo tko drugi ne smije procjenjivati nešto čemu nismo prisustvovali! Predpostavljam da je doktorica u tom trenutku tako procjenila, a očito je malo veći problem zbog toga što je dijete cijepljeno neposredno prije infekta pa je pitanje da li je cijepljen u inkubaciji ili je reakcija na cijepivo , iako sumnjam u to budući da temperatura traje već 5 dana i ima povećan l. čvor na vratu uz porast L.
    No toliko o tome.Nadam se da će Nikola biti bolje
    Ne smatram da sam pametnija od vas zato što sam završila med.fak. jer inače ne bih pročitala niti jedno slovo s foruma jer i ja sam samo čovjek koji ima djecu sa svim problemima kao i ostale forumašice.
    Nemojmo govoriti o nekompetenciji lijčnika jer ovo nije mjesto za to, niti smo mi kompetentne.
    Znam da ćete opet reagirati a ja ću opet odgovoriti!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Od mo-pa-ru-a temperatura ne raste prvih par dana (bar ne bi trebala), kao od di-te-per-a. Tako da ga je vjerojatno cjepivo uhvatilo ili u inkubaciji ili taman na početku infekta. Jeste li cijepili s domaćim ili s priorixom?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

sad sam vidjela, 5 u 1, zanemari ono o mumpsu.

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Od mo-pa-ru-a temperatura ne raste prvih par dana (bar ne bi trebala), kao od di-te-per-a. Tako da ga je vjerojatno cjepivo uhvatilo ili u inkubaciji ili taman na početku infekta. Jeste li cijepili s domaćim ili s priorixom?
    Ovo je bilo 4. cijepljenje Di-Te-Perom +IPV+HiB
    Nisam htjela da prime polio kapljično, pa sam opet tražila 5u1.

Zanimljivo kako Luka (za sada) nije dobio ništa. Osim što ponekad kašljucne. Nadam se da će tako i ostati. :kuc-kuc o drvo:

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lex, moj Lovro je imao reakciju na 5 u1. Nogica mu je jako natekla.

Iskreno se nadam da će sa Nikolom biti sve ok...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Žao mi je što je malac bolestan,ali bojim se da bi to mogla biti reakcija na cjepivo.Tj.mislim da je bio u početku infekta kad je cjepljen pa je to moglo potaknuti tako burnu reakciju! Moj sin je cijepljen(protiv TBCa),a dr ga nije pregledala,te nije vidjela da ima upaljeno grlo.Nakon jednog dana dobio je visoku temperaturu,buknuli su mu linfni čvorovi,imao je grčeve u trbuhu i proljev . Nakon deset dana na antibiotiku mu je bilo bolje,ali je probleme sa imunitetom imao još dvije godine. Naravno,moderna medicina ne priznaje takve posljedice cjepljenja...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Da to je jedna groooooooooozna bolnica, sestre su neljubazne, a doktori nemaju pojma i obožavaju mučiti pacijente, naručito male.
    Dajte još istresite negativnih iskustava kako bi svi oni koji ovo pročitaju, a koji su imali namjeru prestali trčati u Zaraznu u svako vrijeme i bez pravog razloga. Čak i prije nego su zapravo i bolesni.
    Možda bi tada doktori koji tamo rade imali manje od 200, 300 pregleda po dežurstvu, stigli večerati prije 3 u jutro (za 10 minuta, naravno), uspjeli otići na WC barem 2x u 24h, odspavati pola sata, promijeniti tampon ili uložak nakon 12h rintanja i onda kompetentno i ljubazno odraditi i slijedeću smjenu, 32 h ukupno a sve za 370kn.
    E da, oni nemaju djecu koju moraju nasilno odviknuti od sisanja jer moraju dežurati usprkos zakonskom štitu... ..........jer nema dovoljno ljudi, jer ovi postojeći ionako spadaju s nogu. A malo je budala koje će se nakon mature odlučiti za još najmanje 11 godina kontinuiranog školovanja kako bi bili svima na usluzi. I to ne samo svojim znanjem, iskustvom i voljom već i svojim vremenom.
    A o njihovoj djeci će se za to vrijeme brinuti bake, tate(mame), tete čuvalice, vrtići,..................ali to ih ionako ne opterećuje pošto su oni u svojoj bahatosti već odavno oguglali.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Zaboravih najvažnije,šaljem Nikoli puno, puno ozdravilica.
    P:S. i ja vjerujem da je viroza u pitanju. Barem na osnovu nalaza.

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bibai, kinder i ostali liječnici s foruma, molim vas da se ne osjetite uvrijeđenima zbog mog posta.

Vi ste skrenule diskusiju u druge vode, a to je potplaćenost liječnika, loši uvjeti rada i slično. Ja se apsolutno slažem s vama i podupirem vas u nastojanjima da dobijete više, jer to zaista zaslužujete.
    Međutim, to je za drugu raspravu.

Ovdje ja prozivam nekompetenciju i loše ophođenje nekih djelatnika zarazne bolnice. Kako je Bubica krasno rekla:
    Moja djeca su mi najbitnija. Kao i vaša djeca svima vama, uostalom.
    Ali nemam razumijevanja za loše odrađen posao, kao što nitko ne bi imao razumijevanja za moj loše odrađen posao.

S tom razlikom da moj loše odrađen posao nikoga ne bi životno ugrozio, a liječnik koji pogriješi zacijelo ne želi znati da je pogriješio.

Svima hvala na dobrim željama.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisi napisala kako je Nikola.
    Kažeš da je temp. već peti dan 40C
    Dobiva li dalje penicilin?

Početno

I ja saljem Nikoli dobre zelje za ozdravljenje .

A bibui potpisujem rukama i nogama (osim ovog dijela o virozi - tu se ne bi stela mesati) i saljem joj veeeeeliku pusu!

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dajte još istresite negativnih iskustava kako bi svi oni koji ovo pročitaju, a koji su imali namjeru prestali trčati u Zaraznu u svako vrijeme i bez pravog razloga. Čak i prije nego su zapravo i bolesni.
    Možda bi tada doktori koji tamo rade imali manje od 200, 300 pregleda po dežurstvu, stigli večerati prije 3 u jutro (za 10 minuta, naravno), uspjeli otići na WC barem 2x u 24h, odspavati pola sata, promijeniti tampon ili uložak nakon 12h rintanja i onda kompetentno i ljubazno odraditi i slijedeću smjenu, 32 h ukupno a sve za 370kn.
    E da, oni nemaju djecu koju moraju nasilno odviknuti od sisanja jer moraju dežurati usprkos zakonskom štitu... ..........jer nema dovoljno ljudi, jer ovi postojeći ionako spadaju s nogu. A malo je budala koje će se nakon mature odlučiti za još najmanje 11 godina kontinuiranog školovanja kako bi bili svima na usluzi. I to ne samo svojim znanjem, iskustvom i voljom već i svojim vremenom.
    A o njihovoj djeci će se za to vrijeme brinuti bake, tate(mame), tete čuvalice, vrtići,..................ali to ih ionako ne opterećuje pošto su oni u svojoj bahatosti već odavno oguglali.
    ja ovo stvarno moram komentirati: je li bibai stvarno misliš da su za ovo krivi pacijenti? :shock:
    Ja se ovakvom stavu ne mogu načuditi. Pa, ako si liječnica, ja vjerujem da si za vrijeme studija imala otprilike ideju što to i kako liječnici stvarno rade a opet si odabrala to zanimanje, ja ću i dalje vjerovati - iz stvarne želje da pomogneš ljudima kojima pomoć treba.
    Ja deset godina radim sa, reći ću - korisnicima, koji sigurno spadaju u jednu od najtežih populacija (po svojoj strukturi osobnosti, načinu življenja i situaciji u kojoj se sada nalaze) i nikada mi nije palo na pamet njih okrivljavati za sve moje nedaće na poslu. I ja imam plaću kojom sam nezadovoljna, i moje dijete odgaja vrtić (od jaslica), i moji korisnici su uvjereni da su njihovi problemi najvažniji na svijetu - ali svoje nezadovoljstvo poslom ja rješavam sa svojim poslodavcem a ne s ljudima s kojima radim.

Sebe sam uzela samo kao primjer jer mi je tako najlakše objasniti, svi mi u profesionalnom životu imamo iste probleme i s njima se nosimo najbolje što znamo, bilo bi bolje, što manje preko ljudi za rad sa kojima dobijamo plaću...

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa

Da to je jedna groooooooooozna bolnica, sestre su neljubazne, a doktori nemaju pojma i obožavaju mučiti pacijente, naručito male.
    Ne želim se prepucavati, no ovaj tvoj post mi je :shock: jadni mi uz liječnike koji ovako razmišljaju.
    Meni je iskreno žao zbog loših uvjeta u kojima rade naši liječnici,med.sestre,laboranti...i voljela bi da imate velike plaće i da sretni i zadovoljni radite svoj posao.
    Ne znam koliko se to tiče bilo koga od nas koji dođemo po liječničku pomoć,jer moje stranke ne zanima jesam li ja umorna,živčana,nezadovoljna plaćom,u postupku IVF-a ili nešto deseto;oni žele riješiti što trebaju,a ja sam za njih službenica koja to radi i gotovo.
    Uostalom da sam toliko nezadovoljna i ogorčena svojim poslom ja bi tražila drugi koji će me činiti sretnom u emocionalnom i financijskom smislu.

Nikoli puno ozdravilica!

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nikola je sinoć u 20h dobio Ibuprofen sirup zbog visoke temperature.
    Obojica su već spavali u pola devet, ali se Nikola probudio oko 22 i počeo povraćati.
    Povraćao je svakih pola sata, a onda i svakih 20 minuta do 5 ujutro. Nakon toga je malo zaspao i povraćao sljedeći i zadnji put oko 8.
    U međuvremenu je dvaput imao proljev, vrlo smrdljiv i sluzav.

Cijelo to vrijeme pio je što čaj, što vodu, što Rehidromix, što cicu.

U 9 smo bili kod naše pedijatre na trećoj injekciji penicilinom. Temperaturu, od sinoć, nije imao.

Kod doktora se opet pokakao i uzeli smo stolicu te je odnijeli u Klaićevu na analizu.

Summa summarum: prvobitna bakterijska infekcija suzbijena je penicilinom. Visoke temperature više nema. Prilikom drugog odlaska na hitnu zarazili smo se nekim od prisutnih virusa (jedini mogući scenarij, budući da su djeca koja su tamo bila povraćala i imala proljev, što je i klinička slika Nikole, samo dan kasnije).
    Nastavit ćemo s penicilinskom terapijom do kraja, davati mu puno tekućine (i Rehidromix), kasnije u danu i rižine sluzi, kuhane jabuke te posne juhe od povrća.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme mica mala, stvarno ga je sve pogodilo
    a ovo je pokupio rota virus, trenutno ga SVI imaju...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Lex, ako ce ti biti ikakva utjeha i kod nas hara taj stomacni virus kod djece, ali bolest jako kratko traje.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I meni su cure imale 2 dana proljev, mlađa je i povratila dvaput (samo je cicala) i jednu noć imala temp. do 40,2 pod pazuhom :shock: .
    Inače joj do blizu 39 ne skidam jer smo s moje strane familije visoko-temperaturaši (ja i sad u virozi znam zakurit do 39C, a starija je do sad imala nekoliko puta i 40).
    Uspjela sam joj s homeopatskim aconitumom skidat one oko 39, pa bi pale do između 38-38,5, no na ovu supervisoku sam dodala još panadolbaby i tuširanje u mlakoj vodi.
    Kroz noć joj je pala skroz, ispod 37, da ne povjeruješ, sljedeći dan je bila ko nova...a zamalo smo i mi krenuli put zarazne.

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ajme mica mala, stvarno ga je sve pogodilo
    Džizas... kaj to onda znači da će mi i Luka pokupiti povraćanje i proljev?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma ne mora znaciti....Nikola je bio pogodno tlo, onako napacen...Meni pedijatrica kaze da je 90% djece dobilo taj virus kao "kalem" na nesto drugo, bas u DZ.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •