Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Godišnji odmor i porodiljni 45 dana

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno Godišnji odmor i porodiljni 45 dana

Trudna sam 25 tjedana, cijelo vrijeme trudnoće radim, bez dana bolovanja. Napominjem da radim na vlastitu odgovornost budući me dr. šalju na bolovanje prvenstveno zbog godina (39) i činjenice da se radi o prvoj trudnoći. Imam 15 godina staža (uvijek u istoj firmi). Moram iskoristiti 30 radnih dana godišnjeg odmora za 2012. godinu (ne računajući subote i nedjelje). Termin mi je 07.07. tako da se početkom travnja spremam na godišnji odmor. Molim savjet: Da li mogu direktno nakon isteka godišnjeg odmora od 30 radnih dana ostvariti pravo korištenja porodiljnog dopusta od 45 dana (a ne 28 dana)ili to pravo ostvarujem jedino pod uvjetom da sam prethodno na komplikacijama?
    Dakle, s kojim danom u travnju započeti godišnji odmor, vodeći pritom računa da prilikom isteka godišnjeg mogu iskoristiti pravo korištenja porodiljnog od 45 dana?? HVALA

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

mozes. ja sam radila skroz, onda malo godisnjeg i 45 dana prije termina na porodiljni.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

To ti ne treba biri problem, budući da cijelo vrijeme radiš, čak i da uzmeš nešto bolovanja, neće ti značajano rušiti prosjek za rodiljni. Godišnji se u izračunavanju prosjeka za rodiljnu naknadu uzima kao rad, normalno ga iskoristiš i onda otvoriš porodiljni, mislim da će po novom biti 42 dana prije termina (po potrebi) ili obveznih 28 dana.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj mila39 prvotno napisa Vidi poruku
    Trudna sam 25 tjedana, cijelo vrijeme trudnoće radim, bez dana bolovanja. Napominjem da radim na vlastitu odgovornost budući me dr. šalju na bolovanje prvenstveno zbog godina (39) i činjenice da se radi o prvoj trudnoći. Imam 15 godina staža (uvijek u istoj firmi). Moram iskoristiti 30 radnih dana godišnjeg odmora za 2012. godinu (ne računajući subote i nedjelje). Termin mi je 07.07. tako da se početkom travnja spremam na godišnji odmor. Molim savjet: Da li mogu direktno nakon isteka godišnjeg odmora od 30 radnih dana ostvariti pravo korištenja porodiljnog dopusta od 45 dana (a ne 28 dana)ili to pravo ostvarujem jedino pod uvjetom da sam prethodno na komplikacijama?
    Dakle, s kojim danom u travnju započeti godišnji odmor, vodeći pritom računa da prilikom isteka godišnjeg mogu iskoristiti pravo korištenja porodiljnog od 45 dana?? HVALA
    ne moraš..
    ajd budi pametna i napravi ovako...

ako sa posla (pretpostavljam da ćeš raditi do kraja) ideš na komplikacije onda možeš birati da li ideš 45 ili 28 dana... (moj savjet ti je da uzmeš bar 2 dana godišnjeg iz 2012 zbog isplate regresa) i otvoriš rodiljni dopust (28/45) i tek nakon isteka rodiljnog od 6 mjeseci vratiš se formalno na posao i otvoriš godišnji iz 2012 godine (kojeg moraš iskoristiti do 30.06. 2013) ali istek 6 mjeseci rodiljnog je ionako u siječnju 2013 i imaš pravo koristiti go iz 2012..i po isteku go iz 2012 nastavno počni koristiti roditeljski dopust.. (drugih 6 mjeseci) i lijepo prije povratka na posao u srpnju uzmi cijeli go iz 2013 godine i tako si uštedila 60 dana i produljila si termin za jaslice i prilagodbu

samo za taj manevar ti trebaju suglasnosti poslodavca
    To je po meni najpametnija stvar za biti doma duže sa bebom i odraditi jaslice bez da žicaš slobodne dane

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj mačkulina prvotno napisa Vidi poruku
    ne moraš..
    ajd budi pametna i napravi ovako...

To je po meni najpametnija stvar za biti doma duže sa bebom i odraditi jaslice bez da žicaš slobodne dane
    mačkulina je u pravu, poslodavcu to ni u džep ni iz džepa, svejedno mu dođe kad se ide na taj godišnji, mogao bi se složiti, a dosta žena odmah po zatvaranju roditeljskog dopusta iskoriste stari godišnji da malo produlje boravak doma dok je još dijete malo, ili dok se ne snađu za čuvanje.
    treba manevrirati ako je sve po zakonu i nikoga ne oštećuje.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Cure, može pomoć?
    Trudna sam 24 tjedna. Na komplikacijama sam od 01.03.2012. i na HZZO-u su mi rekli da mi u prosjek za porodiljnu naknadu ulazi 6 zadnjih plaća od poslodavca.
    E, sad... budući da imam dosta godišnjeg odmora, točnije 13 dana starog i 27 dana novog, kad bih zatvorila bolovanje i iskoristila godišnji, što mi onda ulazi u obračun za porodiljnu naknadu? Da li isto onih 6 uzastopnih plaća od poslodavca (za 01/2012, 12/2011, 11/2011, 10/2011, 09/2011 i 08/2011 prije komplikacija) ili prosjek plaća koje bih dobila dok sam na godišnjem i onih 4.200,00 kn koje dobivam na komplikacijama?
    Hvala na odgovoru!

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

komplikacije ne ulaze u obračun...
    ako bi koristila godišnji koji je ovom slučaju duži od 30 dana radio bi se novi obračun, ali neznam točno kako bi to onda izgledalo

sany 7 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Cure kolika je najveca naknada na komplikacijama

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Oko 4200 kn

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu