Jučer smo u pećnici ispekli zubatca od tri kile, nas deset nije ga uspjelo dokrajčiti,
ostalo je još skoro pola kile čistog mesa bez kosti.
Što bih mogla s time, šteta mi je da to bacam...
Jučer smo u pećnici ispekli zubatca od tri kile, nas deset nije ga uspjelo dokrajčiti,
ostalo je još skoro pola kile čistog mesa bez kosti.
Što bih mogla s time, šteta mi je da to bacam...
napravi riblju salatu, skuhaj tjesto pa izreži ga na komadiče, ubaci malo mladog luka, možda i kuhane brokule ili sličnog povrća, na komadiće, + ulje, eventualno malo majoneze ili vrhnja i nahrani istu desetoricu.
Ja bih ili salatu, slično kako kaže jelena.O, ili neki riblji namaz (kao pašteta od tune), ili nekakva improvizirana riblja "juha".
aj', piplice, da svatko od vas nije mog'o pojest 30 deka zubatca
il' nije valj'o zubatac, il' ste svi na dijeti...
(a možda su i labudovi...)
napravi onda nešto od ovoga kaj su ti cure već preporučile, a drugi put pozovi pravo društvo na zubatca!![]()
ja mislim da ja sama mogu pojest zubaca od 3 kila![]()
ja bi najiskrenije pojela samo meso tako kako je, ugrijala ga malo na špaheru, zalila maslinovim uljem dodala česna i petrusina i strusila
to ona nama vadui mas sa zubacom od 3 kile. to sam zadnji put jela prije 10 godina kada je frend doktor dobio mitologiju
ja ovako kao roza, možda čak ne bih niti podgrijala nego samo malo ulja i limuna, mmmm...
to je tako fino da je grijeh raditi neka "jela" od toga.
a uvijek možeš dati mački![]()
Ma to piplica s jednom ribom hrani 200 ljudi.![]()
Na stranu potkurivanje, slušaj ti mene i napravi fini namaz/paštetu:
uzmi štapni mikser ili blender.
Unutra uvali to čisto riblje meso, dodaj (po želji) 1-2 tvrdo kuhana jaja, maslinovo ulje, sol, papar, vinski ocat ili žlicu kapara ukiseljenih, 2-3 režnja češnjaka, na vrh noža svježeg papra i po potrebi još malo soli. Ako je gusto, može se razblažiti s malo kiselog vrhnja (to koristim za tunu, uz bijelu ribu mi ne treba).
Posipaj svježim peršinovim listom, napravi ili kupi friški kruh i udri!
Dobar tek!
Uuuu, grehote, od zubaca radit paštetu!
Ja glasam za sol, papar, maslinovo i češnjak, a ukućanima reci da je možda pokvaren i da bolje da ne riskiraju.
A veličinu ne bi komentirala, mislim da takav primjerak nisam nikad ni vidila a kamoli jela...
sigurno je bilo i janjetine
htjela sam ti još jutros napisati, nisam stigla
mm voli pečenu ribu iz frižidera sutradan, ako je moguće i više nego taj dan s roštilja. zalije ju mješavinom maslinovog, limuna i češnjaka i ostavi u tom pacu.
kune se da je odlična, ja nisam probala.
a piplica kaj ste slavili da vas je bilo 10 na ručku?!?
i to ste s tim fiiiiinim zubacem prefeštali!
Ma ništa nismo slavili, donio nam ga je susjed, bio je sretne ruke u nedjelju, pa je jedan od tih kapitalaca dao nama.
Meni se isto činilo da će nam biti malo, mjereći po sebi,
pa sam napravila još i predjelo, tako da je na kraju svega ostalo, djeca su nešto slabo jela tu ribu,
a iskreno, takve velike ribetine nisu onako sočne kao porcijašice...
Salata sa komadima ribe ne igra, zalijevanje sa uljem, češnjakom i peršinom isto, to mi djeca ne vole, ova pašteta možda, ali to moji ne priznaju za ručak.:fine_guze:
Više sam mislila na neki recept za riblje polpete ili eventualno neki složenac, to bi moglo proći.
Idem guglati...
ja jedem podgrijanu ribu.
Za polpete možeš skuhati proso, dobro ocijediti, ubaciti ribu, jaje, malo krušnih mrvica, sol, papar, malo češnjaka i udri.
Ne znam, Trina, pekla sam ga u "falšoj peki" sa krumpirom, obilato zalila maslinovim uljem i vinom,
bio je dobar, ne mogu reći da nije, ali nije onako sočan i sladak kao što budu manje ribe.
Jednostavno te velike oborite ribe imaju kompaktno bijelo meso koje ima tendenciju da bude suho, zato ih znalci najviše vole na lešo ili u soli.
Odoh raditi polpete...
Sad sam se sjetila one drame "Buža".
Polpete napravi s krumpirom kuhanim ko za njoke. To je savrseno.