Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 89 od 89

Tema: Teta u vrtiću jučer udarila moje dijete

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

svrcolina meni se cini da ste vi u nekom ultralosem vrticu.Sve sto si nabrojala se radi i u vrticima u Zagrebu.
    Igrom slucaja imam priliku usporediti privatni internacionalni vrtic, JK5 u Aisz-u i gradski vrtic.Razlike dakako postoje ali radi se ponajprije u potpuno drugacijem sistemu skolstva pa je samim time i predskolski program prilagoden.
    JK5 - prekrasna atmosfera, cca 16 klinaca, dva odgajatelja (ucitelja) , od 8 ujutro do tri popodne , nema nikakvih dezurstava.Radi se puno.Maximalna paznja se posvecuje slovima, brojevima i cini mi se likovnom stvaranju.Ostala podrucja se isto rade ali mozda malko manje.Roditelji dobivaju uglavnom mailom izvjestaje o planu.Meni se osobno ne svida preveliko forsanje slova jer sve ima svoje vrijeme.razne aktivnosti popus "spirit weeka" (svaki dan tematsko odjevanje), dana kada se moze ponjeti igracku od kuce.....Recimo nesto poput predskole.Kazem ponovno-meni mozda malcice isforsirano.

privatni internacionalni vrtic-pokusava sljediti isti program ali sa manje forsanja.Jedna teta u grupi koja je mala igrom slucaja jer nema interesa.Radi od ve do ve.O opremi i velicini prostora u kojem djeca borave necu niti pisati jer se to zna.Aktivnosti se pojavljuju relativno redovno.

Gradski vrtic- prostori ipak adekvatni.odgajatelji su meni osobno najdrazi oni stari pred mirovinu jer su adekvatno školovani ( ne zaboravite da se nekada islo u srednju odgajateljsku a onda nakon toga na tadašnju "uciteljsku akademiju").Osobno vise vjerujem takvima ,nego ljudima koju su u jednom periodu isli DVIJE godine na pedagošku.
    Programi dakako postoje.Izvodenje istih ovisi ponajprije o strucnom timu vrtica koji bi trebao kontrolirati sto ,kako i kada koji odgajatelj radi sa svojom grupom.
    Opet se tu vracam na stare odgajatelje koji RADE sa klincima.Zivi primjer za to mi je vlastita kci koja kad god donese pjesmicu ili crtez iz vrtica odgovara da je to sa njima radila teta Marija ( Ta je zena i meni bila teta).Program je prilagoden našem skolstvu.Hrpa fensi smensi mama hrvatica koje furaju klince u JK uopce nemaju mozga sto cine toj djeci koja ce u konacnici upisati neku od nasih skola.

i da se vratim na temu koliko toliko (moram ici citati pricu) mislim da imas nesrecu da vas vrtic ima izuzetno loseg ravnatelja jer je jurcanje po hodniku krajnje nedopustivo.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I u nasem vrticu je super, barem sto se tice nasih teta. Obavjesteni smo o svemu, o dobrom i losem, svakih par dana na panou tete izvjese radove od djece i napisu sta su sve radili tih dana kao i zasto su to radili, znaci tocno obasnjenje pedagoskog pristupa toj odredenoj temi. Meni osobno najdraze je kad im postave neko pitanje npr. sto je za njih sreca pa napisu sto je koje dijete reklo. Vode ih u setnje, upoznaju s gradom, ekoloski ih osvjestavaju, individualno rade sa svakim djetetom ako negdje zapne.... Ma stvarno sam prezadovoljna. Doduse, svi mi kazu da smo dobili najbolje tete, ne znam kako rade ostale ali zelim reci da je ocito moguce i u gradskom vrticu dobiti takav divan pristup djetetu i njegovom odgoju.
    E da, skoro sam zaboravile, tete nisu pred mirovinom, negdje su oko 40.-te godine obje.

sandy-l avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

I ja se slažem da su gradski vrtići bolji. I da, sve leži na odgajateljima. Moje "ošamareno dijete" ide u grupu koju vodi nezainteresirana, sada već bivša teta. Moja curica ide u isti vrtić i ima dvije najbolje tete na svijetu. Svakog jutra ponovo bogu zahvaljujem što je dospjela upravo u tu grupu. Te se tete toliko trude, toliko sudjeluju u svim aspektima nekog problema koje dijete ima, od najbanalnijih stvari kao što je piškenje u krevet ili grizenje noktiju do problema s adaptacijom. Sama se ponekad iznenadim tolikom njihovom angažmanu, vjerojatno zato što sa sinovom grupom i tetom iskustva nisu ni približno slična. Njegova mi tetea, dok je bio manji, čak nije znala ni reći je li jeo ili ne, a kamoli da mi da informaciju o tome s kim se najviše igra ili s kojim se djetetom sukobljuje, o čemu priča u vrtiću i općenito kako reagira na neke situacije. Njezini su odgovori uvijek bili "ne znam", "pa prosječno", "pa kao i druga djeca", jednom je čak rekla tati da ne zna gdje je dijete kad je on došao po njega. Pa ti izvoli traži dijete po vrtiću. Mislim, samo se uzrujam kad se sjetim što smo sve doživjeli.
    Što se tiče opremljenosti vrtića, ona je jadna, ako i sve u našoj državi, ali tete moje curice uz podršku roditelja rade čuda, dok tete mog sina s istim resursima ne rade ništa. Prežalosno. Tek otkad mi kći ide u vrtić vidim koliko mi je sin zakinut.

Da, definitivno je sve na odgajateljima. Apsolutno.

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Sandra-I,jako mi je žao čitati ovo što pišeš i vjerujem da tek kad imaš s čim usporediti,sigurno je još gore. Znam puno takvih slučajeva,a znam i puno dobrih i složila bih se s tobom da je većinom sve do odgajatelja.Prošla sam puno vrtića,jer sam do sada radila uglavnom po zamjenama i složila bih se da su gradski daleko bolji od privatnih,ali to je moje mišljenje.No isto tako nažalost nije sve bajno i koliko god se netko trudio dobro raditi svoj posao,postoji niz problema s kojim se kao odgajatelj susreće...ali to ovdje nije tema,ovdje se radi o neprimjerenom ponašanju jedne tete,točnije čovjeka.Netko je tu napisao svoje ružno iskustvo iz djetinjstva i vjerujem da svako dijete takve stvari pamti zauvijek. Ja se sjećam kad me je kao dijete ošamario susjed,jer smo mu "uništili" vrt i isto tako sam valjda mislila da je to u redu,jer je odrasli.Takva su bila vremena,pa je to kao bilo ok,a sada kao odrasla znam kako nitko to nema pravo.Zato kažem da ta teta nije u redu kao čovjek,a ne samo kao odgajatelj,jer u toj profesiji to dvoje je prilično neodvojivo.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj svrcolina prvotno napisa Vidi poruku
    Moje dijete je išlo vani u vrtić, gdje se itekako vodilo računa o njegovoj prilagodbi, odgajateljice su bile nasmiješene, voljne saslušati roditelja, dati feedback, čak na kraju tjedna obavještavati roditelje što se radilo prethodni tjedan u vrtiću. Da ne kažem da u vrtiću nije bio problem istuširati dijete (tropska zemlja), osušiti kosu, pomoći oko wc-a ako je potrebno i još dodatno raditi sa djecom. Tamo je program u vrtiću koncipiran da je svaki sat ispunjen na način da djeca uče o prirodi, životinjama, pojmovima, imaju dramsku sekciju (ne kao izborni program), glazbenu sekciju, sportsku sekciju, sat matematike tj. učenje brojanja, slova i sl.
    Moja djeca idu u takav vrtić. U RH.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo je stvarno nezamislivo što se događa u vrtićima. Kad sam se vratila iz inozemstva, i vidjela kakav je program za predškolsku djecu došlo mi je da se na peti vratim natrag. Način na koji se u vrtiću postupa sa djecom (pogotovo predškolskom djecom) koja su prepuštena sebi, radi se s djecom koja su zainteresirana a ona koja to nisu su odbačeni slučaj.
    Ne treba generalizirati. Ne događa se ništa u vrtićima. Dogodilo se u vašem vrtiću i na to trebate reagirati. Ne kužim što si mislila pod tim kakav je program za predškolsku djecu, gdje, u Hrvatskoj? Mi imamo super vrtić, super tete, ali i u tom super vrtiću nisu sve grupe iste. Do ljudi je, kao i svugdje. Netko je posvećeniji poslu, u jednoj grupi teta će cijeli dan s djecom nešto raditi, kaširati, učiti ih koje rase postoje, tražiti od roditelja da donesu slike djece i obitelji da naprave pano, drugi put slike hokejaša da djecu uči o hokeju, organizirati radionice za djecu i roditelje.... u drugoj grupi teta će im pola vremena upaliti TV i za to vrijeme piti kavu, ili će pustiti djecu da se sama igraju. To bi trebala vidjeti ravnateljica i ujednačiti ih, odnosno od ovih koje puno manje rade i trude se zahtijevati više. Kažnjavati smanjenjem plaće one koje tuku djecu ili im dati otkaz.
    Nije zbog pojedinačnih incidenata potrebno obilježiti cijeli predškolski odgovj u Hrvatskoj i stavljati na stup srama sve odgajatelje od kojih većina predano radi svoj posao.

sandy-l avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Moram stati u obranu mame Svrscoline, ona je također mama iz naše vrtičke grupe i dijelimo istu muku. Svi smo malo pod stresom zbog te trenutačne situacije i naravno skloni generalizirati. Stoga, razumite nas.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sandy-l, teta je otpuštena?

sandy-l avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ne, premještena je u drugu grupu. Znam, znam, neshvatljivo je.

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Nema opravdanja za takvo ponasanje! Ako je teta "pukla" za nju vise nije rad sa djecom! Moze biti samo jos gore! Nadam se da ravnateljca je do sada vec i saznala i reagirala!

sandy-l avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

sanja, da, reakcija je u prethodnom postu

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj sandy-l prvotno napisa Vidi poruku
    trulo kao i mnogi drugi primjeri tzv.sankcija u našoj državi...sad pak ja generaliziram,ali ne mogu si pomoći

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Koliko sam ja čula, premještena u jasličku grupu. Super, zamislite kako će ta teta sa jasličarima, sa bebama koje ni ne mogu reći što se događa u vrtiću

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

E drage moje forumašice, odlična mi je ova rasprava. Funkcionira kao i sve u našoj državi, čim netko iznese svoje mišljenje ( i to loše) svi odmah na njega paljbu.
    Nisam ja rekla da je situacija u svim vrtićima loša, nego sam vam iznijela svoje mišljenje koje je temeljeno isključivo na mom iskustvu i iskustvu mojih prijateljica. Naravno da u svakom poslu ima odličnih radnika i onih koji ne rade svoj posao, zato i govorim da je sustav loš , treba ga mijenjati i ne podržavati loše radnike i nerad, što se u ovoj državi nažalost čini.
    Kao što sam navela, kad se odmaknete iz hrvatske, možete neke stvari jasnije vidjeti. Ja sam konkretno bila u super organiziranoj državi, gdje se jako ulaže u školovanje djece, od malena i djeca su disciplinirana, uči ih se kroz igru, znaju se ponašati, sustav gdje nećete vidjeti dijete da maltretira drugo dijete, gdje u parkovima za djecu nema potrganih ljuljački, nema vandalizma. To je zato što je država sređena, gdje se ne dozvoljava da netko maltretira drugoga (ni na kakvoj osnovi) i sankcije za to su jako stroge.

E da se vratimo na naš vrtić. I mi smo u našem vrtiću imali tetu koja je bila super, a koju su bili premjestili. Opet mislim da su takve tete u vrtiću (našem ) rijetkost i da ih uguše 'starije' tete koje su nezainteresirane, agilne i uguše svaku kreativnost i volju za promjenom. To je moje mišljenje a to mi je i potvrdila moja prijateljica koja je odgajatelj u jednom vrtiću.
    Naravno mi roditelji smo se tužili vodstvu vrtića vezano na program i postupanjem sa našom djecom, rekli su nam da pretjerujemo. Znači davali su nam poruku da je to normalno.
    I sada kada se ova situacija dogodila (pitanje je da li je ovo prvi put ili se i prije događalo) rekli su da nisu znali. Nije da nisu znali, već su gurali probleme pod tepih. Da ne kažem da je bilo slučajeva da su zaboravljali djecu na igralištu, jednom i moje dijete u dobi 4 godine.
    Naravno da je rukovodstvo znalo za probleme, ali im nije bilo stalo to i riješiti, dok nije voda došla do grla (da se slikovito izrazim).
    Znači sustav treba mijenjati, a ne da upisom u vrtić (sklapate ugovor sa institucijom a ne pojedincem) strepim da li će moje dijete doći dobroj teti u ruke ili ne!!!!!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

svrcolina i sandy-I iskustvo iz vašeg vrtića bi svakako trebalo staviti u novine jer je apsolutno neprihvatljivo da je ta teta dobila samo premještaj, i to u jaslićku grupu!?!?
    svaka čast ostalim tetama koje obavljaju svoj posao na visini zadatka, ali ova teta treba obavezno dobiti otkaz!!! ona nije za rad s djecom!!
    ili neka ju se prebaci u računovodstvo, pa nek tam lupa po papirima.

sandy-l avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

E da se vratimo na naš vrtić. I mi smo u našem vrtiću imali tetu koja je bila super, a koju su bili premjestili. Opet mislim da su takve tete u vrtiću (našem ) rijetkost i da ih uguše 'starije' tete koje su nezainteresirane, agilne i uguše svaku kreativnost i volju za promjenom. To je moje mišljenje a to mi je i potvrdila moja prijateljica koja je odgajatelj u jednom vrtiću.
    Naravno mi roditelji smo se tužili vodstvu vrtića vezano na program i postupanjem sa našom djecom, rekli su nam da pretjerujemo. Znači davali su nam poruku da je to normalno.
    I sada kada se ova situacija dogodila (pitanje je da li je ovo prvi put ili se i prije događalo) rekli su da nisu znali. Nije da nisu znali, već su gurali probleme pod tepih. Da ne kažem da je bilo slučajeva da su zaboravljali djecu na igralištu, jednom i moje dijete u dobi 4 godine.
    Naravno da je rukovodstvo znalo za probleme, ali im nije bilo stalo to i riješiti, dok nije voda došla do grla (da se slikovito izrazim).
    Znači sustav treba mijenjati, a ne da upisom u vrtić (sklapate ugovor sa institucijom a ne pojedincem) strepim da li će moje dijete doći dobroj teti u ruke ili ne!!!!![/QUOTE]

Potpisujem sve rečeno. Nažalost, čini se da se svašta tolerira.

Umiljata, iIpak ne bih stvar davala u novine, jer iskreno mislim da ni to ne bi ništa promijenilo. U sve to nisam ni ušla s namjerom da se nekome osvećujem ili mu uništim život. Ja sam samo htjela da se to napokon sazna. Možda sam slaba, možda kukavica, ali iskreno ne bih ja bila sretna ni da je teta dobila otkaz zbog ovog našeg slučaja, jer imam na umu i njezino četvero djece doma. Nadam se da ćete me razumjeti.

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Koliko sam ja čula, premještena u jasličku grupu. Super, zamislite kako će ta teta sa jasličarima, sa bebama koje ni ne mogu reći što se događa u vrtiću
    baš sam to i ja htjela skomentirat,a k tome ak tak lako ispali na živce s velikima,baš pametno staviti je u jaslice
    a eto ja i mnoge druge cure godinama čekamo posao za stalno,a netko ovakav još radi, sorry na žaljenju,ali ljuti me to ponekad jako

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Krasno.
    Ja bih o ovom slučaju obavijestila inspekciju. Tek toliko da znaju da je teta udarila dijete, priznala i kako je postupak tekao.
    I još više zbog premještaja u jasličku grupu. Tamo se udarci vrlo lako zataškaju. :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svrcolina, ne moraš biti ogorčena na raspravu, kao i ti i drugi imaju pravo iznijeti svoje mišljenje. Ja sam citirala dio tvog posta u kojem ne govoriš da to temeljiš na svom iskustvu nego generaliziraš da si se na peti htjela okrenuti iz Hrvatske kad si vidjela kako funkcionira predškolski odgoj.
    Vjeruj mi, puno se može mijenjati ako roditelji to žele. Na žalost nisu svi roditelji isti, neki uopće ne bi reagirali na to što se kod vas dogodilo i to je žalosno. Sada ne bi trebalo stati na tome nego priupitati nadležne kako misle da će ta teta bolje raditi u jaslicama gdje je još zahtjevnije ili misle da tako mala djeca neće govoriti to što ona radi. U mnogim vrtićima kod nas se ne tolerira takva praksa, ja npr. nikad tako nešto nisam čula da se desilo u našem vrtiću, a kamoli iskusila. I ne može država sve uređivati. Ne znam gdje si živjela, ali puno toga je stvar kućnog odgoja, vandale ne čini država nego neodgoj i nebriga za djecu od strane njihovih roditelja, a tek onda vrtića, škole i slično. Ni u jednom vrtiću niti školi ne uče djecu da razbijaju ljuljačke ni bilo što takvo. Takvo ponašanje se sprječava u roditeljskom domu.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

[QUOTE=sandy-l;u.

Potpisujem sve rečeno. Nažalost, čini se da se svašta tolerira.

Umiljata, iIpak ne bih stvar davala u novine, jer iskreno mislim da ni to ne bi ništa promijenilo. U sve to nisam ni ušla s namjerom da se nekome osvećujem ili mu uništim život. Ja sam samo htjela da se to napokon sazna. Možda sam slaba, možda kukavica, ali iskreno ne bih ja bila sretna ni da je teta dobila otkaz zbog ovog našeg slučaja, jer imam na umu i njezino četvero djece doma. Nadam se da ćete me razumjeti.[/QUOTE]

ne mislim da ćeš se time nekome osvećivati, ali ta žena definitivno nije za rad s djecom: ok, neka joj se ne da otkaz, neka ju premjeste na neko drugo radno mjesto. jer očito je da će se ovakve stvari događati, pitanje je samo koliko dugo će se moći kontrolirati.
    OK, ti si se nje, ajmo tako reći, riješila, jer su ju premjestili u drugu sobu, i tvoje dijete je sigurno, ali sada su u opasnosti druga, i to puno manja i bespomoćnija djeca.

Ja sam za objavljivanje u novinama ne radi osvete, nego zbog toga što se u ovoj očajnoj državi stvari počinju popravljati i raditi kako treba tek kad izađu na vidjelo. do tada se sve gura pod tepih, kao što su i u vašem slučaju napravili.

ima toliko divnih teta na burzi koje bi bile presretne da mogu raditi, i zašto im to uskratiti?

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj davorka prvotno napisa Vidi poruku
    Svrcolina, ne moraš biti ogorčena na raspravu, kao i ti i drugi imaju pravo iznijeti svoje mišljenje. Ja sam citirala dio tvog posta u kojem ne govoriš da to temeljiš na svom iskustvu nego generaliziraš da si se na peti htjela okrenuti iz Hrvatske kad si vidjela kako funkcionira predškolski odgoj.
    Vjeruj mi, puno se može mijenjati ako roditelji to žele. Na žalost nisu svi roditelji isti, neki uopće ne bi reagirali na to što se kod vas dogodilo i to je žalosno. Sada ne bi trebalo stati na tome nego priupitati nadležne kako misle da će ta teta bolje raditi u jaslicama gdje je još zahtjevnije ili misle da tako mala djeca neće govoriti to što ona radi. U mnogim vrtićima kod nas se ne tolerira takva praksa, ja npr. nikad tako nešto nisam čula da se desilo u našem vrtiću, a kamoli iskusila. I ne može država sve uređivati. Ne znam gdje si živjela, ali puno toga je stvar kućnog odgoja, vandale ne čini država nego neodgoj i nebriga za djecu od strane njihovih roditelja, a tek onda vrtića, škole i slično. Ni u jednom vrtiću niti školi ne uče djecu da razbijaju ljuljačke ni bilo što takvo. Takvo ponašanje se sprječava u roditeljskom domu.
    Davorka nisam ogorčena, ali mi je nevjerojatno čim netko se pojavi sa nekom lošom pričom udri na njega. Naravno tko se ne slaže sa mnom, može iznijeti svoje stajalište ali argumentirano. Da točno je da sam se htjela okrenuti na peti, budući da kad sam došla u hr sam se osvijestila sa hrvatskom realnosti. Teško se prebaciti iz organizirane i sređene države u ovu našu stvarnost. S druge strane žao mi je što hrvatska ide u tom smjeru, jer mislim da ima puno potencijala i da je stvarno prekrasna zemlja. Nismo ni svjesni koliko!!!!

Kažeš nisu svi roditelji isti i da ne bi svi reagirali, pa nekako mi je teško povjerovati da ne bi netko reagirao da ti teta u vrtiću digne ruku na dijete.
    Država itekako može uređivati, svojim propisima i sankcioniranjem onih kojih ih se ne pridržavaju. I vjeruj mi da imaš takav sistem, vrlo brzo bi stvari došle na svoje i ljudi bi itekako razmislili o svojim postupcima. Nadalje slažem se sa tobom da odgoj djece ponajprije dolazi iz kuće, ali opet se vraćam na to da je stroži sistem stvari bi bile bitno drugačije. Kažeš vandale ne čini država već neodgoj. Razmisli da imamo sistem gdje će se stvarno i strogo sankcionirati vandalizam i delikventno ponašanje, možda bi Luka Ritz i ostala stradala djeca bila živa.

I da ti na kraju odgovorim, bila sam u Singapuru , u zemlji koja ima najnižu stopu kriminala. Prije pedesetak godina, to je bila lučka država gdje je vladala mafija i kocka. Strogim propisima i sankcijama, to je sada financijski jaka, organizirana i sigurna zemlja.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ravnateljičin potez nikako nije u redu, mislim da je to čak napravila i strateški namjerno, prebacila problematičnu
    tetu u grupu gdje se djeca niti ne mogu, odnosno ne znaju žaliti. Bolje bi bilo da ju je stavila u grupu gdje djeca mogu
    prenijeti njeno ponašanje, pa bi se onda vidjelo je li izvukla pouku iz svoje pogreške ili nije. A mislim stvarno da joj se
    više ne bi smjela dogoditi takva ni slična pogreška.
    I ja kao i dorotea imam horor sjećanja iz svog vrtićkog doba, dobro se sjećam šibe po dlanu kad "nisi bio dobar", ili ako si počeo jesti prije nego se reklo "prijatno" i one odurne bijele kave, koju nisam podnosila, a tjerali su me da popijem.
    Naravno da nisam voljela vrtić, a pogotovu ne tu tetu koja nas je šibala. Bila je samo jedna takva, ostale su bile dobre, no svejedno nisam nikad zavoljela vrtić.
    Drugo dijete mi dorasta za jaslice i muka mi je od ove priče.

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pitam se: što treba teta (u ovom slučaju) napraviti da bi dobila otkaz?? ako šamaranje djeteta nije dovoljan razlog..

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

sandi-y dali bi ti voljela znati da je teta koja je u prijašnoj grupi udarala djecu sada radi sa tvojim dijetetom, premještaj u drugu grupu definitivno nije rješenje a nije ni fer prema tim roditeljima ni toj djeci jer pretpostavljam da nisu upoznati sa situacijom

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    sandi-y dali bi ti voljela znati da je teta koja je u prijašnoj grupi udarala djecu sada radi sa tvojim dijetetom, premještaj u drugu grupu definitivno nije rješenje a nije ni fer prema tim roditeljima ni toj djeci jer pretpostavljam da nisu upoznati sa situacijom
    Zasigurno ne bi, ako je zbog incidenta s njezinim vlastitim djetetom teta i premještena. Treba informirati roditelje sadašnje jaslićke grupe o incidentu, pa možda zaključe da je to dovoljan razlog za sankciju..

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

MM je jučer razgovarao s tetom: priznala je da ga je udarila, ali u njezinom tumačenju puno lakše, nešto kao "pucnula ga je preko usta!!!". Ispričala se, rekla da ne zna kako joj se to moglo dogoditi, da se neće ponoviti. No, puno više energije utrošila je na objašnjavanje kako je to bilo zato što je dijete bilo nemoguće, izbacilo ju je iz takta, kako je neposlušan... Također je rekla, kad je MM rekao da su klinci posvjedočili da i druge tuče, da je jednog drugog dečka "samo malo klepila KNJIGOM po glavi". Riječ je o djetetu rastavljenih roditelja, ne znam cijelu povijest obitelji, no znam da mu otac ima zabranu prilaska djetetu (piše na oglasnoj ploči vrtića), tako da definitivno moram razgovarati i s njegovom mamom.
    Općenito mi nije jasno kako se nijedno dijete nije doma požalilo, stvarno sam u kontaktu s dosta vrtičkih roditelja, znala bih za to. Neprestano razgovaramo o djeci i vrtiću i generalno smo oduvijek svi nezadovoljni angažmanom te tete.
    Jedino... možda dijete koje dobije doma "po ušima" ne smatra da je to nešto specijalno ni ako se tako prema njemu postupa u vrtiću. Iako, mislim da ti ljudi nisu takvi. Ali tko zna!?
    Iz ovog posta je vidljivo (ako je sve navedeno točno) da je riječ o teti koja često "pukne" pa fizički kažnjava "nemoguće dijete". Takva osoba bez stručne pomoći teško da može promijeniti obrazac ponašanja.

Ono što je meni najstrašnije u svemu tome je neadekvatna reakcija uprave vrtića (premještena u drugu grupu), dakle s jedne strane priznaju potpuno neprihvatljivo ponašanje svoje djelatnice, pa je kažnjavaju radom s djecom koja ne znaju ni pričati pa je više vjerojatno da se budući ispadi neće ponavljati odnosno nitko za njih neće znati.

To bi trebalo prijaviti gradskoj upravi odnosno nadležnom uredu, ministarstvu i pravobraniteljici za djecu, zbog zaštite druge djece, što nam je građanska dužnost. Dakle, napisati par pisama nije to tako teško.

Što se tiče druge djece koja nisu rekla svojim roditeljima to ne znači da nisu bila zlostavljanja (šamaranje je tjelesno zlostavljanje). Najčeši način na koji se uopće saznaje da je dijete zlostavljano jer kroz igru, crtež ili priču, to sam čitala u nekoj stručnoj literaturi.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sad čitam ovu temu.
    Poznavajući sebe, napravila bi sve što se može napraviti da više ne radi u tom vrtiću.
    Taman do ministra morala ići.
    Odgajatelju se takvo nešto NE SMIJE desiti ni pod razno!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Moja djeca idu u takav vrtić. U RH.
    kad te citam, sve mi dodje vratit se :-p

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    kad te citam, sve mi dodje vratit se :-p
    Ooo, daj me onda odmah na ignore
    Za opće dobro.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

svrcolina i u našem se vrtiću radi sve ono što si ti nabrojala da se radi vani, od prve do zadnje točke pa još i više od toga. nije nitko udario po tebi zato što si ti iznjela lošu priču, nego zato što si na temelju svoga slučaja generalno ocrnila cijelu predškolsku struku što očito nije istina.
    kod nas se dosta bave likovnim aktivnostima, za glazbeni dolazi teta posebno, tjelesni, čitanje priča, raznorazne didaktične grupne igre, posjeti kazalištu, muzeju i sl. učenje plivanja, klizanja, košarke, u goste im dolaze razne dramske grupe, obrađuju raznoraznih tematika vezanih uz datume, zajedničko ukrašavanje atrija u vrtiću, suranjda s roditeljima (evo ja svake godine održavam jedan sat s njima), ma ne mogu se ni sjetiti što se još rade, ponekad se pitam kada to sve stignu. najviše se divim tetama mog mlađeg sina grupa djece od 3 godine gdje 2 puta tjedno mijenjaju pano s njihovim radovima i svaki taj rad izgleda prilično dobro za njihovu dob.
    baš nema veze s temom, ako netko udari dijete to se mora istražiti. vrlo je važno kako je udarila dijete. moj se stariji sin jednom prilikom vani popeo negdje gdje se nije smjelo i teta je poviknula na njega i onako ga rukom malo jače potapšala da siđe dolje. i neka je, bolje nego da je pao dolje i slomio se. no ako je teta opalila šamar baš kao šamar onda je to vrlo ozbiljna stvar

cubana

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Ooo, daj me onda odmah na ignore
    Za opće dobro.
    ako ovo krenem objasnjavati nauzivat cemo se zabrinjavajuceg humora...

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

dorotea, imaš pp

sandy-l avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Teta nije premještena u drugu grupu SAMO zato što je udarila dijete, nego i zato što su se većina roditelja požalili na njeno ponašanje tijekom proteklih šest godina. Ovaj incident bio je povod.

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

[QUOTE=dorotea24;2124841]svrcolina i u našem se vrtiću radi sve ono što si ti nabrojala da se radi vani, od prve do zadnje točke pa još i više od toga. nije nitko udario po tebi zato što si ti iznjela lošu priču, nego zato što si na temelju svoga slučaja generalno ocrnila cijelu predškolsku struku što očito nije istina.
    kod nas se dosta bave likovnim aktivnostima, za glazbeni dolazi teta posebno, tjelesni, čitanje priča, raznorazne didaktične grupne igre, posjeti kazalištu, muzeju i sl. učenje plivanja, klizanja, košarke, u goste im dolaze razne dramske grupe, obrađuju raznoraznih tematika vezanih uz datume, zajedničko ukrašavanje atrija u vrtiću, suranjda s roditeljima (evo ja svake godine održavam jedan sat s njima), ma ne mogu se ni sjetiti što se još rade, ponekad se pitam kada to sve stignu. najviše se divim tetama mog mlađeg sina grupa djece od 3 godine gdje 2 puta tjedno mijenjaju pano s njihovim radovima i svaki taj rad izgleda prilično dobro za njihovu dob.

Dorotea, opet se vračam na to da nisam zaključila na temelju svog iskustva nego i iskustva svojih prijateljica koje žive u različitim dijelovima grada (nije samo jedan vrtić u pitanju) pa prema tome logično je da naglas postavljam pitanje što se to događa sa vrtićima i da li je koga briga.
    Drago mi je da si ti zadovoljna sa vašim vrtićem. Moram ti priznati da sam ja na sto muka gdje upisati svoju curicu koja će ići u jaslice.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mi smo imali slučaj sa tetom alkoholičarkom, nakon prijave dotične, u upravi su se svi čudom čudili, jer kao, nisu znali, a teta već godinama radi u tom vrtiću i neshvatljivo mi je da su svi zatvarali oči pred tim problemom i dopuštali da im takva osoba radi sa djecom.
    nakon što je bila na liječenju, nastavila je raditi u drugom objektu...oprostite na off topicu, ali takve me stvari izbezume...koliko mladih ljudi na burzi čeka posao u vrtiću, koji bi zaista bili posvećeni i s ljubavlju radili taj odgovoran i zahtjevan posao, a ovakve osobe koje zlostavljaju, zanemaruju i opasne su za rad sa djecom budu zaštičene, a njihova "djela" zataškavana...

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Teta nije premještena u drugu grupu SAMO zato što je udarila dijete, nego i zato što su se većina roditelja požalili na njeno ponašanje tijekom proteklih šest godina. Ovaj incident bio je povod.
    I ja sam jedna od mnogih koje su zgrožene cijelom pričom (tko uopće ne bi bio?), nisam mogla ni zamisliti da je tako što uopće moguće. Šokirana sam. I pročitala sam u dahu cijeli topic očekujući epilog priče. Još je veći šok da ta osoba nije dobila otkaz. No, zatečena sam, zapravo, i tvojom reakcijom, početna ogorčenost i želja za rješavanjem ovakvog problema, nestala je onog trena kad je žena udaljena od tvog djeteta. Čak si se na kraju uplašila da bi se toj teti išta loše moglo dogoditi. Čim se teta maknula od tvog djeteta, za tebe to više nije problem!

Pozivaš se na njeno četvero djece doma, a zaboravljaš koliko će ta žena uništiti djece na svom radnom mjestu, svojom agresivnošću i neprofesionalnošću. Možda te neće gristi savjest što žena nije dobila otkaz, ali bi te trebala gristi savjest za onih 20-ak dječice u jasličkoj dobi koje su žrtve njene agresivnosti i to nikad neće znati artikulirati. Ti si im "uvalila" takvu ženu.

Prst dolje za tvoje guranje svega po tepih, tako tipično za ove naše prostor.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Svrcolina jel to privatni ili državni vrtić i gdje je?
    Evo jedno moje djete je izašlo ove godine iz vrtiča i krenulo u školu.
    I moram priznati da u tih 6 godina od kad je krenuo do kad je izašao sam bila više nego zadovoljna.
    tete su od jaslica do vrtića bile supe i trudile su se i radile puno sa njima, čak su učili i engleski.
    Stvarno nemam pritužbe.
    Evo sad mi je i manji krenuo isto u taj samo u podružni objekt i koliko idm sam zadovoljna i nadam se da će tako i ostati.
    Pto se tiče teta i njihovih dana može imati ona loš dana ali to ne znači da ona u tom danau moži i smije se isakljivati na djeci i to zato što nije htio spavati, molim te ljepo.
    Iskreno ne znam on je predškolarac pa oni ni ne trebaju spavati, zar ne
    A što se tiče izmišljanja priča može on svašta smisliti ali mislim da tako nešto baš i nebi pogotovo ako je to još netko potvrdio i ako se to već dešavalo.

Budi uporna i ne daj da stane na jezikovoj juhi, mislim da ako se nemože kontrolirati nije za taj posao a ima masu drugih koji bi vrlo rado došli na njeno mjesto

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    ovaj komentar ce sigurno bit zestoko kritiziran,ali puknut cu ako ne napisem. Da bilo tko udari moje dijete,posebno tako okrutno kao u ovom slucaju, zamolila bi MMa da doticnu ode nalupat dok se ne popisa i pokaka u gace od batina. Sigurna sam da ta osoba nikad vise nebi udarila dijete.
    ma otišla bi je ja sama nalupati sa zadovoljstvom! užas!

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

e ovo je za ne povjerovati.
    Da premjestiti u jaslic gdje večina ako je mala jaslička grupa ne zna ni pričati pa nemre ni reči jel ih tukla i šta je radila.
    i daj zamisli kako će se ona iskaljivati na toj jadnoj dječici užas....
    Joj baš mi to diže živce, pa zar nemre netko reagirati, ne znam što bi rekla samo si mislim kako je to jadnoj djeci uh

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •