Moja djeca imaju uniformu u skoli.
Kao na ovom topiku, ne bi vjerovali koliko je ta tema aktualna medu mamama...(pa kvaliteta, pa da li treba uniforma itd.). Zakljucujem da bez obzira da li Vase dijete ide u skolu s unifomom ili bez, uvijek cemo se pitati sto je bolje?

Slazem se sa Sanjom da skolu biramo po sasvim drugacijim kriterijima i uniforma je samo dodatak koji smo dobili u paketu. Osobno nikada nisam zagovarala uniforme; niti mislim da sva djeca trebaju biti obucena isto, niti je jednastavno uvijek pronaci tamno plave hlace i pulover kakav nam se svida, niti bijele majce bez loga ili niti uvijek imati oprane i ispeglane bijele majce...u praksi, uniforma ipak pojednostavljuje zivot - moja kcer se nece dugo posvetiti pitanju koju bijelu majcu da obuce, dok bi izbor izmedu zute, roze, plave i crvene sigurno trazio vise vremena. Odredena pravila, kao sto su cure spomenule - ne prekratki sos, majca s kragnom i ispod pupka, kao i ponekad skolska kravata - daju jednu sliku uredno obucene djece koja pripadaju istoj skolskoj zajednici. Eh sad, da se moze biti neuredan i nespeglan i u uniformi, to je drugo pitanje.
Djeca se u pravilu brzo naviknu na uniforme, iako oni stariji (od 15 nadalje), s vecim potrebama individualizacije manje su skloni uniformama, kako to zamjecujem na hodnicima.
Zakljucno bih napomenula da ucenje i socijalni zivot moje djece nije bio ni bolji ni losiji ovisno o uniformi.