Pokazuje rezultate 1 do 50 od 150

Tema: odore u školama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa nemaju ove naše uniforme veze s kutama. I primjetila sam da su klinci dosta ponosni kad idu sa školom u grad u uniformama,jače osjećaju pripadnost svojoj školi i tako je manifestiraju.
    Ne znam, možda nekome neće sjesti nošenje trenirke u školu. Mi smo se svi odmah naviknuli iz razloga što je djeci zbilja udobnije,a lijepo izgleda.Ionako su u školi cijeli dan (do 16 sati),puno su na igralištu, igraju nogomet, pa nam je to puno puno praktičnije od traperica.A da ne kažem da nam se onda ova druga odjeća manje haba i duže traje.Sve ima svoje prednosti.

O nekakvoj uniformiranosti nikad nisam razmišljala na taj način.Pogotovo ne kad su mi klinci osnovno školskog uzrasta.Biti će prilike kasnije da se izraze i razvijaju u smjeru u kojem požele,sad su još djeca, i svi nekakvi aspekti su ispoštovani-čisti su, uredni su, lijepo izgledaju, ugodno im je...i da,ne gledaju koje etikete im je majica.Samo tenisice

Šala,no iznenadili biste se koliko klinci gledaju na to.Mi dečkima apsolutno nikada nisamo doma spominjali nikakve marke,pa su ipak došli sa svim mogućim saznanjima o markama patika i dresova...to je valjda neizbježno. Uniformama je činjenica da su neka djeca obučena tip top od glave do pete markirano,a neka vrlo vrlo skromno ipak svedena na minimum.Sam Bog zna da nam malo skromnosti treba u društvu.Mi smo baš narod mentaliteta "stavi na se da se vidi", jako smo opterećeni s tim.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nemaju ove naše uniforme veze s kutama. I primjetila sam da su klinci dosta ponosni kad idu sa školom u grad u uniformama,jače osjećaju pripadnost svojoj školi i tako je manifestiraju...
    To shvaćam. Ipak oni idu u tu školu koju su sami izabrali i ponosni su na to.

Uniforma u državnoj školi ne bi imala taj efekt pripadnosti, bila bi samo prisila. Osim kad bi svaka škola i svaki vrtić imali svoju, posebno osmišljenu i šivanu uniformu... a to onda više ne bi bilo jefino ni jednostavno

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Da imam samo jedno dijete, ovo mlađe, možda nikad ne bih zavapila za kutama jer kod nje u razredu nisam primijetila da su djeca opterećena odjećom. No, čini mi se da je ideja o uniformama, trenirkama (što mi se čini baš Ok, ovo kod ronin u školi)
    potekla od nekoga tko se debelo opekao isticanjem imovinskih razlika po odjeći, etiketiranjem djeteta ili ruganjem.

I mogu ga shvatiti jer je razred moje starije kćeri ( ista škola kao i kod mlađe) po tom pitanju identičan onom klišeju iz američkih filmova.

Tri šminkerice, "navijačice", kojima roditelji (također i škola, očito) dozvoljavaju da se sa 10 godina pojavljuju s umjetnim noktima, sjenilom na očima i maskarom, malo ruža na usnicama, u ultra seksi izvedbama skupe odjeće,
    a onda one, ja ih zovem "modna policija", dočekuju svaki dan ostale curice kad se pojave i slijede komentari "isuse bože, kak' se ova obukla, nemrem' vjerovati, jel'ti to vidiš, hihihihihihihi..." Ruganje na modnu pogrešku, a ove jadnice sretne kad im policajke koji put udijele koji kompliment na "uspješnu modnu kombinaciju".
    I tako od prvog razreda. Zbog njih sam masu puta poželjela -Pa gdje su te kute, da se kokoške obuče ko čistačice, da svisnu!

Tako da, mislim, tko još ima vrtićko dijete ili se nije susreo s takvim napadnim individuama ni ne zna kako to neugodno može biti.

Kod mlađe kćeri rekla bih "normalna djeca, normalni roditelji", oblače se svakojako, ona sama bira i traper i sportska izdanja, oblači i suknjice i šta joj god padne na pamet, ali ju nitko ne komentira pri dolasku u školu niti koga briga (zasad).
    U tom bih slučaju lako pomislila da nema nikakve potrebe za uniformiranjem (iako sam ja svoju školsku kutu obožavala).
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 30.03.2012. at 11:15

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nemaju ove naše uniforme veze s kutama. I primjetila sam da su klinci dosta ponosni kad idu sa školom u grad u uniformama,jače osjećaju pripadnost svojoj školi i tako je manifestiraju.
    Ne znam, možda nekome neće sjesti nošenje trenirke u školu. Mi smo se svi odmah naviknuli iz razloga što je djeci zbilja udobnije,a lijepo izgleda.Ionako su u školi cijeli dan (do 16 sati),puno su na igralištu, igraju nogomet, pa nam je to puno puno praktičnije od traperica.A da ne kažem da nam se onda ova druga odjeća manje haba i duže traje.Sve ima svoje prednosti.

.
    koja je to skola, ako nije tajna?

drzavna, privatna?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam isto protiv uniforma. u principu, više mi se sviđa ideja kuta, kao zaštite za odjeću. nego trenerke, traperice i majice, a da ne govorimo one sick varijante američkih uniforma, s kratkim suknjicama.
    imam predrasude vezane uz uniforme elitističke su mi, podsjećaju me na neke privatne snobovske škole, ove "navijačice" o kojima nena priča, kojima bolje stoji kratka suknja. i ne mogu si pomoć.

izgled je važan. i to je tako. i nikakve uniforme to neće promijeniti. s odjećom se puno toga može zakamuflirati, istaknuti, sakriti...

evo, gledam ovu prekrasnu šarenu mladost ( ja ko moja nona) na slici u večernjaku u uvodnom postu, što im fali? traperice i majice. svi isto, a opet različito. traperice i majice i jesu danas uniforma većine mladih.
    danas je ta fora odjeća dostupnija nego nekad, kad si po nju morao ići u trst, a sad u new yorkeru na sniženju kupiš majicu za 20,00 kn.
    ja ne znam u kakve to fensi šmensi vrtiće i škole idu vaša djeca.
    al pišem iz svog kuta.
    ljudi nemaju novaca, 90% ljudi nema novaca. gledam kad se gimnazijalci strušte niz stepenice kod bonavie na korzo. ako se netko i ističe, onda su to stvarno pojedinci, 90% ih je uniformirano u traperice i majice. gledam razred od J i vrtić od M. vidi se sve više neimaštine, osjeti se da ljudi imaju sve manje i manje novaca, a ne obratno.

niti jedan argument za uniforme mi ne prolazi, osim zaštite za odjeću ispod, a onda su mi kute bolje rješenje. ko doktori.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ja ne znam u kakve to fensi šmensi vrtiće i škole idu vaša djeca.
    al pišem iz svog kuta.
    ljudi nemaju novaca, 90% ljudi nema novaca. gledam kad se gimnazijalci strušte niz stepenice kod bonavie na korzo. ako se netko i ističe, onda su to stvarno pojedinci, 90% ih je uniformirano u traperice i majice. gledam razred od J i vrtić od M. vidi se sve više neimaštine, osjeti se da ljudi imaju sve manje i manje novaca, a ne obratno.

.
    moje idu u običnu prigradsku, po meni "seljačku" školu, još bih i rekla da će tu biti neimaštine, čak bi mi to bilo normalno jer živimo u takvom trenutku, no, no way. Neka ekipa, ubi me ako ja kužim kakva, po nekim realnim kriterijima nikakva viša klasa, dapače, nešto totalno bezveze,
    oblači djecu ko da su s modne piste izašla. Meni se zbilja nametne pitanje kojoj je to "vrsti" roditelja normalno da curica ide u školu s nalijepljenim umjetnim noktima i minjaku da ti je neugodno gledati. Budući da je kod nas Kerum, kao javni primjer uspjeha u životu, viša društvena klasa, jasno je i da je sve ostalo poremećeno pa tako ispada i da je netko čije je "zanimanje" šverc svega i svačega (ne Kerum nego neki koji su mi trenutno na pameti) neka viša klasa, čije onda dijete nameće odjevne kriterije drugima.
    Ma, neki bolestan šućmur mi je sve to kod nas.

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    moje idu u običnu prigradsku, po meni "seljačku" školu, još bih i rekla da će tu biti neimaštine, čak bi mi to bilo normalno jer živimo u takvom trenutku, no, no way. Neka ekipa, ubi me ako ja kužim kakva, po nekim realnim kriterijima nikakva viša klasa, dapače, nešto totalno bezveze,
    oblači djecu ko da su s modne piste izašla. Meni se zbilja nametne pitanje kojoj je to "vrsti" roditelja normalno da curica ide u školu s nalijepljenim umjetnim noktima i minjaku da ti je neugodno gledati. Budući da je kod nas Kerum, kao javni primjer uspjeha u životu, viša društvena klasa, jasno je i da je sve ostalo poremećeno pa tako ispada i da je netko čije je "zanimanje" šverc svega i svačega (ne Kerum nego neki koji su mi trenutno na pameti) neka viša klasa, čije onda dijete nameće odjevne kriterije drugima.
    Ma, neki bolestan šućmur mi je sve to kod nas.
    Ovako i kod nas!
    Kad smo kod Keruma, on je još i dobar(), da vidite ove naše hibride: spoj novogeneracijskih vjernika, sumnjivih diploma i izražaja, ali odličnih poznavalaca automobilske industrije, novih trendova i svega šljaštećeg i novog. Dječak od jednog takvog, pita mog sina od 7 godina: " Koliko vam je koštalo auto, u eurima?" Pa mislim .....

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    koja je to skola, ako nije tajna?

drzavna, privatna?
    nije tajna

Katolička osnovna škola

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke