Ne mislim da se zajedništvo postiže uniformama, žalosno je ako nastavnici, profesori a i mi roditelji ne možemo i ne znamo drugačije potaknuti osjećaj zajedništav u djeci nego nam trebaju uniforme za to.
Meni uniforma ne znači ništa drugo nego da su svi jednako obučeni i možda bi se klincima prvo vrijeme i svidjela ta ideja ali nisam sigurna koliko dugo.
Ono što meni još pada napamet da bi se jako morala voditi briga kakve bi to uniforme bile jer postoje i malo deblja djeca koja bi u nekakvoj uniformi koja stoji kao salivena onoj mršavijoj izgledala još deblje i osjećala se grozno i možda bila predmetom još većeg ruganja. Nemojte misliti da zato što su djeca u bilo čemu izgledaju lijepo, iz našeg odraslog oka da ali iz dječjeg ne uvijek.
Ovaj argument da bi u uniformama bilo manje ruganja i da se ne bi toliko vidjele klasne razlike apsolutno ne stoji, a iskreno i glupo mi je da ih zbog toga uniformiramo u školi, pa zar ih škola na neki način ne priprema na kasniji život u kojem nema uniformi i itekako se vide klasne razlike.
Za praktičnost sam već rekla ja bih definitivno bila od onih mama čije dijete ako ima dvije uniforme jedna je u prljavom vešu a druga se još nije stigla osušiti, pa ju cijelu noć pokušavam osušiti, što znači da bi ih trebalo biti barem 4 komada a to i košta a danas se može za djecu naći na sniženju lijepe i dobre robice koja ne košta puno.
Ne vidim nikakvu prednost uniformama.