-
Zaostala posteljica nakon poroda?
Danas sam bila na pregledu kod ginekologice, mjesec i pol nakon poroda, i kaže mi da mi je zbog zadebljanog endometrija očekivati ili menstruaciju ili da je to zaostala posteljica i moguća je i kiretaža te da joj se javim za 10 tak dana ako mi ne krene prava menga. Što mi je za očekivati, ima li tko kakva iskustva? Inače do prije dva tri dana sam imala i krvarenja, doduše više kao smeđaste tragove ali i neke čudne "komadiće" u dva navrata bez boje koji su se nalazili na ulošku. Sad me naravno strah da ću morati na kiretažu, ali i da je ostala posteljica, može li se to rješiti npr nekim tabletama ili se baš mora kirurški odstraniti? Teško mi je zamisliti da ću dobiti mengu već 2 mj nakon poroda (inače ne dojim).
-
Ako je zaostala posteljica, nazalost, morat ces na kiretazu. Iako, po mom iskustvu, mislim da bi imala vec neke vece probleme tipa temperature i bolove. Moguce je i da dobijes mengu, pogotovo ako ne dojis. To je sve pametno sto ti imam za reci, vidjet ces i sama za 10 dana sta ce biti. U svakom slucaju, ako dobijes temp. ili jake bolove idi odmah na hitnu.
-
ja sam imala taj slučaj i morala sam na kiretažu. ne sjećam se točno koliko nakon poroda, znam da su me pustili neko vrijeme, ovako kao i tebe. ništa nisam osjetila čudno niti sam imala temperaturu. kiretažu ti rade pod općom, traje 10 minuta i poslije moraš biti dva sata u bolnici i smiješ doma. nije strašno ..
i čestitam na bebici
-
hvala na odgovorima curke. znači mogući su svi scenariji... rade li to u svim bolnicama pod općom?
-
Trazi opcu, neki vole i samo s lokalnom ali imas pravo na opcu. Jedino ne znam kako ide opca uz dojenje, ako dojis, za to se raspitaj.
-
Osoblje foruma
Dobro se raspitaj može li se riješiti tabletama. Mislim da je meni ginekologica davala neke, ali kako sam dojila, išla sam po drugo mišljenje, kiretitali su me i sad imam Ashermanov sindrom- čest je kod kiretaže nakon poroda. Ne želim te plašiti, ali mi je glupo ne reći ti jednu od mogućih posljedica. Sretno!
-
Ne dojim na žalost.
Hvala vam svima na savjetima, svakako ću pitati ginićku za te tablete za 10tak dana pa javim.
-
Ipak je sve u redu - nema više zadebljanja niti čudnih tvorevina, endometrij je baš kako treba trolinijski, otprilike kao na sredini ciklusa.
Svejedno mi ginićka nudi duphastone za oko 2 tj ako menstruacija ne dođe prije. Rekla je da izaberem sama odmah ili za 2 tjedna, pa ćemo ipak pričekati... iako ne vidim razloga zašto nešto pokretati s tabletama (spomenula je sedmodnevno uzimanje), kad bi ionako došlo samo.
-
Osoblje foruma
-
moguće zato da si potpuno sigurna.
ajd baš mi je drago da je sve ok
-
i više nego OK - danas procurila, prava menga - tko bi rekao da ćemo se mi cure s potpomognute radovati dolasku menstruacije
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma