Nisam savjetnica, ali pokušat ću ti pružiti podršku!

Djeca sa hiperbilirubinemijom su inače uspavana i ponekad zbilja manje sisaju. Ne znam u kojoj bolnici si rodila, ali čudi me da ti ništa posebno nisu govorili.
Bebe se doje i kad se nagutaju plodne vode, bebe se doje što više i kad su žuti, jer se preko stolice izbacuje bilirubin.

Bebicu od 4 dana MORAŠ buditi za podoj, preko dana svaka dva sata, preko noći ne bi trebalo proći više od četiri sata. Što više papa, ne samo da će dobijati više mlijeka nego će se i preko stolice izlučivati bilirubin.
Trebala bi imati barem 3 stolice veličine kovanice od pet kuna. Mokrih pelena bi trebalo biti 5-6. Teško je odrediti mokru pelenu u jednokratnoj peleni, jer žlica vode koliko se toliko malena bebica popiški, skoro se i ne vidi.
Vjerojatno je muči probava. Pitanje je kako zahvati dojku i kako sisa, možda uđe previše zraka. Podigneš li je da izbaci višak zraka.

Tako malenu bebu trebaš buditi, pokušaj joj otvarati dlanove, gurkati po obrazima, ja sam znala lagano i štipkati svoju, ali lagano...ako ne ide pokušaj je skinuti, promijeniti pelenu, ako se i tako teže budi pokušaj joj mokrom gazom proći preko guze...
Kada papa i povuče par puta, onog trenutka kada stane i ne sisa više radi kompresije. Vrlo jednostavno, rukom zahvatiš dojku u obliku slova C i lagano pritiskaš. Kad počme gutati stani, kad opet prestane sisati ti opet radi kompresije.
Pokušaj je dojiti što češće, ne gledaj na sat i ne gledaj da li traži ili ne, jednostavno joj nudi dojku, nećeš je naravno prisiljavati svako malo po cijenu bilo čega, ali da to bude podoj unutar dva-dva i pol sata.

Ne mijenjaj često dojke, drži je na jednoj dojci tri sata, znači unutar tri sata joj nudi jednu dojku. Masiraj područje prsa, masiraj put dojke-bradavice da se masno mlijeko oslobađa i ide put dojke.

Piše li u otpusnom pismu koliki je pri otpustu bio bilirubin?