Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: prestanak dojenja - mlijeko u sisama

paulina55 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno prestanak dojenja - mlijeko u sisama

bok

prije 10 tak dana prestali smo sa dojenjem. Postepeno sam smanjivala broj obroka, pa samo na kraju ostali na jednome, koji sam prestala davati prije 10 dana.
    I dalje imam mlijeka u sisama, šta sada raditi, to mlijeko koje je ostalo trebam izdojiti ili ostaviti, pa se to samo nekako povuče?

thx

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ako ti dojke nisu napete, mislim da nema potrebe izdajati. Mlijeko ćeš moći istisnuti i nekoliko mjeseci nakon prestanka dojenja (mislim na nekoliko kapi).

paulina55 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

nisu napete, nemam osjećaj pritiska kao kada je bilo vrijeme za dojenje. Osjećam ih ok, kao i prije, nego sam skužila da i dalje ima mlijeka u njima. Pa neznam šta s njim.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ništa ne moraš s njim, postupno će nestati (barem je tako bilo kod mene nakon prvoga prestanka dojenja).

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A kaj je bebica osim cice papala do sada? Nije isto tako rano stati s dojenjem ili kasnije.
    Po meni bi trebala samo malo izdojiti ako ti se cice baš prepune, što nije nemoguće, obzirom da je bebica tek 4 mjeseca stara Ali velim, opet ovisi i o tome koliko je beba cicala do sada. Nikako previše izdajati jer to samo i dalje stvara mlijeko.
    A zakaj ste prestali ako smijem pitati?
    Posljednje uređivanje od ana.m : 26.03.2012. at 19:51

paulina55 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

i do sada smo kombinirali, dojenje i AD. Nikako nismo uspjeli navući onu količinu koja mu je bila potrebna. Ja se - iskreno - nisam previše zamarala sa tim. Navečer bi popio bocu prije spavanja, i ponekada u toku dana po još jednu bocu,a nekada bi izdržali i cijeli dan bez boce, ali bi proveli većinu dana na sisi, a on bi bio nervozan i živčan. Mislim da nema ni to smisla raditi.
    Posljednji mjesec kada smo bili na kontroli dobio je samo 200 g za cijeli mjesec, a prethodna 3 mj je dobivao po cca 1200-1400g. Pa sam u dogovoru sa pedijatricom lagano prešla na AD. Ali isto tako bitno je to što se vraćam raditi za 1 mj. Tako da i radi toga nisam dalje forsirala dojenje.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A onda ti nemaš vjerojatno tak pune cice, pa ti vjerojatno niti neće biti problem sa smanjenjem količine. Ako ti se ipak čine prepune, malo promasiraj, pinkicu izdoji samo da olakšaš i to je to. Nikako ne previše izdajati I svremenom će se sve više i više smanjiti.

paulina55 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

thx

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ako su dojke pune, osjećaš napetost, pojave se kvrge ili bol treba izdojiti tek toliko da si olakšaš.

U slučaju kvrga ili boli prije izdajanja staviti tople obloge ili se istuširati što toplijom vodom da se kanalići rašire i da mlijeko lakše izađe van. Između izdajanja možeš stavljati hladne obloge ili obloge od kupusa kako bi se smanjila napetost.

Mlijeka može još dugo biti u dojkama. Dok god su dojke nromalne ne trebaš raditi ništa.

Iz osobnog iskustva, ne dojim već 4 mjeseca a kad stisnem dojku još izađe pokoja kap. Nakon prvog prestanka mlijeka je bilo još 3 mjeseca.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Svakako svako nekoliko napravi i samopregled u slučaju da ostane kakva kvržica koju bi trebalo razbiti na način kako je Maša opisala.
    Neke dojilje mogu imati kapljice mlijeka i do dvije godine nakon prestanke dojenja.

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Prestali smo s dojenjem prije 4mj. iz lijeve dojke još curne koja kap, a na desnoj mi se stvorila mrvićna masna nakupina.. Kad sam stisnIa da vidim ima li još mlijeka, iz te nakupine na bradavici izašla je bijela mast, te je ostala ranica. Ne krvari niti me boli. Trebam li otići liječniku?

seven of nine avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Smajlich, je li moguce da je bijela mast zapravo masno mlijeko? A moguce je i da je rijec o pristicu?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj paulina55 prvotno napisa Vidi poruku
    Posljednji mjesec kada smo bili na kontroli dobio je samo 200 g za cijeli mjesec, a prethodna 3 mj je dobivao po cca 1200-1400g. Pa sam u dogovoru sa pedijatricom lagano prešla na AD.
    Mi u mjesec i pol nismo dobili ništa, pedica se nije uzrujavala.

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj seven of nine prvotno napisa Vidi poruku
    Smajlich, je li moguce da je bijela mast zapravo masno mlijeko? A moguce je i da je rijec o pristicu?
    Prištić nije sigurno, ali moguće da je neki ostatak mlijeka. Dezinficirala sam ranicu Octeniseptom, do jutros je potpuno nestala, ko da ništa nije bilo.
    Posljednje uređivanje od Smajlich : 27.06.2012. at 16:34

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •