Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: vrtici u Novom Zagrebu - gdje je najmanja navala?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno vrtici u Novom Zagrebu - gdje je najmanja navala?

Znam da pitanje zvuci ko cista utopija, ali molila bih savjet mama koje su vec upisivale djecu u vrtice na podrucju Novog Zagreba.
    Mi spadamo u DV Siget i tu cemo predati molbu za upis, sad u svibnju (vrticka grupa).
    No, cini se da je jos od lani ostala podulja lista cekanja te, iako smo iz kvarta i oboje zaposleni, postoji mogucnost da cura ne dobije mjesto.
    E, sad - zanima me (obzirom da postoji mogucnost navodenja jos 2 želje na formularu za upis) koji bi jos vrtic na podrucju Novog Zagreba mogli navesti a da nije velika navala za izbor pod B)?
    Pod C) namjeravam staviti vrtic u blizini posla, al to mi bas i nije neko sretno rjesenje obzirom da ne vozim.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mislim da po Novom Zagrebu upisuju djecu u vrtiće u koje spadaju. Mi smo se doduše upisivali prije dvije i pol godine i spadali smo pod DV Sopot. Molbu sam predala i u DV Zapruđe i u DV Siget. U Sopotu su nas primili, u Zapruđe i Siget nas nisu pozvali niti na razgovor.
    Kad nam se otvarao vrtić u našem naselju Središću (područni od DV Zapruđe), prošle godine u veljači, bez problema smo se prebacili iz Sopota.
    Eto to je moje iskustvo.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i ja se nadam da cemo upasti u ovaj di spadamo al trazim B) varijantu za slucaj da nas ipak ne prime
    (a kako postoji mogucnost navodenja želje, onda bih ipak nesto stavila)

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

u Sopotu nema gužve no to je info iz druge ruke od frendice čija je malena u jesen 2011 krenula u jaslice - sretno!

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi smo u Zapruđu, ali tu i živimo pa znam da za djecu iz naselja ima mjesta jer sam obe bez problema upisala, doduše u stariju jasličku, nisu morale ranije ići. Pretpostavljam da je možda lakše upisati starije dijete nego 1-godišnjaka. U vrtiću u Vankinoj (tamo nema jasličkih grupa) gdje mi ide starija ima i u njenoj i u drugim grupama djece iz Dugava, Kajzerice pa mislim da trebaš probati, pogotovo jer je prošle g. otvoreno Središće što je također područni vrtić DV Zapruđe.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi smo iz dugava i jedino smo upali u d.v. zaprudje i vec 3 godine ga pokusavam sam prebaciti i nema sanse a sad i malu cu predati u zaprudje za vrtic jer u ostale treba vecinom veza :/

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hvala!
    sopot i trnsko su nam je najblizi, pa cemo jos vidjeti... u trnskom su, doduse, liste cekanja poduze... raspitat cu se jos...

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Prijateljica radi kao teta u vrtiću u Novom Zgbu, pa ako još nisi našla mjesto, mogu je pitati gdje ima najviše mjesta..

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

tek cemo stavit prijavu u svibnju kad je sluzbeni rok
    za sad se samo raspitujem za rezervnu varijantu u slucaju da je ne prime u Sigetu, sto bi stavila pod B)

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Prije nekoliko godina sam dala molbe u više od 5 vrtića u NZ jer dolazim iz kvarta koji nema svoj vrtić. Vrtić mi je nasušno trebao jer sam vec davno počela raditi, djeca su mi u medjuvremenu krenula u privatni vrtić od ca. 2000kn jer suprug više _nikako_ nije mogao izaći sam na kraj s djecom. Kao rezultat tog pozamašnog broja prijava došlo je pun kufer odbijenica i jedan pozitivan odgovor. Pretpostavljam da se vrtići u Novom Zagrebu dogovaraju oko toga tko preuzima kojeg "klijenta". Čudno mi je bilo npr. što me nije primio vrtic dv zapruđe iako ih je primio 8 novih od tog godišta a ispod liste ostalo ih je cca 5. Taj vrtić mi se činio kao najizgledniji za uspjeh jer se radi o kvartu koji je star (nema novih zgrada) i relativno je izoliran (Sava, Bundek, Jakuševac), a s druge strane Av. Dubrovnik sve veliki vrtici (Utrine, Sopot) koji mogu primiti val neupisane djece iz južnog dijela Novog. Zagreba. Ali eto prevarih se. Odbijenice sam dobila od trnsko, sopot, lanište, savski gaj, utrine,.... U Dugave nisam ni poslala prijavu jer su mi rekli da nema nikakavog smisla s obzirom da oni iz svog kvarta (koji ima prednost) ne uspiju upisati ooogroman broj djece. Za Sopot i Utrine mi je rečeno da ima smisla predati prijavu jer su u pitanju veliki vrtići koji u osnovi imaju kapaciteta za prijem djece iz drugih kvartova. Vjerujem da bi me i bili primili ali primio me vrtić koji se je preuređivao i primao nekoliko novih grupa te sezone (dv siget), a bio mi je i lokacijski nešto bliže. Nisam sigurna da se isplati pokušaj upisa u vrtic blizu posla. To se i meni činilo kao pametna ideja, ali u osnovi svi vrtići bježe od prijava ako je prebivalište djeteta daleko od lokacije vrtića. I taj slučaj razmatraju na međuvrtićkom dogovoru prilikom upisa. Nakon što sam djecu već upisala u vrtić stigao mi je poziv iz DV Savski gaj koji su mi rekli da se oslobodilo mjesto. No ja sam već bila potpisala ugovor.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hvala na iscrpnom odgovoru!
    nadam se da cemo biti iste srece i upasti u vas vrtic
    a ovo za vrtic blize poslu - to mi je bila solucija na temelju pozitivnog iskustva od prije par godina kad smo starijeg sina upisivali (naime, radi se o vrticu blize centru grada, vecinom staro stanovnistvo, upao je bez ikakvih problema - iz tog razloga sam to mislila staviti pod c) medjutim, kako ne vozim nije bas neko prakticno rjesenje: u medjuvremenu smo se preselili i fino bi se proveli da je vucem javnim prijevozom, svaki put kad mm ne moze, u centar grada )

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

DV Travno, Dugave, Utrine su vrtići koji osim svoje "kvartovske" djece koja imaju prednost primaju i djecu iz Sloboštine, Hrelića, Jakuševca, Dugava (kod nas u Travnom u vrtiću ide puno djece iz Sloboštine, Dugava i Hrelića) Gužva je velika, prednost kod upisa imaju djeca iz kvarta, kojoj roditelji rade...Mi smo predali samo u jedan vrtić, ne razmišljajući uopće o mogućnosti ne dobivanja mjesta i imali smo "sreće"
    Vrtići su OK, tete su dobre, prostora ima grupe jesu velike, naša je oko 24 djece....

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ima li netko iz Sopota mozda?

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kad je već ta tema možda će i netko drugi tu tražiti. Već sam rekla da mislim da u dv Zapruđe ima šanse jer znam da su upisana djeca iz susjednih kvartova , ali i zbog nedavnog otvaranja 3 vrtića koji spada kod nji , a to je Središće.
    S druge strane moram naglasiti, jer oni koji ne žive u kvartu bi možda pomislili da su tu samo penzići, da je unazad 4g., kako sam ja rodila 1. curicu samo u našem neboderu rođeno 8 -mero djece jer te penziće sve više zamjenjuju mlade obitelji koje tek stvaraju obitelj tako da se dinamika naselja u zadnjih nekoliko g. intenzivno mijenja.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    ima li netko iz Sopota mozda?
    mi smo s Kajzerice, ali oboje djece je u sopotskom vrtiću...
    Kada sam starije dijete upisivala DV sopot je bio jedini vrtić gdje smo upali (siget, trnsko,zapruđe - nula bodova)
    Mlađi je vrtić tj. jaslice dobio bez problema, čak mislim da su sva djeca koja ispunjavaju uvjete upala (na listi onih koji nisu upali su isključivo bila djeca rođena nakon 31.08).

Ako mogu kakvom info o Sopotu pomoći, rado

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hvala puno svima
    mislim da smo odlucili

ninočka189 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Sanja - m spomenula si da ste se prijavili u pet vrtića, dali se to smije (dali netko zna), jer i mi smo planirali dati prijave u jedno pet vrtića.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo ja upravo iz vrtića, predigla zahtjev za upis
    receno mi je da se zahtjev predaje u 1 vrticu a na njemu se napisu jos 2 potencijalna, ukoliko dijete ne bude primljeno, dakle sve ukupno 3 želje
    al sve na jednom papiru jer su umreženi (tako mi je rečeno)

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

je, tako je bilo i prošle godine (predaja u jednom vrtiću i onda na formularu se navede još dva opcionalna vrtića).
    Iako znam da se nisu svi pridržavali toga i opet se predavalo u 2-3-5 vrtića

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

meni su rekli da to kao tehnički više neće bit izvedivo (prema OIB-u djeteta će se vidijeti da je već zabilježen u jednom vrtiću)

ninočka189 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Hvala na odgovorima

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Od kad do kad se predaju zahtjevi za upis?

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Informacija o predavanju u jedan vrtic je tocna, jer se pri predavanju zahtjeva upisujete u sustav koji vas ne moze primiti dva puta. Najizglednije je predati u vrtic u koji spadate po mjestu stanovanja.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Od kad do kad se predaju zahtjevi za upis?
    2.-16.5.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Imam i ja jedno pitanje. Planiram predati sad papire za upis djeteta u vrtić, ali mi dijete zapravo ne bi krenulo u vrtić odmah jer ću roditi oko 1.9. i ne bih voljela da to povezuje s rođenjem bebe. Planirala sam ju, dakle, poslati u vrtić negdje u veljači sljedeće godine. Postoji li opcija čuvanja mjesta i treba li se to napomenuti pri upisu? Bojim se da bi to značilo da mi dijete automatski neće primiti, ako napomenem tu činjenicu.
    Znam da postoji opcija upisivanja tijekom godine, ali samo ako ostane mjesta u vriću i ako nitko nije na listi čekanja...
    Znate li što je s tim čuvanjem mjesta u vrtiću, jer čula sam da toga više nema, ali nema mi nitko to potvrditi

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

u većini vrtića više nema čuvanja mjesta
    ipak, od nekih roditelja čujem da se u "njihovim" vrtićima to još uvijek prakticira, tj. da u dogovoru s tetama ne dovedu dijete par zimskih mjeseci u vrtić kad su češće bolešćine, redno plaćaju uplatnice i nikom ništa
    nazovi vaš vrtić i pitaj prije nego predaš papire

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Najmanja navala po onom koliko sam se raspitala su u Zapruđu i Sopotu. Uvjeriću se 30. svibnja da li je i točno.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Zna li netko da li podružnica dugavskog vrtića Tratinčica u Zahradnikovoj ulici (Sloboština) ima jasličku grupu ili su u tom malom područnom objektu samo vrtićke grupe?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u slobostini su i jaslice
    Posljednje uređivanje od malo janje : 10.05.2012. at 13:08

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj malo janje prvotno napisa Vidi poruku
    u slobostini su i jaslice
    Ma da? ima znači baš jaslička grupa? a jel tamo upisuju isključivo "svoju" (dugavsku) djecu ili u tu podružnicu pisuju djecu iz sloboštine?
    shvatila sam da su u tom objektu samo 2 odgojne skupine.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •