Pliz recite mi što da radim…
Ako se sjećate, zbog čestitih upala uha malca smo prije 3 mjeseca izvukli iz jaslica i našli mu tetu čuvalicu (na preporuku njegove tete u vrtiću). Nismo ni sami znali koliko dugo bi imali tetu i kad bi ga vratili. Bili smo odlučili 2 mjeseca sigurno, a poslije toga smo stalno nekako «vidjet ćemo», možda do svibnja, možda do rujna…
Bili smo zadovoljni s tetom, neke stvari nam se nisu sviđale pa bi joj rekli, nešto bi joj pustili, ali sve u svemu se činilo ok. On je plakao ujutro kad smo odlazili, nekad više, nekad manje, nekad bi spavao, i sve sam to gledala kao pod normalno, i u jaslicama je bio dugo plakao kad smo ga ostavljali… Susjedi su nam često govorili kako je teta «fina», kako guguču po stubištu, kako ga šeta često…
Jutros… MM mi je na putu pa se nisam stigla spremiti, kad teta dođe, od njega ne mogu ništa jer mi se zalijepi za nogu pa brzo izađem…i kad sam zatvorila vrata od stana češljala sam se, stavljala kremu na lice ispred vrata… i čula sam tetu kako viče na njega. Baš ružno je vikala.
Penjao se valjda na krevet… «silazi dolje, silazi odmah, ne i ne!!!» Onda je on rekao: «di je lopta?». Ona se izdere na njega glasom koji nikad nisam čula, niti smo se mm i ja ikad tako izderali na njega – «nema ti lopte, bacio si ju, nema je i gotovo!!!». Rekla je još par rečenica, onda su se stišali… ja sam stajala kao ukopana. Nisam znala što da napravim. Ne znam zašto nisam ušla unutra, vjerojatno ne bi ni otišla na posao… Plakala sam putem do posla, i ne znam što da radim.
MM mi je do petka u inozemstvu, ne mogu ga nazvati jer je do navečer zauzet, a niti mu ne želim pričati dok je vani… sutra imam neku veliku prezentaciju za klijenta i ne mogu danas i sutra ne biti na poslu… mislim smirila sam se, i preživjet ću do kraja tjedna, ali u petak ću joj dati otkaz i vratit ga u jaslice, ne mogu. Baš je ružno vikala.
Mislite da pretjerujem? Mogu joj dati plaću za dva mjeseca, reći istinu ili ne, nešto ću joj reći… možda ju je bolila glava, možda je u šumi…
…nikad joj to nisam prije napravila, namjerno ili slučajno, niti sam dolazila nenajavljeno, provjeravala ja ju, uvijek sam joj javila da će moj brat ili tata svratiti do njih…
…ali meni je tih minutu i pol bilo dovoljno i nemam više povjerenja u nju.
Pliz pišite mi nešto… ali pliz nemojte pisati neke scenarija teta iz noćne more, moram preživjeti do 17.30.