Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Dojenje i silikonski implatanti

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Dojenje i silikonski implatanti

Dobra prija mi je jučer rodila. Danas sam ih posjetila u rodilište upravo radi dojenja i sve pet. Curica siki kao velika, položaj super, super zahvaća dojku ma sve pohvale.
    Ali prija mi ima silikonske implatante koji su stavljeni odmah pod kožu, znači poviše mišića.
    Ono što me zanima jest što kod početne prepunjenosti???
    Da li da se ponaša isto ili postoji razlika u nečem...mislim kad mlijeko počme nadolazit kako će masirati kvržice koje nastaju.
    Mislim se onako logički, možda mrvicu više izdajanja da mlijeko ipak u nešto većoj količini izađe van, pa poslije regulirati.

Molim vas ima li tko iskustva s ovim???

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Iskustvo nemam.
    Ono što se meni najlogičnijim čini (obzirom da je sad prekasno da ih kirurški vadi, što neke žene navodno rade u periodu dojenja) je da spriječi da dođe do jake prepunjenosti.
    A to može tako da se ne odvaja od male i doji stalno.
    Mame koje rode vanbolnički ili su u rodilištima koja ne odvajaju uopće (posebno po noći) iskuse manju prepunjenost.

Kvržice vjerojatno neće moći masirati tako uspješno, ali u svakom slučaju može koristiti blagodati topline (tuširanje, topli oblog, umakanje u posudu sa toplom vodom) prije pražnjenja dojke (dojenja prvenstveno, ev. izdajanja ako budu odvojene)

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Što se tiče dojenja to sam joj već i savjetovala, kad nadođe mlijeko da stalno nudi curici da siše, jer su bebe najbolje izdajalice.
    No, malene bebe malo i jedu, pa sad ne znam da li da izdaja još neku određenu količinu koju će poslije smanjivati.
    Čini mi se lakše izdajati pa regulirati nego da se nedaj Bože desi začepljenje kanalića i sl. kako će onda? A nikako

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ako dijete nije nedonošće (a nije koliko kužim) i ako nisu razdvojene nema smisla izdajati, tj. navlačiti dodatnu količinu mlijeka.
    Neka bude uz dijete, doji na zahtjev (tj ako bude uspavano i više od zahtjeva, min 8xdn, poželjno i više) i količina će se sama izregulirati.

Gdje ima rez?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sa strane, nije moglo valjda drugačije, ne znam ne kužim se.
    Što se tiče operacije navodno je sve ok. Vođeno je računa o tome da će jednom dojiti.
    E sad...

Nije nedonošće, koliko se ja razumijem i koliko sam vidila cura super zahvaća dojku, lijepo siki. Lijepo vuče.
    Ok, hvala ti!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Sa strane je puno bolja varijanta, problem je rez oko ruba areole.

Samo neka doji i bude puno s djetetom i ne mora biti nikakvih problema.

Super je da ima tebe uz sebe da se brineš za nju i dojenje !

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj paklenica prvotno napisa Vidi poruku
    Super je da ima tebe uz sebe da se brineš za nju i dojenje !
    Hvala ti!
    Ja joj pomažem koliko mogu i znam, a za ostalo, naravno RODA

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo samo da prijavim da je uspjela!
    Ja sam presretna zbog toga i paklenice hvala ti puno!

Dojila je stalno, kad god je bebica htjela, masirala je stalno, kružnim pokretima preko silikona i sa strana, koliko god je mogla.
    Stavljala obloge, hladne između podoja i vruće prije podoja.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Super!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •