Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: romer as koja i gdje kupiti?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno romer as koja i gdje kupiti?

znam da je dosta tema napisano na temu romerica, ali nekako bi pokušala iz vaših iskustava izvuči ono što me zanima

naime u potrazi smo za AS I skupine (9-18)
    i definitivno je odluka pala na Romericu, e sad mene zanima sljedeće (puno toga):

1. koju romericu u ovoj skupini preporučate,
    2. što je sigurnije vezanje pojasom ili isofixom (ja sam iskreno za vezanje isofixom, onako laički čini mi se sigurnije, možda sam u krivu)
    3. postoji li koja romerica koja se veže i pojasom i isofixom (i je li to uopće potrebno??)
    4. koja je shema sa onom dodatnom nogom,
    5. ako se uzme isofix to znači da ona može samo u naše vozilo ili se isofix i sjedalica mogu prebaciti i u drugo auto (naravno ako to auto ima mogućnost isofixa)

imajte razumijevanja za mene totalnu neznalicu, jer iskreno one tete u dućanima me toliko nerviraju, nemaju pojma o ničemu, a mi još manje i ta kombinacija je idealna
    dosta putujemo ljeti i jako mi je bitno da je stolica ok i da mi to postavljanje bude i jednostavno i sigurno, iskreno lova mi je manje bitna

pomozite totalnoj neznalici
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 03.05.2012. at 14:35

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

i da, gdje kupiti romericu u Splitu ili preko interneta još bolje, samo da je se ne čeka mjesecima?
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 03.05.2012. at 14:36

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

2. što je sigurnije vezanje pojasom ili isofixom (ja sam iskreno za vezanje isofixom, onako laički čini mi se sigurnije, možda sam u krivu)
    Sigurno je i jedno i drugo, ako se ispravno priveže, ali meni je isofix bio jednostavniji, ostavljao je manje mjesta pogreškama. Mada na AS su jako dobra iskustva vezanja pojasevima, tako da je teško fulati.
    3. postoji li koja romerica koja se veže i pojasom i isofixom (i je li to uopće potrebno??)
    Na našoj se je moglo i jedno i drugo, ali nema potrebe koristiti istovremeno, ali dobro dođu obje opcije, ako koristiš AS u dva auta od kojeg jedan ima, a drugi nema isofix.
    4. koja je shema sa onom dodatnom nogom,
    Dodatna noga je 3. točka isofixa.
    5. ako se uzme isofix to znači da ona može samo u naše vozilo ili se isofix i sjedalica mogu prebaciti i u drugo auto (naravno ako to auto ima mogućnost isofixa)
    Može u svaki auto gdje ima isofix, a ako ima mogućnost vezanja i pojasevima, onda može definitivno u svaki auto.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Blekonja prvotno napisa Vidi poruku
    i da, gdje kupiti romericu u Splitu ili preko interneta još bolje, samo da je se ne čeka mjesecima?
    Mi smo svoju uzeli u Emmezzetti, u Baby Media shop-u (sad se, mislim, zove Baby Magic).
    Imamo SAFEFIX plus.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

@Anemona tnx, nisam dobro skužila, ti si onda imala baš Romericu sa dvije mogućnosti i isofix i vezanje pojasevima i ako da, koja je to Romerica i koja skupina (a jesam komplicirana ), jer bi meni interesantno bilo da ima te obje opcije, jer imam auto i sa i bez mogućnosti isofixa

@Maruška što je točno safefixplus - mislim što točno to znači i koje su razlike od samo safefix-a,
    koliko si je točno čekala, jer su mi oni malo nepouzdani, kolica sam čekala do pred sam porod i na kraju su me zavlačili za boju, dok se nisam, da bi ih prije dobila, odlučila za drugu

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi smo imali ovu:
    http://www.svijet-beba.hr/romer-safe...ix__2220-2.htm

Iskreno, meni boja uopće nije presudna za AS. znali smo koju AS želimo zbog sigurnosti i uvijek smo kupili nevezano za boju.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

U pravilu, svaka sjedalica koja se montira isofixom, može se montirati i pojasevima. Tako da si "pokrila" oba auta.

Safefix imaš u varijanti safefix TT ili safefix plus.
    Naša je ova druga i njena treća uporišna točka je ona "noga".
    Kod ovog prvog modela, ta "točka" je top tether (traka koja se "zakači" na kukicu u portapaku).

Mi s tim dućanom imamo samo dobra iskustva.
    Konkretno, sva oprema za oboje djece je kupljena kod njih.

Autosjedalicu smo uzeli s police.
    Ako si dugo čekala, možda da ne ideš na novui narudžbu, već da istraže što imaju po drugim poslovnicama...
    Posljednje uređivanje od Maruška : 03.05.2012. at 15:45

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mi imamo obje rOmerice sa izofiksom. MM nema isofix u autu i veže bez problema sa pojasom. Sjedalice smo kupili u sloveniju u beby centru jer su bile daleko jeftinije nego kod nas, jošje i bila neka akcija na njih tako da nam se svakako isplatilo.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ma cure tnx ste

mm je gledao u papire mi imamo mogućnost safefix TT u našem autu, a i poanta tog TT mi se svidjela, a provjerili smo i bakino auto i na njega može safefix, u treće (lada niva ) u nju ćemo samo pojasom vezati, tako da će vjerojatno odluka u ovih par dana pasti na
    http://www.magicbaby.hr/autosjedalic...x-plus-tt.html

@Maruška najvjerojatnije ću se i ja odlučiti za nešto što u Baby magicu imaju već na lageru i ne čeka se narudžba, a ni meni boja nije bitna, možda jedino ona ljetna navlaka bi bila od koristi

naravno još savjeta i prijedloga je dobrodošlo!!

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Blekonja, u čemu se sada vozite?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Blekonja, meni je inače puno praktičnija sjedalica koja ima ovu "nogu", a ne TT. Ne znam kakva su druga iskustva.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mi smo imali Romer Safefix plus TT, ali smo je koristili u jednom autu i nismo je vadili. Ja sam bila prezadovoljna, a djetetu je bilo preudobno.
    Na dulja putovanja se može malo poleći i dijete bez problema spava.
    Na testovima je bila odlično ocijenjena.
    Kad smo došli na Rodinu kontrolu sjedalica nisu trebali ništa popravljati jer se sasvim jednostavno postavlja i nemože se pogriješiti.
    Uglavnom, kad smo je prerasli bila sam jako tužna, jer sjedalica je bila savršena.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Blekonja prvotno napisa Vidi poruku
    mm je gledao u papire mi imamo mogućnost safefix TT u našem autu, a i poanta tog TT mi se svidjela, a provjerili smo i bakino auto i na njega može safefix, u treće (lada niva ) u nju ćemo samo pojasom vezati, tako da će vjerojatno odluka u ovih par dana pasti na
    http://www.magicbaby.hr/autosjedalic...x-plus-tt.html

@Maruška najvjerojatnije ću se i ja odlučiti za nešto što u Baby magicu imaju već na lageru i ne čeka se narudžba, a ni meni boja nije bitna, možda jedino ona ljetna navlaka bi bila od koristi
    Provjeri koliko mjesta u portapaku ti zauzme TT. Tu na forumu (mislim) sam bila čitala da zna uzeti previše prostora.
    Noga zaista zauzima puno manje nego što sam mislila.

Nemamo ljetnu navlaku pa ti tu nemam što za reći.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa Vidi poruku
    Provjeri koliko mjesta u portapaku ti zauzme TT. Tu na forumu (mislim) sam bila čitala da zna uzeti previše prostora.
    Noga zaista zauzima puno manje nego što sam mislila.

Nemamo ljetnu navlaku pa ti tu nemam što za reći.
    Ovo sa zauzimanjem mjesta potpisujem, noga je puno praktičnija.
    Ljetnu navlaku smo kupili odmah, a nismo je nikad koristili.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Ljetnu navlaku smo kupili odmah, a nismo je nikad koristili.
    Evo prilike za prodaju.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Blekonja, Safefix plus TT ti nema mogućnost montiranja sa pojasom već samo s ISOFIX-om te ju u aute koji nemaju ISOFIX prihvatnike neće biti moguće montirati

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    Blekonja, Safefix plus TT ti nema mogućnost montiranja sa pojasom već samo s ISOFIX-om te ju u aute koji nemaju ISOFIX prihvatnike neće biti moguće montirati
    Vidiš, ovo mi nikad ne bi palo na pamet. Mislila sam da sve imaju.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I ja sam iznenađena.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

u početku su sve imale mogućnost ili ISOFIX ili pojas, u zadnjih par godina se pojavilo par modela (još uvijek su rijetki) koji podržavaju samo ISOFIX

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    potaknuta ovim... bila danas vidjeti tu TT i naravno razočarenje romer safefix TT ne može se vezati pojasom samo isofix i u prtljažnik, iako iskreno odmah sam sumnjala da je moguće na tri mjesta fiksirati sjedalicu, ali eto na njihovim stranicama je pisalo lijepo.... moguće ju je vezati i pojasom.... pa ti naruči internetom , ali smo saznali preko neta, a znat ćemo točno u ponedjeljak kad ćemo ovu našu iz 2006.g. najverojatnije i kupiti da i ta famozna Lada Niva (koja mi zadaje najviše muke po ovom pitanju) ima mogućnost isofixa (baš me je iznenadilo)....

samo me muči onda jedan drugi problemčić, da li se uvijek mora onda koristiti i taj TT, odnosno da li u tu glupu Ladu mogu montirati sjedalicu samo isofixom?

@anemona javi se ako bi prodala ljetnu navlaku

@Puntica sada imamo maxi cosi jaje, zašto pitaš?

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Koliko ja znam - moras.
    A zasto ne bi safefix plus? Mislim, kad ste se vec odlucili za Roemer i za isofix...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Koliko ja znam - moras.
    A zasto ne bi safefix plus? Mislim, kad ste se vec odlucili za Roemer i za isofix...
    X
    TT se mora obavezno koristiti, kao i noga.
    I mene zanima, zašto ne safefix plus?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

nije da nećemo safefix plus, nego nas je privuklo ovo i TT i isofix i još taj famozni njihov krivi podatak da se veže i pojasom, di ćeš bolje solucije.....ma ništa od toga,
    bit će najvjerojatnije safefix plus i gotovo

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pa safefix ti se može vezati pojasom.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A TT ti je "mjesto" noge. Nije to ništa "dodatno".
    (Jel' da, iskusniji? )

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A TT ti je "mjesto" noge. Nije to ništa "dodatno".
    (Jel' da, iskusniji? )
    Laički i TT i noga su dodatna (obavezna) točka vezanja AS. Sasvim je svejedno koju koristiš, ali koristiti se mora.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

eto danas konačno kupljena Romer safefix plus jedva čekamo prvu vožnju

seven of nine avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Da se i ja ubacim s pitanjem.. moja curka ima 9 kg, sto mislite da joj uzmem sjedalicu u kategoriji 9-36 kg ( Romer evolva ). Meni je cijena nazalost, bitna, a vidim da su modeli iz ove kategorije znatno jeftiniji.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Osim što dijete treba imati 9 kg treba se i samostalno dizati na noge. Ukoliko to ne radi nije još spremna za vožnju naprijed.

Meni je ta sjedalica ok, ADAC ju je ocjenio sa dobrim http://djecja-oprema.net/romer_evolva_plus__1-4-185.htm

cowgirl avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Evolva ti baš nema neki nagib za spavanje, pogotovo za tako malo (i lagano) dijete. Mi ju imamo u tetinom autu, ali tek od 3. godine. Moja cura ima 16 kg pa ju još uvijek vežem pojasevima AS.
    Razumijem da je cijena bitna, ali u 9-18 kg ti je dijete barem 3 godine.
    Nakon toga u 15-36 još barem 4-5 godina.
    Ako uzmeš Evolvu neće ti rok trajanja izdržati taj raspon od 9-36 kg.
    A nađe se i preko burze kvalitetnih, a relativno povoljnih sjedalica.

seven of nine avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Hvala curke!
    Ona se dize samostalno na noge, ali bitno mi je ipak da ima nagib za spavanje. Poslusat cu savjet cowgirl

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •