Pokazuje rezultate 1 do 50 od 117

Tema: Dugoročne posljedice hormonske stimulacije u MPO postupcima na zdravlje žene

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    marincezg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je istina...ne samo kod stimulacije nego i kod drugih načina hormonske terapije.

Ja nisam išla na stimulacije, samo su me liječili proverom i drugih srodnim hormonima od mladosti, pa sam na prvom uzv dojki završila negdje s 27-28 godina, debelo prije nego bi trebala ići po kronološkoj dobi. S hormonima treba biti oprezan..mislim, treba se redovito kontrolirati.

Želim vam svima uspjeh!
    meni nikad nitko nije rekao da ponovim uzv nakon 3 mj neuspjelog postupka
    a moj soc. ginek. me do sad opce nije slao na mamografiju...uskoro imam 42. god.
    znaci ja bi trebala njemu napomenuti uzv i mamografiju, nema mi druge
    Posljednje uređivanje od marincezg : 01.05.2014. at 12:05

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj marincezg prvotno napisa Vidi poruku
    meni nikad nitko nije rekao da ponovim uzv nakon 3 mj neuspjelog postupka
    a moj soc. ginek. me do sad opce nije slao na mamografiju...uskoro imam 42. god.
    znaci ja bi trebala njemu napomenuti uzv i mamografiju, nema mi druge
    Ja sam sama spomenula na UZV da sam u stimulacijama pa sam stim i dobila taj odgovor. Uputnicu za UZV dojki dobivam od opce prakse. Za mamografiju neznam, mojoj mami vec godinama stize postom poziv na pokretni mamograf al neznam od koje godine to krece.
    Posljednje uređivanje od ljubilica : 01.05.2014. at 12:39

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj ljubilica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam sama spomenula na UZV da sam u stimulacijama pa sam stim i dobila taj odgovor. Uputnicu za UZV dojki dobivam od opce prakse. Za mamografiju neznam, mojoj mami vec godinama stize postom poziv na pokretni mamograf al neznam od koje godine to krece.
    prije 40-te nema smisla raditi mamografiju jer je tkivo u dojci pregusto i ništa se ne vidi tom pretragom,
    dakle za žene ispod 40 se radi UZV dojki te ako je nešto sumnjivo - punkcija.

Neke žene i u ranim 40 imaju još uvijek gusto tkivo u dojci pa za njih važi ovo kao da imaju ispod 40
    (dakle za većinu nas ovdje je mjerodavan UZV + po potrebi punkcija, a mamografija takoreći beskorisna)
    Posljednje uređivanje od techna : 02.05.2014. at 10:30

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •