Mi smo neki dan imali Vijeće roditelja u školi i baš je jedna učenica potegnula pitanje "uniformi" u školi, ona je iz Vijeća učenika. Rekla je da se u 7. i 8. razredu djeca jedni drugima rugaju, kakve su ti to tenisice/majica/hlače/mobitel i da bi to bilo rješenje. Dogovorili smo se da provede anketu među učenicima i na kraju je rezultat da je većina djece za to. Čak su davali svoje prijedloge kakve bi trebale biti. U svakom slučaju, to ne bi bile nikako unoforme tipa sakoa i šoseka i sl. nego npr. kao oni gornji dijelovi trenirke s kapuljačom s logom škole, za ljeto naravno majice kratkih rukava s logom škole. Djeca u školi u višim razredima borave po 5-6 sati. Privatno mogu nositi što hoće. Ja osobno mislim da im to nikako ne može ugroziti njihovu individualnost niti bilo što. Ideja mi se sviđa, baš mi je onako odraz pripadnosti školi, kao što je netko rekao kako nose u sportskim klubovima. Moja djeca obožavaju svoje klupske trenirke, ovaj mlađi bi ih nosio kad treba i ne treba. Mislim da bi samo trebalo pogoditi dizajn.
Čitala sam kako su neki dečki dizajnirali majice ekonomskog fakulteta, baš super izgledaju, onako s kapuljačom, i naprijed imaju EFZG, kažu da se studenti tuku za njih, a najviše ih kupuju cure. Tako da mislim da nije problem u tzv.uniformama nego u izgledu koji bi djeci bio prihvatljiv i koji bi im se sviđao.