Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Recaro Monza

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno Recaro Monza

Kupili nedavno sjedalicu za dijete od 15-36kg...namjeravala sam ovaj put uzeti nesto s isofixom ali smo bili financijski ograniceni, dolazilo je u obzir ispucati dobiveni bon i doplatiti malo. Uglavnom, prvi izbor nam je bio maxi cosi ali nam je sjedalica doslovce "otisla" ispred nosa i na kraju su ostale dvije-tri sjedalice u kombinaciji.

Mali ima 16 kg i 107 cm, jos mi stane u staru Priori sjedalicu ali je vec na knap po visini..s obzirom da sam navikla da mi sjedalice budu "zabetonirane" na sicu kad se vezu, malo me muci sto se ova dosta seta i ljulja i kad je malac vezan u nju. Je li to normalno? Zbog izvlacenja ruke ispod pojasa vec je bilo upozorenja

Drugo pitanje ako netko zna, znaci imamo obicnu Recaro Monzu, da li se nekako na nju moze dodati taj isofix dio? Spremam se nazvati ducan jer mi taj dio iz uputa nije bas najjasniji ali vise vjerujem ljudima koji sjedalicu koriste, naime prodavacica je rekla da se ta sjedalica moze pretvoriti u onaj mali buster bez naslona ali na sluzbenim stranicama jasno i glasno pise da Recaro ne proizvodi bustere bez naslona.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

isofix u ovakvim sjedalicama tj. u kategorijama grupe 2 i 3 ne igra nikakvu ulogu u sigurnosti
    on uglavnom služi da se sjedalicu ne mora vezati pojasom kad dijete nije u sjedalici
    samu svrhu sigurnosti u ovim sjedalicama odrađuje pojas auta
    dok god dijete nije potpuno preraslo sjedalicu niže kategorije bolje je da je u njoj

do kud su mu uheka u odnosu na najviši dio sjedalice (Priorice)?
    kad dobro sjedne i nasloni se, glava može malo viriti iznad sjedalice, ali ne da su mu uha iznad, nego otprilike na sredini uha da je vrh sjedalice - tada je dijete preraslo visinom sjedalicu

što se tiče drugog pitanja, ne bih znala,
    a i za ovo prije nadam se da će netko iskusniji iz AS ekipe potvrditi ovo što sam napisala, ili reći točno (ako sam u krivu)

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

rahela, u pravu si

ali niti booster se ne bi trebao klatiti po zadnjem sjedalu
    zato je i njih dobro isprobati prije kupnje

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nije da je glavom prerasao sjedalicu nego mi je ramenima daleko premasio onaj treci nivo remena kojim ga se veze, ne mogu vise remenje podignuti. Usi jos ne vire iznad sjedalice.
    Sto se Monze tice, ne klize toliko donjim dijelom nego naslonom, dolje ima neke gumene cepove pa to malo pomaze. Znam da mi je prodavacica pokazivala kako BeSafe sjedalica ima te gumene cepove i na naslonu pa da zato bolje sjeda na sic. Imamo dva auta, tata svoju krntiju koristi za posao a ovaj smo bas radi djece uzeli. Ako kod tih sjedalica 15-36 isofix sluzi samo da mi ne skoci AS za vrat ako naglo zakocim dok sam bez djece u autu, onda mi i ne treba jer mozda u 1% slucajeva nemam djecu u autosjedalicama kad vozim.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

U tih 1% kad nisu djeca u AS, isto ju vežeš pojasom.

Ovo za Be safe je istina, mi smo se preporodili.

olivera avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

cure, glava ne smije viriti iznad sjedalice nipošto. kad je glava 5cm od vrha sjedalice se kaže da je vrijeme za tražit novu, veću. svaka sjedalica koja nema isofix nego se veže pojasom , ona se klati i nije tako čvrsto vezana i to je noprmalno ako šeće do oko 1-2cm lijevo desno. ako je to više onda nije dobro pričvršćena. inaće ako niste sigurne u montažu uvijek možete otići do najbližeg haka i oni će vam rado provjeriti vašu as.a što se tiće boostera uvijek je za sigurnost djeteta bolje imati onu verziju sa naslonom nego samo sjedalo je ga ono samo povisuje i a naslon ga ipak štiti od bočnih udara i trzajne ozljede vrata.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj olivera prvotno napisa Vidi poruku
    cure, glava ne smije viriti iznad sjedalice nipošto. kad je glava 5cm od vrha sjedalice se kaže da je vrijeme za tražit novu, veću.
    možeš, molim te, pojasniti otkud ti ovo?

za AS grupe 0 i 0+ pravilo je da vrh glave smije doći najviše do 2 prsta od gornjeg ruba AS
    za AS grupe I (9-18 kg) pravilo je da je preniska kada sredina ušiju prlazi vrh AS

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj olivera prvotno napisa Vidi poruku
    inaće ako niste sigurne u montažu uvijek možete otići do najbližeg haka i oni će vam rado provjeriti vašu as.
    nisam siguran da je ovo točna informacija, ali bih vrlo rado čuo ako je netko to probao, kakve je informacije dobio
    uostalom kada bi tome bilo tako ne bi mi morali svaki mjesec imati preglede sjedalica već bi to obavljali ljudi koji su za to plaćeni

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

kikica, kako si zadovoljna REcaro Monzom?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Olivera je napisala post zbrda-zdola

Mislim da je promasila i ovo s ucvrscivanjem sjedalice- jer nije isto za grupu 0, 0+, I u odnosu na grupe II, III (o kojima se ovdje prica).

I mene zanima ovo s HAK-om, Olivera daj nam pojasni.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •