-
Hej, pa mi govorimo o PUBERTETU! Smisao puberteta je izbacivanje suvišne energije, mahom negativne. Ne radi se tu o preranom sazrijevanju, već samo o sazrijevanju - jer pubertet upravo to i jest, faza sazrijevanja djeteta u mladu osobu. Htjeli mi to priznati ili ne, netko tko ima 18 godina više NIJE dijete.
Mora postojati neki proces samoizgradnje, kad roditeljske granice postaju labavije, a dijete/mlada osoba stvara vlastite granice. Mislim da "droga, seks i rock'n'roll" krilatica već toliko izlizana da je postala klišejem - a ja ne želim da se u ovoj raspravi držimo klišeja.
Što sam ja dobila provođenjem silnih noći u diskoklubovima i po parkovima i klupicama? Pa, kao prvo, sklopila sam brojna prijateljstva, od kojih većina traje još i danas (za razliku od prijateljstva iz djetinjstva, kad se uglavnom družiš s djecom onih ljudi s kojima se druže tvoji roditelji - a ovo su ljudi koje apsolutno SAM biraš), naučila sam se odgovornosti, naučila sam da ima dobrih i loših ljudi, razvila sam vlastiti glazbeni ukus (moji roditelji bi me teško upoznali s opusom Nicka Cavea ili Dead Can Dancea), zaljubljivala sam se, žvaljakala u parkićima i na terasi "Jabuke", upoznala pripadnike raznih urbanih subkultura...Najmanje je bilo seksa, droge i rock'n'rolla.
Ne znam jesu li me roditelji tada shvaćali, ali su me prihvaćali, i hvala im na tome. Sve ovisi o djetetu - da su pokušali reagirati na neki opresivniji način, vjerujem da bih ove stvari koje nabrajate napravila u 2 popodne - i to iz čistog inata.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma