zna li neko neki dobar recept za bajaderu,ono sa orasima i keksima ili tako nešto.Ja imala i izgubila.
zna li neko neki dobar recept za bajaderu,ono sa orasima i keksima ili tako nešto.Ja imala i izgubila.
upiši u pretražnik Božićni kolači,i naći ćeš brdo recepta,pa i za bajadere![]()
Hvala,to je to!!!!!!!!!!! :D
curly, možeš staviti i manje šećera.
a margarin sam otapala u vodi, da se poslije ne gnjavim sa ravnomjernim miješanjem.
ova smjesa ti je za podlogu veličine cca 20X30cm.
Joj bajadere mljac,mljac
Apricot kak bi bilo da napraviš jednu deseterostruku porciju i doneseš na rasprodaju :D ti si meni sinonim za bajadere.
Nema veze kaj imam višak kg i kaj sam na dijeti.
možda bih i mogla da nisam otkrila mafine!
nego, znaš li ti da ja tamo dežuram sve dane od ujutro do navečer? još i da kolače pravim?!
(ako me potkupiš, možda i napravim ovih dana pa strpam u frizer)
Napraviću ja onda kiflice makar morala noćnu uvesti pa ću vam donijeti![]()
dogovoreno!
mm je radio po tom receptu i razvaljao na onaj veliki pleh iz pećnice. bile su ultratanke, ali mljaccccc! i onda sam ih mogla pojesti puno, pod izgovorom da su tanke!
ove bajaderice su najbolje,ma kakvi kra...
Vidim ja da ste vi vrsne kuvarice ili slastičarke.![]()
Ja obozavam kupovne. Jos bi mi bile draze kad ne bi bilo onog cokoladnog dijela nego samo sredina...bliz:
Evo ja danas radila bajaderu-i dalje bolesna-.Stvarno je super i nije komplicirana za napravit.
![]()
Malo dižem...
Kad se valja drugi sloj (bijeli) da li to ide na crnom ili na stolu? Nema opasnosti da se crni raziđe od pritiska?
Molim recept za te slavne mafine!
Sneki, imas ih na Receptima pod mafini, jos su ti i stickani, virni gore
ja ih stavljam jedan na drugi, ne valjam ja nista vec onako dok je jos toplo zlicom izravnam u plehu. e da nisam citala gore dan recept ali ja je radim s bademima i puno su mi boljemamazika prvotno napisa
![]()
ja ti to valjam visokom čašom, jednakog promjera na vrhu i dnu.
Malo OT, ali jako je važno, radi se o božičnim kolačićima. Apricot, mogu li u one tvoje salame staviti manje šećera i, ako mogu, koliko manje?
ja stavim manje, ali ne puno jer je premali broj sastojaka, pa bi znatnije oduzimanje promijenilo konzistenciju.
to su ti tako sitni kolačići, (kad se narežu, manji od kovanice od dvije kune i debljine možda 4 - 5 mm), da ti i nije preslatko. pogotovo ako napraviš još i gomilu drugih pa ne možeš ni pojesti puno od svake vrste.
E hvala ti. Ne valja kad su preslatki, ne mou ih pojesti koliko gladne oči žele.
podizem.
bajadera je super, ali MM ne smije jest cokoladu pa trazim neki recept u koji ide rogac/cisti kakao kao alternativa... zna li tko?
jela sam u vegehopu takve, ali mislim da mi oni ne bi dali recept![]()