Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
Nisam za uniforme. Kad sam bila dijete nisam voljela uniformiranost kute, pa mi je razumljivo da ni moja djeca ne vole tu uniformiranost. Puno toga djeca moraju i u većini slučajeva se radi o zahtjevima odraslih, pa neka, u granicama urednog i pristojnog, imaju slobodu odijevanja u školi.
Upravo u tome i je problem: razliciti roditelji imaju razlicita shvacanja urednog i pristojnog oblacenja. Neki roditelji izrazavaju svoj vlastiti neukus na taj nacin da djecu oblace u skupe krpice i na taj nacin roditelji SEBE misle profilirati. Djeca se za vrijeme nastave ne bi trebala izrazavati kroz garderobu vec kroz svoj karakter, kroz svoje socialne vjestine i kroz svoju osobnost i talente i zeljom za novim znanjem. Niti jedno se dijete ne bi trebalo sramiti cinjenice koliko roditelji zaradjuju (bilo to puno ili malo), u kojem kvartu stanuju i koji auto roditelji voze (ako ga uopce imaju) - usadjivanje temeljnih vrijednosti je ODGOVORNOST SVAKOG RODITELJA - niti jedno dijete se nece sjetiti rugati drugom djetetu ukoliko mu odrasla osoba nije stavila "bubu u uho" ...