Pokazuje rezultate 1 do 50 od 150

Tema: odore u školama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Za! Što se tiče neudobnosti, uniforme na mjestima gdje su se u nas uvele, nisu nimalo nešto extra, neudobne i nenosive. Moja mala ide u vrtić u sklopu predškolskog, na istom mjestu su osnovna i sradnja škola i svi nose uniforme. Trenirke, udobne, s logom škole.
    Sviđa mi se zamisao jer se ne radi razlika među djecom, svi su isti 'tim', ali u poz smislu i, što mi je osobno najdraže, ne ću morati okretati mašinu 100 x dnevno (mala je još nije dobila jer je najmlađa pa time i najsitnija, ali jedva čekam taj dan!).

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

S tim da treba reći, a nisam naglasila, da je prije uvođenja uniformi provedena anketa među nama roditeljima gdje nas se pitalo slažemo li se s uvođenjem uniformi ili ne

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Doga prvotno napisa Vidi poruku
    Za! Što se tiče neudobnosti, uniforme na mjestima gdje su se u nas uvele, nisu nimalo nešto extra, neudobne i nenosive. Moja mala ide u vrtić u sklopu predškolskog, na istom mjestu su osnovna i sradnja škola i svi nose uniforme. Trenirke, udobne, s logom škole.
    Meni trenirka nije primjerena odjeća za dolazak u školu niti osnovnu osnovnu niti srednju - izuzev sportskih terena i sportskih dvorana. Nisam uopće pristalica uniformi, a uvođenje "trenirki uniformi" mi je u suprotnosti s odgojnom ulogom škole (u koju mislim da se ubraja i kultura odijevanja).
    Posljednje uređivanje od no@ : 31.03.2012. at 15:29

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[QUOTE=no@;2108747]Meni trenirka nije primjerena odjeća za dolazak u školu QUOTE]

Pa nisu ni minice dop..nice, goli trbusi, make-up... Ali ako tražimo odjeću koja nije skupa, lako se održava i udobna je, onda je to to. Ili traperice i majice, također jako 'kulturni' odjevni artikli. Nekoliko postova gore netko je napisao čini mi se da je cijena nekakvog školskog kompleta tipa sako, hlače, suknja,... bila preko tisuću Kn, a još ako nije ni perivo nego npr. sakoe treba nositi na kemijsko...

U moje doba svi su nosili kute u školi, pa se nitko od nas nije ponašao kao automehaničar ili lučki radnik (nemam namjeru uvrijediti ova izuzetno vrijedna zanimanja, nego sam eto nešto morala staviti kao ilustraciju), nego smo svi bili pristojni i kulturni.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tu sam te čekala sikapika, na svakom topicu o odijevanju djece kreće postrojavanje pankerica...

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Tu sam te čekala sikapika, na svakom topicu o odijevanju djece kreće postrojavanje pankerica...
    SikaPika, piplica, ili jesi ili nisi ?

Moj osobni primjer je kako ex-pankerica završi u uniformi, ali događa se
    Tako neki moji vršnjaci, a zakleti anarhisti, u UK rade kao brokeri u odjelima, kravatama ...

Ipak, svečano, usprkos svom slobodarstvu i matrici individualizam-kreativnost-progres, izjavljujem da sam "ZA" uniforme (kute) upravo zbog mnogih razloga koji su već nabrajani: od praktičnosti do onog socijalnog konteksta svakodnevice.

Ma koliko to čudno zvučalo ...

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    he he, pa da
    sad čekaj i ostale

a što se tiče uniformiranja... ma gledam te klince (iako je toga bilo i u moje vrijeme), oni su većinom uniformirani samim tim što slijepo prate trend
    pa odjednom svi nose one kojekakve marame oko vrata (da ne pričam o onim jadnim, isfuranim arafaticama), pa onda visoke patike... svi klinci izgledaju isto

a uniformiranih bivših pankera i ja znam nekoliko
    eto, u bendu Gužva u šesnaestercu (najnovija stvar mi u potpisu jer mi je odlična), jedan od članova radi u banci (čak se u spotu vidi...)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •