Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Prstić viška

b.ana.na avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno Prstić viška

Prije 3 mjeseca rodila sam prekrasnog dečkića i tek nakon dolaska doma iz bolnice vidjela da na lijevoj nogici imamo malog uljeza. Nakon prvotnog šoka,što zbog činjenice da mi u bolnici nitko nije rekao da mi dijete ima prstić viška,što zbog hormonalne neuračunjivosti,odlučili smo otići u Klaićevu na konzultacije. Bili smo kod 2 doktora,jedan je rekao da nebi trebali ništa dirati dok dijete ne napuni godinu dana,a drugi da bi on to odmah operirao dok je još mali,prije daljnjeg rasta nogice i prije početka hodanja.. zanima me dali se netko od vas našao u ovakvoj nedoumici,naime,ja dojim i sama činjenica da će dijete biti odvojeno od mene na par dana mi je šokantna,sama pomisao na opću anesteziju mi je grozna,najrađe nebi uopće išla u tu avanturu,a nisam pametna ako ostavimo taj prsić koliko će mu smetati kad malo poraste...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ne znam sta da ti kazem za prstic ali znam da imas pravo bit s djetetom 24 sata dnevno u bolnici ako je beba dojena. Ovako iz moje perspektive, odluku o operaciji bi donjela ako bi mi netko dao dokaz da ce mu taj prstic smetat za hodanje.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

odrasla sam s deckom koji je imao na jednoj nozi dva mala prsta. nisu mu dirali, nije imao problema ni sa hodom, ni sa uobicajnim djecijim igrama.
    jedino sto mi pada na pamet, a da ga nismo nikada pitali da li je imao problema s odabirom obuce, ali imao je tenisice koje su se mogle kupiti u svakom ducanu, dakle ne neke posebne.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Ovako iz moje perspektive, odluku o operaciji bi donjela ako bi mi netko dao dokaz da ce mu taj prstic smetat za hodanje.
    Potpis.

Izlagati malu bebu nepotrebnim operativnim zahvatima i stresu da bi mu noga lijepo izgledala u sandalama, za mene nema nikakvog smisla. A ako je kao MM neće nikada ni nositi sandale jer ih ne voli.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Btw, jedan moj bivši je imao plivaću kožicu između zadnja dva prsta na nogama, i uvijek se šalio s tim.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ne znam dal s godinu dana ili odmah, ali mislim da bih se odlučila na operaciju. računala bi da je bolje dok dojim da mogu biti s bebom 24 sata u bolnici
    jer s godinu dana su isto jako jako mali, iako ti kad rodiš izgleda da će biti veliki. a ne znam, bez obzira na dojenje, dal dozvoljavaju da budeš 24 sata s bebom, obzirom da već jedu normalno.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Razmisli i o tome da će doći u pubertet kad dijete svako odstupanje od normale jako teško prima. Ne radi se samo o smetanju kod hodanja. I izgled im je jako bitan.
    Kada na operaciju trebate dogovoriti s liječnicima i s pedijatrom. No, mislim da je lakše sada dok ne puzi, ni ne hoda.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Moj bratić ima po prst viška na svakom stopalu;tj.dupli zadnji mali prst.Sad ima 30 god.i nosi sandale i da za to neznam nebih ni primjetila višak,hoda normalno, sve ok.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nisam nikad o takvim stvarima razmišljala ali ne bih toliko žurila s operacijom, pričekala bih bar da bude 8-10 mj staro dijete. Do tada neće prohodati.
    Nećaka je morala ići na operacije noge iz drugih razloga, išla je baš u doba kad je prohodavala, tako da je to zbog gipsa bilo malo odgođeno ali na kraju je naravno bilo sve u redu. Ja bih dakle radije odgodila operaciju dok je dijete ovako malo jer mi je bitnije održavanje dojenja, a prohodati će mjesec dana prije ili kasnije, to mi se čini manje bitno. Također što se tiče opće anestezije, nije ugodno, i s te stane radije bih da je dijete veće.
    Ali bilo bi najbolje naći nekog doktora u kojeg se ima povjerenja i vidjeti je li to zaista neophodno.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

jako ovisi i o tome kakav je tvoj stav prema tome... ako ga sad gledaš kao da radi toga nije "savršen", onda je možda bolje da se operacija obavi jer je pitanje da li ćeš imati snage biti mu stijena ako se ikad zbog toga bude osjećao drugačiji, ali ako misliš da mu možeš pružiti svu podršku koju bi eventualno trebao, ne bih išla na operaciju. ni sad ni kasnije (osim u slučaju da mu se pokaže da mu smeta u pravilnom hodanju, ali mislim da se može i već sad kod ortopeda provjeriti da li bi moglo biti nekih većih problema).

moje osobno mišljenje je ne operaciju. i inače ako se može izbjeći, a kamo li za nešto što nije po život opasno... (ponavljam, ako se radi o poboljšavanju kvalitete života u smislu da dijete normalno hoda vs da ima poteškoća u hodanju, onda operacija da)
    ali to sam samo ja...

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Moja susjeda je u djetinjstvu imala estetsku operaciju stopala, nije joj ništa smetalo, pojavile su joj se one kvrge sa strane i mama isto tako htjedući dobro pristane na operaciju, koja je bila samo prva u nizu.
    Nešto se zakompliciralo, jedna stvar je vodila drugoj i sada 20 godina nakon cura sjedi doma, ne može naći posao jer teško hoda, ne može biti ni prodavačica u dućanu jer ne može stajati, na maminoj i tatinoj grbači cijeli život.

Ne želim plašiti, nego samo želim naglasiti (kao netko tko je već 4 puta bio pod narkozom isto zbog nogu) da svaka operacija nosi rizik, ne samo zbog narkoze, nego i zbog mogućnosti greške, posebnosti svakog tijela jer se nikada ne zna kako će reagirati na zahvat, kako će teći postoperativni proces...
    Treba dobro odvagnuti da li je taj rizik vrijedan neke estetske operacije, jer kao što Bonavia kaže, većina to neće ni primjetiti. Kad pređe tinejdžersku fazu vjerojatno će se sam sa sobom sprdati koliko će to biti nevažno.
    Posljednje uređivanje od Rivendell : 16.02.2012. at 14:29

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ne bi niti primjetila da neki muškarac ima prst viška na nozi. :ćorava:

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ako te smeta nasavršenost, imaj na umu da će mu i nakon operacije ostati ožiljak, koji će ako tada bude već hodao, jako teško zarasti jer je na nezgodnom mjestu.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ja bih išla operirati ,najkasnije do 10 mj. odnosno prije nego djete počne koračati. ja i dan danas lupam glavom od zid sto nisam malu odvela na jednu laser.operaciju,ništa specijalno (meni cak ni nesmeta ali mislim da če njoj jednog dana smetati). mislim da bi bio punoo manji oziljak sada nego kasnije.
    vjerujem da ti nije laka odluka ,ali mislim da možeš biti s djetetom u koliko sisa,dobro se raspitaj.
    da li njemu taj prstić strši ili je onako više sastrane ??

b.ana.na avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Curke,hvala na odgovorima! Bili danas kod pedice,ona kaže da bi to bilo najbolje operirati kad napuni 8-9mj. Meni su estetski razlozi najmanji razlog za op.,meni je moje dijete savršeno,već činjenica da bi mu prstić smetao kako bi rastao,jer po snimci se vidi da raste na istom ligamentu od ovog "susjednog",a ko za vraga,na drugoj nogici mu je mali prsić uvučen ispod ostalih,tako da je ralika u veličini nogica i više nego očita,što će stvarati problem kod obuće. Ne znam,idemo idući tj u Klaićevu,pa ćemo vidjeti što će nam reći kirurg.

hatatitla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ja znam za jedan isti takav slucaj. isto u rodilistu nitko nije primjetio prstic viska (to mi je neshvatljivo). operirali su ga tek kad je curka imala 2 godine, navodno je bilo bitno da skroz prohoda i da inervacija skroz zavrsi. ja se ne kuzim, tako mi je prenijela ta mama, bas me zanimalo zasto tad.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •