Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: naknada za komplikacije u trudnoci !

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno naknada za komplikacije u trudnoci !

Zanima me da li mi netko moze reci kad se dobivaju novci posto sam tek danas predala sve papire,jer mi je uvijek nekaj falilo.... i dali se dobiju zaostaci? (u 2 mj nisam dobila naknadu jer nisam imala sve papire)
    Tnx

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Ne znam za zaostatke, a naknada se isplacuje oko 20. u mjesecu za prethodni mjesec.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

nećeš dobiti zaostake, bar ja nisam. moja seka nije dobila zaostatke ni za porodiljni. sve što ti nisu dali nemoj misliti da će biti toliko šiirokogrudni ,pa da ti daju novac eto zato što si ti malo zakasnila predati papire.
    naknada ti dolazi 20-og u mj.
    Posljednje uređivanje od ...ribica : 29.03.2012. at 17:47

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

nema ti ništa od zaostataka, od kada si predala papire tj doznake od tada ti "teče" bolovanje i od tada ti se radi obračun

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Buduci da ja nisam predala papire do obracuna koji je oko petog u mjesecu, zaostatak sam dobila sa sljedecim obracunom i isplatom.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

od kada ti piše da je otvoreno bolovanje?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj astral prvotno napisa Vidi poruku
    nema ti ništa od zaostataka, od kada si predala papire tj doznake od tada ti "teče" bolovanje i od tada ti se radi obračun
    Zar bolovanje ne teče od dana otvaranja bolovanja? Doznake se dobiju tek na kraju mjeseca.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    Zar bolovanje ne teče od dana otvaranja bolovanja? Doznake se dobiju tek na kraju mjeseca.
    ma da na to sam i mislila, nisam se baš najbolje izrazila

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

da li se doznake predaju samo poslo0davcu ili i još negdje? mislim za komplikacije? da li trebam još kakve papire?

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Predaju se poslodavcu i HZZO-u

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

sad tek vidim da ima tema o tome... hvala

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Naravno da dobiješ zaostatke, od dana otvaranja komplikacija (piše datum na doznakama). Ja sam ove godine predala poslije 5. i uredno sam idući mjesec dobila sve što me pripada. A tako mi je za drugo dijete bilo i za porodiljni.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mene je isto sad začudilo jer znam da su se uvijek uredno dobivali zaostaci, ako ne predaš na vrijeme sljedeći mjesec dobiješ za 2 mjeseca i sl., nije se valjda nešto promijenilo? Cure koje niste dobile, želite se!

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ma naravno da dobiješ zaostatke, od dana otvaranja komplikacija.

ja sam mislila na slučaj da komplikacije nisu otvorene odmah pa da li će dobiti zaostatke za to vrijeme, kužite.

npr, meni je prijateljica kasnila mjesec dana sa otvaranjem komplikacija kod dr opće prakse i naravno on joj je otvorio bolovanje tek kad je došla kod njega

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

od kada ti piše da je otvoreno bolovanje?
    Bolovanje mi je otvoreno 18.o1. i zenska na salteru mi je rekla da donesem doznake za prvi drugi i treci mj. posto sam prosli mj dosla iza obracuna. Rekla je da ne dolazim bezveze 100 puta nego da donesem sve sa doznakom za 3 mj.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ma naravno da dobiješ zaostatke, od dana otvaranja komplikacija.

ja sam mislila na slučaj da komplikacije nisu otvorene odmah pa da li će dobiti zaostatke za to vrijeme, kužite.

npr, meni je prijateljica kasnila mjesec dana sa otvaranjem komplikacija kod dr opće prakse i naravno on joj je otvorio bolovanje tek kad je došla kod njega
    Pa zar joj nije poslodavac pravio problem radi toga? Kako mu je pravdala 30 dana što je nema na poslu?

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj nivesa prvotno napisa Vidi poruku
    Bolovanje mi je otvoreno 18.o1. i zenska na salteru mi je rekla da donesem doznake za prvi drugi i treci mj. posto sam prosli mj dosla iza obracuna. Rekla je da ne dolazim bezveze 100 puta nego da donesem sve sa doznakom za 3 mj.
    mislim da bi u tom slučaju trebala dobiti zaostatke , e sad da li sve odjedanput ili kako ,to ne znam.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Pa zar joj nije poslodavac pravio problem radi toga? Kako mu je pravdala 30 dana što je nema na poslu?

nije jer joj je poslodavac muž

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ali tu ima puno informacija o naknadi i papirima na drugim temama , treba samo malo tražit i čitati. ima i stručna osoba kojoj se mogu postavit pitanja

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

moze neka mala pomoc gdje da trazim? TNX

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

na ovom podforumu "rodini pravni savjeti" ili ukucaj u pretražnik što te zanima i izbacit će ti teme u kojima se o tome pisalo a imaš i temu NAKNADA.

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala puno!!

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

nije jer joj je poslodavac muž
    Aaaaa, blago joj se

Znam da je doktorima opće prakse problem ako pređu kalendarski mjesec. Valjda ne mogu toliko unatrag otvoriti bolovanje.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

da, ona nije išla na vrijeme, i otvorio joj je bolovanje tek od onog datuma kad je došla

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Astral,
    ginekolog je taj koji otvara bolovanje uslijed komplikacija u trudnoći, isto kao i što je dr. opće prake taj koji otvara bolovanje zbog neke bolesti.

Ako trudnica ima problema u trudnoći, ili ih ustanovi ginekolog, on će sa datumom pregleda otvoriti bolovanje. Moguće je da se bolovanje otvori svega 1-2 dana (ako!!) ranije, ali nikako puno više. Naime, svaka ordinacija povezana je putem softera sa HZZO-om i bolovanja se zaključuju najkasnije na tjednoj bazi.

Zato je jako važno, da se uvijek na vrijeme javite svojem ginekologu ako imate neki problem, ili svojem obiteljskom liječniku (npr. ako imate temperaturu, ostali ste doma i sl...)

Što se tiče doznaka i njihovih isplata..
    HZZO do 5. u mjesecu za prethoni mjesec skuplja sve dokumente kao podlogu za obračun bolovanja i ostalih naknada. Isplata slijedi iza 20.og u mjesecu za prethodno razdoblje.
    Tako da ako ste zakasnili predati doznake do 5. ili dokumenti nisu bili potpuni, obračun i isplata uslijedit će naredni mjesec iza 20.og..

No, skrećem pažnju na sljedeće:
    - isplatit će se zaostaci za sva otvorena bolovanja od datuma njihovog otvaranja
    - isplatit će se zaostaci za rodiljnu naknadu (SAMO ZA ZAPOSLENE) od datuma otvaranja (doznaka) obveznog rodiljnog dopusta (45 odnosno 28 dana prije termina)
    - rodiljna potpora za NEZAPOSLENE roditelje i roditelje izvan sustava rada, obračunat će se i isplatiti (zajedno sa evenutalnim zaostacima) od DANA PODNOŠENJA ZAHTJEVA (ako je isti podnesen od 31. - 120. dana od dana rođenja djeteta) odnosno od DANA ROĐENJA DJETETA (ako je zahtjev podnešen u roku od 30 dana od dana rođenja djeteta).

Eto.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

hvala mamma san, čekala sam da nam se ti javiš..

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mamma san, liječnik opće prakse otvara bolovanje pod šifrom komplikacija u trudnoći na prijedlog ginekologa. Potrebno je priložiti fotokopiju trudničke knjižice i ostalih nalaza ako ih imate, te se to stavlja u vaš karton kod dr. opće prakse. Ovo znam sa sigurnošću za 2006, 2007, i 2012. godinu, jer sam sva tri puta bila na komplikacijama, s istom procedurom.

Ja bih još napomenula koliko je bitna suradnja ginekologa i opće prakse, bila bih se dobro zeznula da sam slušala samo jednu

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

I meni je komlikacije otvorio doktor opce prakse na preporuku ginekologa.
    I porodiljni mi je otvorio doktor opce prakse na preporuku ginekologa iz doma zdravlja (nije htio na pecat i preporuku ginekologa iz bolnice koji me vodio kao pacijenta otkad se zakomplicirao). Trazio je bas pecat od mog redovnog ginekologa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •