Sanja, do nesporazuma je došlo jer si citirala jedan dio moje rečenice (izvučen iz konteksta) i detektirala nekakav problem koji bi ti riješila da ga imaš sa svojom djecom odnosno otkrila što je u pozadini istog. Koliko sam pročitala na temi nisam jedina povezala nekakav osjećaj s odjećom, evo npr. Ronin (čije postove samo da napomenem čitam s velikim užitkom) je napisala da nošenjem uniformi njena djeca "jače osjećaju pripadnost svojoj školi i tako je manifestiraju". A uniforma je isto odjeća.
I da ponovim još jednom, već sam prethodno napisala nekoliko puta, odjeća za mene nije na prvom mjestu način izražavanja osobnosti, čini mi se da mi to stalno imputiraš. Slažem se s tobom da uniforma ne smanjuje mogućnosti vlastitog izražavanja i razvoja talenata, poštujem tvoje mišljenje i iskustvo.
Zanima me svrha uniformi u privatnim školama, kažeš da ti dijete ide u jednu. Ovdje se na temi koliko vidim dosta ističe to brisanje socijalnih razlika između djece, pa osim poticanja zajedništva da li u privatnim školama uniforme imaju još koju svrhu, jer pretpostavljam da nekih velikih socijalnih razlika niti nema, ili se varam?

Odgovori s citatom
, nisam, nego sam samo htjela podijeliti s vama svoje iskustvo, baš iz pozicije nekoga tko o uniformama nije imao najbolje mišljenje.