Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: vožnja auta

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno vožnja auta

Da li je točno da trudnice nakon 5 mjeseca trudnoće ne smiju voziti auto? Navodno je to čak u nekom zakonu.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja to nisam čula :/

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam vozila do zadnjeg trena išla na preglede sama i dr je to znao i samo me pred kraj pitao kako stanem uz volan!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja vozila do dan prije poroda!
    nema tog u zakonu.
    u zakonu je da se trudnice ne moraju vezat. vjerovali ili ne.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ja na zadnji pregled išla autom i odmah ostala na porodu.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja uredno vozila do kraja
    čak sam u poodmaklom stadiju prešla na volan bez serva (zahtjeva energije koliko i tiskanje)
    oko 35. tjedna se vozila na vjenčanje (svoje) 200 km jadranskom magistralom do opatije (tko je tud vozio, zna o čemu pričam)
    usput me zaustavio cajac jer sam malo požurila (45 km/h više od dozvoljenog)
    a što ću kad sam kasnila

moram li reći da mi je oprostio

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u zakonu je da se trudnice ne moraju vezat. vjerovali ili ne.
    ovo je totalna glupost kojoj, nažalost, mnoge trudnice vjeruju :/

iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Članak 163.

(1) Vozač i putnici tijekom vožnje u motornom vozilu na sjedalima na kojima su ugrađeni sigurnosni pojasevi, dužni su koristiti pojas na način koji je odredio proizvođač sigurnosnog pojasa. (ovo je jedini članak u zakonu u kojem se spominje obaveza vezanja u automobilu, a nigdje ne piše da je to trudnicama zabranjeno, dapače, obavezno je ZA SVE)
    (2) Vozač osobnog automobila ne smije na prednjem sjedalu prevoziti osobu koja je pod utjecajem alkohola ili droga, dijete mlađe od 12 godina niti na stražnjem sjedalu dijete mlađe od pet godina, osim u slučaju kada na stražnjem sjedalu ima pričvršćenu dječju sjedalicu, u kojoj dijete mora biti vezano.

(3) Novčanom kaznom od 500,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač i druga osoba koja postupi suprotno odredbama ovoga članka.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Bravo, Lutonjica!
    Ja ne razumijem otkud te dezinformacije, u koje je uvjereno 99%ljudi. Mene svaki dan pitaju "Ti još voziš :shock: ?"
    Kao da trudnice gube sposobnost upravljanja vozilom... I ne vozim se bezveze okolo, nego zato jer trebam ići nekamo, a vozio me netko, ili ja sebe sama- rizik u prometu svejedno ostaje isti. Štoviše, kod sudara vozač prođe bolje od suvozača.
    A možda ljudi misle da trudnice ne trebaju ni ići dalje od dućana u kvartu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mene smeta to kaj trudnice cesto gledaju kao da su invalidi-
    Ako hocu nesto napravit,nekud potrcat,odvest se na pregled... gledaju me cesto ko svjetsko cudo-"Kaj ti to mozes? Pa pusti ti to! Ja cu." I slicno.
    Ali ja to HOCU i MOGU sama!

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ja sam u 39 tjednu, uredno vozim. Je da me malo zeza rikverc, teško se okrenuti, ali ostalo ja OK. Da mi se ne pregovara, ja uredno pitala (još davno) svog ginića. Čovjek rekao da moram sjediti i kao vozač i kao suvozač tako da on ne vidi razlog zašto ne bih vozila. Ja samo znam da ne vozim bila bih osuđena sjediti doma jer se više ne osjećam sposobnom toliko đipati pješke uokolo.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ne zaboravite se vezati dok se vozite!

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja isto vozim i nisam čula da se ne smije...
    Je da mi je malo teško, pogotovo unatrag kad mi mali problem okretanje ili kad me boli pa ne mogu baš papučice normalno tiskati. Bilo bi možda bolje da ne vozim, ali kad moram voziti ide. Neću sad zato što sam trudna sjediti doma ili čekati kad će mi se netko smilovati da me voza kud hoću ili moram, npr. preglad. A u javnom prijevozu mi gore nego za volanom

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nikad čula da trudnica ne smije voziti,Ja sam u obje trudnoče vozila do zadnjeg.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Notorna mi je glupost i da trudnice ne smiju voziti i da se ne moraju vezati.
    Mislim šta, onda možda ni debeli ljudi ne bi smjeli voziti ili se ne bi morali vezati.
    Pa ima mnogo trbušastijih od mene unatoč tome što sam trudna.

U prvoj sam trudnoći vozila do kraja, sad sam u sedmom mjesecu i uredno vozim svaki dan.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

vozila se i 2 dana nakon termina i to naizmjenično auto sa i bez serva...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

thanks na odgovorima i meni samoj je to zvučalo totalno nelogično pa sam zato odlučila provjeriti sa vama. I ja se uredno vozikam iako moram priznati da jedva cekam da se vrijeme proljepša pa da se prebacim na šetanje....malo mi je teško sjediti uspravno jer me bebač odmah počne lupati kad ga stisnem, a ne mogu se bas ispruziti dok vozim jer su mi onda "prekratke" noge...

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja isto normalno vozim, jedino mi je malo problematično u zadnje vrijeme izači iz auta

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

da mi je znati tko je to provalio da se trudnice ne moraju vezati... upravo suprotno, trudnice se MORAJU vezati isto kao i svatko drugi, ili mozda cak i vise nego drugi. ja sam inace od onih koji vole eskivirati vezanje kad god mogu, ali otkad sam trudna vezem se obavezno, jer jedno je igrati se s vlastitim zivotom, ali igrati se sa zivotom svog djeteta... svima koji su u nedoumici preporucujem da procitaju:

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...t2ID=&Show=348

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Cookie prvotno napisa
    svima koji su u nedoumici preporucujem da procitaju:

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...t2ID=&Show=348
    a ja iz tog teksta izdvajam:

Ukoliko vas pojas zateže ili smeta, možete pokušati nabaviti neki od nastavaka za pojas koji će vam olakšati neugodu. Nažalost, još ih nismo vidjeli na našem tržištu, ali već u Sloveniji, a defitivno u Austriji, možete pronaći više modela.
    i ponavljam:

ako je netko zainteresiran, imam takav nastavak za posudbu do kraja trudnoće! for free!

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ja sam u 38. tjednu i isto vozim, makar me i mm i svi ostali pilaju da nisam normalna i mm se stalno gura da me on vozi... a ja sva ponosna na sebe jer sam zahvaljujući trudnoći toliko upraksirala vožnju unatrag i bočno parkiranje bez okretanja i gledanja unazad već koristeći samo retrovizore da bih mogla u "klinč" i s najiskusnijim kamijondžijama

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •