Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Dioptrija u trudnoci!

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno Dioptrija u trudnoci!

Nosim naocale vec godinama,a posto sada svaki dan povracam i imam uzasne glavobolje i vise ni tableta ne pomaze,a i ne mogu svaki dan pit tablete,vise ne znam da li me glava boli od ociju ili od povracanja! ... Zanimalo me da li netko mozda ima iskustva sa naglom promjenom dioptrije u trudnoci?!
    Inace redovito kontroliram dioptriju,bila sam u11 mj na kontroli i mjenjala se samo na jednom oku...ne znam da li bi sad trebala opet??

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

meni se vid u trudnoći poboljšao. inače ne mogu čitati bez naočala,a u trudnoći ih nisam ni jednom stavila na sebe.

dan nakon što sam rodila pokušala sam čitati novine bez naočala i nisam mogla.

mislim da te glava ne boli od toga što ih ne nosiš. sad ti je u tijelu hormonska oluja,tak da me nebi čudilo da te glava (ili šta već) boli od toga .

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

tnx,nadam se da je od toga. Inace naocale nosim stalno.
    Sad ne znam jel mi vise smeta kad ih imam ili kad ih nemam...
    uglavnom osjecam se uzasno!

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

zavisi kolika ti je dioptrija. znam kolegicu koja ima preko 4 i ne može bez naočala,i fura ih kroz cijelu trudnoću. jer ne vidi kako i sama kaže ni prst pred sobom.
    moja je na jedno oko 2,a na drugo o,5.

ako ti je jako velika dioptrija moguće je da si naprežeš oči,pa te i iz tog razloga može glava boliti,ali više mi ide na to da je od hormona.

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

He eto saznala sam od cega toliki napor u ocima!! Popucale su mi kapilare u ocima i pritiskale zivac,zbog cega sam nakon nekog vremena pocela vidjeti duplu sliku... na kraju sam zavrsila i u bolnici. Sad se lagano sve vraca u normalu,ali posto inace imam trombofiliju (povecani broj trombocita) bojali su se da nije negdje u glavi ugrusak i totalno sam se prepala ali eto sva sreca sve je ok sada!! Nisam se tome nadala ni u najludim snovima!!

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Jeeez, nivesa... baš užas! onda si dobro prošla? ja sam kontrolirala, nije se pogoršala dioptrija ni u prvoj t ni sad, hvala bogu. ali mislim da ne bi bilo neobično da se promijeni, pa provjeri još koji put. sretno!

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

manal

recimo da sam ok prosla zato kaj mi se vid vraca u normalu,jos imam glavobolje i ne mogu dugo gledat u tv ili komp ali ono sve kaj sam prosla u bolnici radi pretraga je bio uzasan stres za mene,jednostavno sam pukla i plakala svaki dan dok sam bila tamo...a ja inace ne placem bas cesto,skoro nikada. Sreca u svemu sto mi se na kraju dioptrija nije promjenila ni mrvicu!!!
    Posljednje uređivanje od nivesa : 18.05.2012. at 12:49

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •