Na porodiljnom sam s trećim djetetom i ističe mi 30.12. htjela bih ponovo zatudnjeti pa me zanima jel mi prodiljni ostaje do kraja i za vrijeme trudnoće. Nezaposlena sam (na burzi).Molim pomoć!!!!![]()
Na porodiljnom sam s trećim djetetom i ističe mi 30.12. htjela bih ponovo zatudnjeti pa me zanima jel mi prodiljni ostaje do kraja i za vrijeme trudnoće. Nezaposlena sam (na burzi).Molim pomoć!!!!![]()
Da, porodiljni ti traje i za vrijeme trudnoce sve do 30.12.
Da odmah tu postavim pitanje....
Ako sam na porodiljnom s trećim još pola godine a trudna s 4, kako se računa prorodiljna naknada? Da li je pametnije prekinuti porodiljni i ići raditi?
a jesi, mislila sam da je kraj, a zakaj ne bi iskoristila godišnje pa dobila na vremenu, da ti se nadoveže porod na porodiljni?
Ako se roditeljski spaja sa sljedećim rodiljnim, onda bi trebao vrijediti stari obračun. Tako je bilo. Da li je promijenjeno i da li će mijenjati, ne znam.
Možeš koristiti stari i novi go i skupiti dvije isplate u mjesecu prije otvaranja novog rodiljnog i bit ćeš ziher da imaš naknadu.
Sve ovisi o datumima.
ma vidim marija da i ti ne čitaš ko ni ja , ona je nezaposlena.
znači dobit ćeš kad kreneš na porodiljni s 4 ( znači od rođenja) 1600 kn, i tak 3godine ( ak se to ovu jesen ne promjeni), s time ak sve bude ko po starom dobit ćeš plačeno mirovinsko( znači i staž za prvu godinu deteta)
Last edited by jelena.O; 27.06.2012 at 07:10.
Ispricavam se. Mislila sam da radi.
Da, nezaposleni imaju naknadu 1663 kn 3 godine (po trenutacnom zakonu) i pravo na staz prvih godinu dana.