-
Dioptrija u trudnoci!
Nosim naocale vec godinama,a posto sada svaki dan povracam i imam uzasne glavobolje i vise ni tableta ne pomaze,a i ne mogu svaki dan pit tablete,vise ne znam da li me glava boli od ociju ili od povracanja! ... Zanimalo me da li netko mozda ima iskustva sa naglom promjenom dioptrije u trudnoci?!
Inace redovito kontroliram dioptriju,bila sam u11 mj na kontroli i mjenjala se samo na jednom oku...ne znam da li bi sad trebala opet??
-
meni se vid u trudnoći poboljšao. inače ne mogu čitati bez naočala,a u trudnoći ih nisam ni jednom stavila na sebe.
dan nakon što sam rodila pokušala sam čitati novine bez naočala i nisam mogla.
mislim da te glava ne boli od toga što ih ne nosiš. sad ti je u tijelu hormonska oluja,tak da me nebi čudilo da te glava (ili šta već) boli od toga .
-
tnx,nadam se da je od toga. Inace naocale nosim stalno.
Sad ne znam jel mi vise smeta kad ih imam ili kad ih nemam...
uglavnom osjecam se uzasno!
-
zavisi kolika ti je dioptrija. znam kolegicu koja ima preko 4 i ne može bez naočala,i fura ih kroz cijelu trudnoću. jer ne vidi kako i sama kaže ni prst pred sobom.
moja je na jedno oko 2,a na drugo o,5.
ako ti je jako velika dioptrija moguće je da si naprežeš oči,pa te i iz tog razloga može glava boliti,ali više mi ide na to da je od hormona.
-
He eto saznala sam od cega toliki napor u ocima!! Popucale su mi kapilare u ocima i pritiskale zivac,zbog cega sam nakon nekog vremena pocela vidjeti duplu sliku... na kraju sam zavrsila i u bolnici. Sad se lagano sve vraca u normalu,ali posto inace imam trombofiliju (povecani broj trombocita) bojali su se da nije negdje u glavi ugrusak i totalno sam se prepala ali eto sva sreca sve je ok sada!! Nisam se tome nadala ni u najludim snovima!!
-
Jeeez, nivesa...
baš užas! onda si dobro prošla? ja sam kontrolirala, nije se pogoršala dioptrija ni u prvoj t ni sad, hvala bogu. ali mislim da ne bi bilo neobično da se promijeni, pa provjeri još koji put. sretno!
-
manal
recimo da sam ok prosla zato kaj mi se vid vraca u normalu,jos imam glavobolje i ne mogu dugo gledat u tv ili komp ali ono sve kaj sam prosla u bolnici radi pretraga je bio uzasan stres za mene,jednostavno sam pukla i plakala svaki dan dok sam bila tamo...a ja inace ne placem bas cesto,skoro nikada. Sreca u svemu sto mi se na kraju dioptrija nije promjenila ni mrvicu!!!
Posljednje uređivanje od nivesa : 18.05.2012. at 12:49
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma