Prvo NE BI HTJELA NIKOGA UPLAŠITI.
Mene su stimulacjie koštale zdravlja.
Sve se nekako zakompliciralo. Imam (imala sam) endometriozu i 2x operirana prije bilo kakvih postupaka. Kod stimulacije dobivala sam malo stanica. I dok je puna stimulacija donosila samo napuhnutost od Klomifena su mi vidno rasle endometriotične ciste. Da, definitivno su od Klomifena rasle što se moglo i ultrazvučno utvrditi nakon svakog postupka.
U pripremi za Maribor koristila sam Yasmin samo 2 mjeseca i na kraju tog perioda dobila plućnu emboliju. Malo je falilo ali i ipak sam ostala tu. Iako je to stvarno najteži oblik reakcije na kontracepciju i iznimno rijetko se događa ipak se dogodilo. Za razliku od nekih drugih žena ipak sam ostala živa i sa tada minimalnim posljedicama. Iz pouzdanih izvora znam da je i prije i poslije mene još žena završilo sa sličnim problemima. Neke sa lakšim a neke sa puno težim. Tek kada sam o tome počela otvoreno govoriti saznala sam kako to baš i nije tako rijedak slučaj. Recimo od sestre prijateljica, od kolege sestrična, od kolege žena njeguje osobu sa posljedicama... uglavnom, to su ljudi sa imenom i prezimenom a ne neka brojka.
Da skratim.... žarišta endometrioze + antikoagulanska terapija u samo par mjeseci pretvorila mi je dobar dio male zdjelice u cistu.
Rezultat... 25 cm crijeva manje, resekcija jednog dijela maternice, odstranjenje desnog jajnika... i FSH 65.
Sve to skupa bi se možda dogodilo i da nisam koristila hormone a možda i ne bi tko zna.
Ali ona sreća transfera 3 odlična embrija ne može se usporediti niti sa čime, možda jedino sa veličinom tuge koju sada osjećam. Sjećam se svakog trenutka i svakog detalja iz tih dana. I velike brige što ako budu trojčeki.
Iskreno, kada vas čitam sa ove strane mogu samo zaključiti. Ne znamo kakav nam je zacrtan životni put.
Radite ono što vas čini sretnima.
I nemojte me tješiti jedino na pp šaljite ako znate dobrog psihologa koji neće kod mene stvar rješavati tabletama.