Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Što s ostacima ribe?

  1. #1
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno Što s ostacima ribe?

    Jučer smo u pećnici ispekli zubatca od tri kile, nas deset nije ga uspjelo dokrajčiti,
    ostalo je još skoro pola kile čistog mesa bez kosti.
    Što bih mogla s time, šteta mi je da to bacam...

  2. #2
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,243

    Početno

    napravi riblju salatu, skuhaj tjesto pa izreži ga na komadiče, ubaci malo mladog luka, možda i kuhane brokule ili sličnog povrća, na komadiće, + ulje, eventualno malo majoneze ili vrhnja i nahrani istu desetoricu.

  3. #3
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Ja bih ili salatu, slično kako kaže jelena.O, ili neki riblji namaz (kao pašteta od tune), ili nekakva improvizirana riblja "juha".

  4. #4
    Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb, Maksimir
    Postovi
    3,756

    Početno

    aj', piplice, da svatko od vas nije mog'o pojest 30 deka zubatca

    il' nije valj'o zubatac, il' ste svi na dijeti...

    (a možda su i labudovi... )


    napravi onda nešto od ovoga kaj su ti cure već preporučile, a drugi put pozovi pravo društvo na zubatca!

  5. #5
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Postovi
    5,601

    Početno

    ja mislim da ja sama mogu pojest zubaca od 3 kila
    ja bi najiskrenije pojela samo meso tako kako je, ugrijala ga malo na špaheru, zalila maslinovim uljem dodala česna i petrusina i strusila

  6. #6
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,703

    Početno

    to ona nama vadui mas sa zubacom od 3 kile. to sam zadnji put jela prije 10 godina kada je frend doktor dobio mitologiju

  7. #7
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Koji podbadacko-slinoizazivacki topic, strašno nesto....

  8. #8
    Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,030

    Početno

    ja ovako kao roza, možda čak ne bih niti podgrijala nego samo malo ulja i limuna, mmmm...

    to je tako fino da je grijeh raditi neka "jela" od toga.

    a uvijek možeš dati mački

  9. #9
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Ma to piplica s jednom ribom hrani 200 ljudi.

  10. #10
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Jučer smo u pećnici ispekli zubatca od tri kile, nas deset nije ga uspjelo dokrajčiti,
    ostalo je još skoro pola kile čistog mesa bez kosti.
    Što bih mogla s time, šteta mi je da to bacam...
    Na stranu potkurivanje, slušaj ti mene i napravi fini namaz/paštetu:

    uzmi štapni mikser ili blender.

    Unutra uvali to čisto riblje meso, dodaj (po želji) 1-2 tvrdo kuhana jaja, maslinovo ulje, sol, papar, vinski ocat ili žlicu kapara ukiseljenih, 2-3 režnja češnjaka, na vrh noža svježeg papra i po potrebi još malo soli. Ako je gusto, može se razblažiti s malo kiselog vrhnja (to koristim za tunu, uz bijelu ribu mi ne treba).

    Posipaj svježim peršinovim listom, napravi ili kupi friški kruh i udri!

    Dobar tek!

  11. #11
    trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    ...na putu...
    Postovi
    2,329

    Početno

    Uuuu, grehote, od zubaca radit paštetu!

    Ja glasam za sol, papar, maslinovo i češnjak , a ukućanima reci da je možda pokvaren i da bolje da ne riskiraju.

    A veličinu ne bi komentirala, mislim da takav primjerak nisam nikad ni vidila a kamoli jela...

  12. #12
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Jučer smo u pećnici ispekli zubatca od tri kile, nas deset nije ga uspjelo dokrajčiti
    sigurno je bilo i janjetine

    htjela sam ti još jutros napisati, nisam stigla
    mm voli pečenu ribu iz frižidera sutradan, ako je moguće i više nego taj dan s roštilja. zalije ju mješavinom maslinovog, limuna i češnjaka i ostavi u tom pacu.
    kune se da je odlična, ja nisam probala.

  13. #13
    ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    986

    Početno

    a piplica kaj ste slavili da vas je bilo 10 na ručku?!?
    i to ste s tim fiiiiinim zubacem prefeštali!

  14. #14
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    Ma ništa nismo slavili, donio nam ga je susjed, bio je sretne ruke u nedjelju, pa je jedan od tih kapitalaca dao nama.
    Meni se isto činilo da će nam biti malo, mjereći po sebi,
    pa sam napravila još i predjelo, tako da je na kraju svega ostalo, djeca su nešto slabo jela tu ribu,
    a iskreno, takve velike ribetine nisu onako sočne kao porcijašice...

    Salata sa komadima ribe ne igra, zalijevanje sa uljem, češnjakom i peršinom isto, to mi djeca ne vole, ova pašteta možda, ali to moji ne priznaju za ručak. :fine_guze:

    Više sam mislila na neki recept za riblje polpete ili eventualno neki složenac, to bi moglo proći.
    Idem guglati...

  15. #15
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    Citiraj Joe prvotno napisa Vidi poruku

    a uvijek možeš dati mački
    Mogla bih, više je ne dojim...

  16. #16

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG,R. Pešćenica
    Postovi
    2,190

    Početno

    ja jedem podgrijanu ribu .

  17. #17
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Za polpete možeš skuhati proso, dobro ocijediti, ubaciti ribu, jaje, malo krušnih mrvica, sol, papar, malo češnjaka i udri.

  18. #18
    Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    6,874

    Početno

    Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ništa nismo slavili, donio nam ga je susjed, bio je sretne ruke u nedjelju, pa je jedan od tih kapitalaca dao nama.
    Meni se isto činilo da će nam biti malo, mjereći po sebi,
    pa sam napravila još i predjelo, tako da je na kraju svega ostalo, djeca su nešto slabo jela tu ribu,
    a iskreno, takve velike ribetine nisu onako sočne kao porcijašice...

    Salata sa komadima ribe ne igra, zalijevanje sa uljem, češnjakom i peršinom isto, to mi djeca ne vole, ova pašteta možda, ali to moji ne priznaju za ručak. :fine_guze:

    Više sam mislila na neki recept za riblje polpete ili eventualno neki složenac, to bi moglo proći.
    Idem guglati...
    Ajme da te moj muž čuje. On je lani uvatija jednog od 8 kg, nešto bolje mi nismo jeli. Zubatac je zubatac, što veći to bolji

  19. #19
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme da te moj muž čuje. On je lani uvatija jednog od 8 kg, nešto bolje mi nismo jeli. Zubatac je zubatac, što veći to bolji
    Ne znam, Trina, pekla sam ga u "falšoj peki" sa krumpirom, obilato zalila maslinovim uljem i vinom,
    bio je dobar, ne mogu reći da nije, ali nije onako sočan i sladak kao što budu manje ribe.
    Jednostavno te velike oborite ribe imaju kompaktno bijelo meso koje ima tendenciju da bude suho, zato ih znalci najviše vole na lešo ili u soli.

    Odoh raditi polpete...

  20. #20
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Sad sam se sjetila one drame "Buža".

    Polpete napravi s krumpirom kuhanim ko za njoke. To je savrseno.

  21. #21
    Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    6,874

    Početno

    Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam, Trina, pekla sam ga u "falšoj peki" sa krumpirom, obilato zalila maslinovim uljem i vinom,
    bio je dobar, ne mogu reći da nije, ali nije onako sočan i sladak kao što budu manje ribe.
    Jednostavno te velike oborite ribe imaju kompaktno bijelo meso koje ima tendenciju da bude suho, zato ih znalci najviše vole na lešo ili u soli.

    Odoh raditi polpete...
    Ne možeš tako veliku ribu spremati na klasičan način, baš zato jer bude presuho. Mi smo ovoga na fete i na gradele, kasnije zalili s puno ulja. A od glavurde napravili juhu.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •