-
Da, i ja sam imala prsnuće ciste nakon klomifena, ali to nekako ne ubrajam u dugoročne posljedice, iako me, evo, endometralni polip odveo do histeroskopije koju inače ne bi imala, ali to ne smatram nekim big dealom. I dijete me odvelo do CR-a, isto operacije, isto s rizicima. Mislim da svi lijekovi dugotrajno uzimani mogu ostaviti posljedice na jetru.
Ono što ja mislim je ovo - nijedno učinkovito liječenje nije bez nuspojava (inače je placebo, u homeopatiju i pozitivne misli kao neko liječenje ja ne vjerujem). Svaki lijek jednom pomaže, drugom šteti - od ovih za srce, dijabetes, štitnjaču itd. itd. itd. Sve je to igra costa i benefita i često će manje udara ostaviti ako liječenje kraće traje, ali opet, niti to ne mora uopće biti slučaj - žestoke hiperstimulacije, reakcije na antibebi, ciste itd.
Sad se vraćamo na ono je li neplodnost sama po sebi bolest, što mi aktivisti volimo kazati da je (zbog toga da bude u HZZO tretmanu), ali to je filozofsko-političko pitanje.
Kad ste god u području medicine, uvijek se jednom dijelu pomaže, a drugom odmaže, ono, najbanalnija terapija, evo aspirin samo ako uzmemo, ima i on svoje nuspojave. Ako se osoba-liječnik odluče da je bolest vrijedna tog rizika, gledano "holistički" za cijelu osobu.
Posljednje uređivanje od ina33 : 28.03.2012. at 08:45
-
I meni je uf onaj dio kao da je vremenska perspektiva nebitna - tipa, nema veze, nakon xy oplodnji i yx godina konačno uspjeh! Mislim, lijepo, ali i vrijeme je jedan veliki faktor (i mojih 10 je bilo predugo, i uopće ne mislim da bismo bili manje sretni da smo muž i ja bili usklađeniji i ranije se odlučili za posvajanje, recimo). Svaki izbor je i oportunitetni trošak... Svako mora za sebe odlučiti, po meni, bez rozih oćala, a, opet, ako hoće roze oćale, ko sam ja da mu ih skidam, kao što ne volim da ni moje meni neko skida.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma