Odlična tema.... Danas mi je na UZV dojki doktorica rekla između ostalog da se ne ponavljam da razumije želju za djetetom, ali da moramo znati da su stimulacije opasne i da nakon neuspjelog postupka, kad prođu 3 mj treba ponoviti UZV dojki.
Odlična tema.... Danas mi je na UZV dojki doktorica rekla između ostalog da se ne ponavljam da razumije želju za djetetom, ali da moramo znati da su stimulacije opasne i da nakon neuspjelog postupka, kad prođu 3 mj treba ponoviti UZV dojki.
Ovo je istina...ne samo kod stimulacije nego i kod drugih načina hormonske terapije.
Ja nisam išla na stimulacije, samo su me liječili proverom i drugih srodnim hormonima od mladosti, pa sam na prvom uzv dojki završila negdje s 27-28 godina, debelo prije nego bi trebala ići po kronološkoj dobi. S hormonima treba biti oprezan..mislim, treba se redovito kontrolirati.
Želim vam svima uspjeh!
Posljednje uređivanje od Peterlin : 10.03.2014. at 20:05
Posljednje uređivanje od marincezg : 01.05.2014. at 13:05
Posljednje uređivanje od ljubilica : 01.05.2014. at 13:39
prije 40-te nema smisla raditi mamografiju jer je tkivo u dojci pregusto i ništa se ne vidi tom pretragom,
dakle za žene ispod 40 se radi UZV dojki te ako je nešto sumnjivo - punkcija.
Neke žene i u ranim 40 imaju još uvijek gusto tkivo u dojci pa za njih važi ovo kao da imaju ispod 40
(dakle za većinu nas ovdje je mjerodavan UZV + po potrebi punkcija, a mamografija takoreći beskorisna)
Posljednje uređivanje od techna : 02.05.2014. at 11:30