Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: začepljeni nosić

paulina55 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno začepljeni nosić

nosić mu je koma....jedva diše

bili kod dr.laže grlo dobro, pluća dobra....ne treba ništa, samo kapati morsku otopinu u nos.
    kapam....svako malo, ispirem fiziološkom, usisava...ali ništa. nema pomaka.

ima li šta na biljnoj bazi da mu mogu kapati?

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

imaš čaj od korijena bijelog sljeza. kupiš ga u ljekarni i kapaš mu sa malom špricom. toplo preporučam,nama je on najbolji lijek za začepljen nosić.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja bih sano fiziološku, sljez je super ali treba jako paziti da se sve prokuha
    da se ne bi još i bakterija pokupila.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

imala sličan problem ali sa još amnjom bebicom. negdje sam na forumu pročitala kako jedna mama napari kupaonicu, nakapa fiziološkom pa usisava. nama je upalilo

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

kod nas ovisno koliko se fizioloske stavi, treba se u svaku nosnicu stavit šprica od 5 ml nije dosta samo kap dvije. Kod nas kad je bio zacepljen nosić nismo mogli nikako odćepit dobio je od tog upalu uha i moro pit antibiotik jer mu se upalila treća mandula

lovely___love avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam skoro kupila Physiomer,prvo mi je pedijatar preporučio,po netu našla sve reči hvale,drugarica ga kupila pre nas za njenog jednogodišnjeg dečaka i svima šljaka.Fora je u ovom pipku,jer lepo opere nos sve do grla a mlaz je pod uglom i nije onako grub kao npr.Marisol.
    Znam da ima do 2 god.,od 2 do 6 god.,i za odrasle
    Jedino je malo skuplji ali rok trajanja mu je tri godine

Zahvaljujući tome što je Physiomer Baby 100% prirodan rastvor morske vode koji sadrži isti sastav minerala i mikroelemenata kao i u morskoj vodi, on je efikasniji od fiziološkog rastvora i drugih proizvoda na bazi morske vode

Sastojci
    Prirodan, sterilan, izotoničan rastvor pročišćene morske vode
    Izotoničan rastvor: sadrži prirodnu kombinaciju više od 80 minerala sa koncentracijom 9 g/L (kao i u ljudskom organizmu)
    - Bez konzervansa ili hemijskih aditiva
    - Ostaje sterilan tokom celokupne upotrebe

http://www.emipharm.rs/brendovi/physiomer-baby

Ja probala na sebi tzv.toaletu nosa sa špricem i fiziološkim i glava me zabolela,na detetu nisam smela mada znam od ljudi da funkcioniše.U principu ovo sa physiomerom je vrlo sličan princip

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

mi smo nedavno inhalirali sa kaduljom.skuhala bi je i držala pokraj njegovog kreveta cilu noć.
    a priko dana bi je stavila pokraj vrtića dok se igra.ili dok sidi u hranilici, ispod bi stavila kadulju da pari i prekrila sve sa prekrivacem i igrali bi se kuku skrivaća pomoglo je.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj lovely___love prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam skoro kupila Physiomer,prvo mi je pedijatar preporučio,po netu našla sve reči hvale,drugarica ga kupila pre nas za njenog jednogodišnjeg dečaka i svima šljaka.Fora je u ovom pipku,jer lepo opere nos sve do grla a mlaz je pod uglom i nije onako grub kao npr.Marisol.
    Znam da ima do 2 god.,od 2 do 6 god.,i za odrasle
    Jedino je malo skuplji ali rok trajanja mu je tri godine

Zahvaljujući tome što je Physiomer Baby 100% prirodan rastvor morske vode koji sadrži isti sastav minerala i mikroelemenata kao i u morskoj vodi, on je efikasniji od fiziološkog rastvora i drugih proizvoda na bazi morske vode

Sastojci
    Prirodan, sterilan, izotoničan rastvor pročišćene morske vode
    Izotoničan rastvor: sadrži prirodnu kombinaciju više od 80 minerala sa koncentracijom 9 g/L (kao i u ljudskom organizmu)
    - Bez konzervansa ili hemijskih aditiva
    - Ostaje sterilan tokom celokupne upotrebe

http://www.emipharm.rs/brendovi/physiomer-baby

Ja probala na sebi tzv.toaletu nosa sa špricem i fiziološkim i glava me zabolela,na detetu nisam smela mada znam od ljudi da funkcioniše.U principu ovo sa physiomerom je vrlo sličan princip
    A gdje to kupiti u Hr?

lovely___love avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Joooj,nemam pojma.Kontam ako ima u Srbiji,što ne bi moglo da se nađe u Hrvatskoj.Kad se dinari preračunaju u kune ispada skoro 6o kuna.Kod nas ima u Zen apotekama,ne znam da li i u ostalim.
    Il ako neko ide na more u Grčku pa nek vam kupi,tamo sigurno ima jer postoji njihov sajt na grčkom.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    A gdje to kupiti u Hr?
    da i meni je ovo palo na pamet

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Idem za dva tjedna u Sloveniju, ali ne vjerujem da ima tamo jer sam sad tražila na webu, ali ništa.
    Ako slučajno ima kupim i za tebe Blekonja, ali ne vjerujem jer bi pisalo negdje nešto.
    Posljednje uređivanje od oka : 07.04.2012. at 23:10

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

mi imamo inhalator, rješava nam sve! kupili smo ga stariju kćer kada je bila manja, a sada ga koristimo za malca...
    ujutro ga inhaliram (fiziološka + par kapi Bisolexa da se sve otvori i rastopi) i onda ušpricam fiziološku i počistim sa aspiratorom...do kraja dana još 2-3 čišćenja...
    tako radimo nekih 4-5 dana i sve prođe

prije spavanja dobije po 1 kapljicu Efedrina u nos da može mirno disati i spavati

prvi put smo ga inhalirali sa 6 mj kad je od seke pobrao gadnu prehladu
    Posljednje uređivanje od Boxica : 07.04.2012. at 23:53

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A ne koristi se Bisolex kod kašlja za razrjeđivajne sluzi?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    mi imamo inhalator, rješava nam sve! kupili smo ga stariju kćer kada je bila manja, a sada ga koristimo za malca...
    ujutro ga inhaliram (fiziološka + par kapi Bisolexa da se sve otvori i rastopi) i onda ušpricam fiziološku i počistim sa aspiratorom...do kraja dana još 2-3 čišćenja...
    tako radimo nekih 4-5 dana i sve prođe

prije spavanja dobije po 1 kapljicu Efedrina u nos da može mirno disati i spavati

prvi put smo ga inhalirali sa 6 mj kad je od seke pobrao gadnu prehladu
    kako ide to s inhalacijom?? mislim koji je princip?
    blago vam se kad vam aspiriranje ide bez muke, mi ušpricavanje fiziološke jeeeeedva preživimo, a aspiriranje nam do sad nije ni jednom uspjelo
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 08.04.2012. at 01:34

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

oka tnx kupi ako nađeš svakako pa se dogovorimo za dalje

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

A ne koristi se Bisolex kod kašlja za razrjeđivajne sluzi?
    pa da, a ako je nos žačepljen znači da je unutra puno šmkljića koji trebaju priječi u tekuće stanje da bi ih se moglo izvući...

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Blekonja prvotno napisa Vidi poruku
    kako ide to s inhalacijom?? mislim koji je princip?
    blago vam se kad vam aspiriranje ide bez muke, mi ušpricavanje fiziološke jeeeeedva preživimo, a aspiriranje nam do sad nije ni jednom uspjelo
    imaš maskicu sa malom čašićom u koju stavim nekih 0,5 ml fiziološke i par kapi Bisolexa (ako je prehlada pred kraj, onda umjesto Bisolexa ubacim par kapi Operila)
    maskicu držim malom na licu i kad se inhalator upali izlazi para koja mu ulazi u nos i omekšava šmkljiće i otvara nosnice
    nakon toga ga posjednem u hranilicu, špricnem fiziološku u nos i izvućem sa usisavaćem...naravno da nije najsretniji, ali preživimo oboje ( i on iako urla iz petnih žila, a i ja jer znam da je to za njegovo dobro; rađe mi ovako malo urla, a ja sve izvadim, nego da mu se to nataloži unutra pa dobije još i upalu uha i da mu se spusti na bronhije)

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Znam, ali ako je nos začepljen a kašlja nema,
    na uputama spominju samo kašalj.
    Znači ako se ne slijeva u grlo itd. Da se ne jave kakve iritacije,
    Tako smo mi koristili 2 dana sirup pa je bilo prestrašno koliko je to iritantno bilo.
    Mi imamo samo s nosom probleme zato pitam, a imam inhalator..

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Naravno moja cura je velika zato je pila sirup.
    sad tek vidim da je ovo mala dob.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Znam, ali ako je nos začepljen a kašlja nema,
    na uputama spominju samo kašalj.
    Znači ako se ne slijeva u grlo itd. Da se ne jave kakve iritacije,
    Tako smo mi koristili 2 dana sirup pa je bilo prestrašno koliko je to iritantno bilo.
    Mi imamo samo s nosom probleme zato pitam, a imam inhalator..

onda daj samo sa fiziološkom ili ubaci par Operil kapi (ako su šmkljići obojani)
    nakon dva dana ionakon se malo spusti pa počnu kašljati

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

uhh mogla bi probati tu inhalaciju i posjesti je u hranilicu to je dobra ideja
    a kad spominjete kašalj, nos nam je procurio i od tada nam se pojavio i povremeni kašalj (nije suhi), ja pretpostavljam tj. nadam se da je od slijevanja iz nosa za sad i da neće na bronije,
    sutra idemo ped. odnijeti nalaz brisa, pa će je valjda i poslušati

ninočka189 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mi nismo nikada imali začepljeni nosić. Kapljala sam joj svaki dan tokom zime aqua maris baby. Pazila sam da vlažnost u kući bude između 50-60 % jer je to optimalna vlažnost za bebin nosić. Zato smo kupili ovlaživać zraka. Našla sam na netu savjete nekih mama da kombinacija eteričnih ulja čajevca, eukaliptusa i ružmarina pomaže da nos bude prohodan. Njih sam znala nakapati u ovlaživać zraka, ali umjereno, po jednu - dvije kapi od svakog da nebude preintenzivno. To je bila i prva zima da nama odraslima se nije začepio nos. Sretno

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Temu je otvorila Paulina koja imam bebu od 6 mjeseci. Boxica, tako male bebe ne smiju Operil a Bisolex ne možeš davati za začepljen nos, to je za nešto drugo. A ko to može na svoju ruku bebi ionako, bez da ga dr posluša? Jedva da i efedrinske kapi smiju.

Ja svojoj ispirem sa puno fiziološke (ubacila sam fiz. u sprej od aquamarisa, dobar mu je pritisak i sve lijepo uđe) i vadim sa aspiratorom na usisavač. Po potrebi i inhaliram na fiziološkoj. Baš sad mi je prehlađena, vidit ćemo oće li ići na dalje, nadam se da neće.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Temu je otvorila Paulina koja imam bebu od 6 mjeseci. Boxica, tako male bebe ne smiju Operil a Bisolex ne možeš davati za začepljen nos, to je za nešto drugo. A ko to može na svoju ruku bebi ionako, bez da ga dr posluša? Jedva da i efedrinske kapi smiju. ..
    i Operil kapi i Bisolex kapi se mogu staviti u inhalaciju zajedno sa fiziološkom, nama je to rekao pedijatar za sina...
    sa kćeri su to doktori sami napravili kad smo s njom kao bebom od 6 mj bili na Srebrnjaku,
    Bisolex je za "razbijanje" i omekšavanje svakakve sluzi (znači i za sluz u bronhijima kod kašlja i za sluz u sinusima kod začepljenog nosa)

ništa što sam ovdje rekla nije ne provjereno

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zato se to zove bolnica.

Inače, u redovitim i uobičajenim situacija, operil se ne smije uzimati ispod godine dana, kao što ni bisolex nije za začepljen nos.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Zato se to zove bolnica.

Inače, u redovitim i uobičajenim situacija, operil se ne smije uzimati ispod godine dana, kao što ni bisolex nije za začepljen nos.
    da, sa kćeri nam je to rečeno u bolnici, a sa sinom dva različita pedijatra izvan bolnice
    kao što sam gore napisala Operil se može uzimati prije godine dana, ali u inhalacijama jer onda nije jaka koncentracija, a za Bisolex sam napisala čemu služi...a sada tko zna pročitati, zna...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •