Slažem se s ovim ali mi je svejedno drago što moj sin koji ide u 3. razred OŠ voli u školu obući majicu s natpisom Nirvana koju je jako želio i na taj način on se izražava odnosno otkriva jedan dio svoje osobnosti. Rock glazba mu se toliko svidjela da je poželio naučiti svirati gitaru i upisati glazbenu školu što je i uspio. Ta majica mu je bila želja za rođendan, voli ju nositi u školu i ne vidim niti jedan razlog zašto mu uskratiti to zadovoljstvo.
Odjeća definitivno nije vrhunac iskazivanja individualnosti ali je jedan sastavni dio toga i zašto taj dio individualnosti zatirati uniformom, a ne vjerujem da će neko "veće dobro" odnosno poticanje zajedništva ili rješavanje problema diskriminacije u školi biti riješeno uvođenjem uniformi jer taj problem po meni manje veze ima s odjećom a više veze s odgojem djece.
Moje dijete je individualac i čini mi se da je to teži put u usporedbi s djecom koja imaju afinitete kakve ima većina. Meni ga je žao jer se često ne uklapa, tj. ne sviđaju mu se stvari koje prakticira većina djece (npr. ne voli nogomet) i često dolazi u situaciju da se miče iz društva jer sam sebe ne želi maltretirati s napucavanjem lopte pa pod školskim odmorom on radije sjedne i nešto crta i na taj način se izdvaja, a meni se čini da bi mu bilo lakše da voli stvari koje voli većina djece. I zašto mu sada nametati uniformu kada se njemu Nirvana majica baš jako sviđa i voli ju nositi, a nogomet ionako neće početi voljeti zato što nosi uniformu kao i sva druga djeca.
Dakle, odjeća mu nije vrhunac iskazivanja individualnosti ali se zbog ove jedne majice on osjeća mrvicu bolje u školi i zašto bi mu to bilo uskraćeno ionako je odrastanje samo po sebi prepuno frustracija.