Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: upaljena pisa

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno upaljena pisa

dakle, svrbi ju, pece, crvena,iscjedak na rublju, cak i kao ranice (valjda od cesanja) po pisi. traje joj tako oko 10-tak dana. dala nam ped neku kremu za gljivice koja nakon 2 dana koristenja nije nista smirila, prestala sa tom kremom pa probala sa plimikolom jer joj se jednom vec desilo tako slicno pa plimikol skroz smirio. sad nakom 2-3 dana mazanja-nista!..kao da je jos crvenije..
    sutra i prekosutra nemamo gdje na pregled a ona jadna ludi. neda ni dotaknuti da se istusira koliko ju pece, svrbi, boli..
    sta da radim, nisam pametna?! jadno mi ju je gledati da se tako pati do pon, kad cemo valjda kod doktora, a ne znam kako da joj pomognem.
    kad smo i bili kod nase ped, cinilo mi se da ona bas i ne zna sta bi s njom. dala kremu protiv gljivica, pa kao vidjet cemo dalje, iako kao ona nije bas sigurna da su gljivice. jel zna itko jel ima kakva pretraga, mozda bris, koji se radi tako maloj djeci (6 god) da se dokaze gljivice ili sta vec? jel imao itko kakav slican slucaj?
    Posljednje uređivanje od nely : 30.03.2012. at 22:52

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Postoji ti bris, to ti se samo obriše kao poslije wc-a.
    A da probaš ispirati sa otopinom citrofita, čak i tri pua na dan
    popiti po 6 kapi u nekom soku.
    Probiotik bi isto koristio., izbaci slatko.
    Eto, to bi ja uradila.

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

E ovako. I moja curka je sklona gljivicama osobito kad joj padne imunitet i pretjera sa slatkišima.
    Kupi Rosalgin granule u ljekarni, jedna vrećica ide na pol litre vode, to je previše za malu curku, ja uzmem cca 20 ml i otprilike trećinu vrećice, voda prokuhana i mlaka i rastopi granule i promiješaj. Obzirom da ima iscjedak nek lijepo čučne u kadu a ti joj sa špricom nježno ispiri. Ili nek sjedne u lavorček ili neku zdjelu sa tom otopinom. nama je brže i praktičnije ovo sa špricom.
    Nakon toga potapkaš da se posuši i namaži sa Teutom-to je kremica na bazi čajevca, trenutno ublažava peckanje i bolove i stvarno je djelotvorna. ona je za intimnu njegu, ima je za kupiti u svakoj bolje opremljenoj ljekarni. U Lavandi Miji sigurno!
    kad je iscjedak obilan-to nam se dogodilo nedavno bile smo toliko očajne da sam joj čak dala da popije Lactogyn kapsulu! Postoji Acidosalus u Lavandi Miji baš za klince pa je to možda primjerenije a teta mi je tamo preporučila čak da njihovu vaginaletu rastopim u ruci pa da je s tim mažem no ovo sa Rosalginom i Teutom je efikasnija kombinacija.

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a jel moze biti nesto drugo osim gljivica, s obzirom na to da joj se nije smirilo poslije plimicola?..sa takvim simptomima

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

A ne znam što bi drugo moglo biti. premala je za bakteriju. možda urinarni infekt? ili ima candidu u cijelom traktu pa joj ovo vanjsko trackanje ne pomaže. rojazol oralni gel u tom slučaju. mom malcu se gljive sa guze nisu dale dok nismo istjerali candidu iz crijeva. tako mi je doktorica objasnila. nakljukaj je sa lggom, nemaš što izgubiti, potpuno je bezopasan, ukusan, zdrav..
    mojoj djeci canesten, plimycol i rojazol na koži ne pomažu. nemam pojma zašto. zato sam u očaju pokušala sa Teutom. doduše imazolkrempasta je također kod mališe bila uspješna. nakon cijele tube, dakako.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Možeš probati i sa LGGom vaticu natopiti pa sa time mazati (ili čak ostaviti vaticu da stoji neko vrijeme). Kod mene to pali.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Meni se ta krema Teuta čini dobra jer je na bazi čajevca.
    Samo se pitam koliko bi nju možda peckalo kad kažeš da ima ranice,
    i citrofiti bi ju peckali, a da pokušaš sa kaduljom ispirati
    isto je jako dobro.

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se ta krema Teuta čini dobra jer je na bazi čajevca.
    Samo se pitam koliko bi nju možda peckalo kad kažeš da ima ranice,
    i citrofiti bi ju peckali, a da pokušaš sa kaduljom ispirati
    isto je jako dobro.
    Teuta ima nekakvo blago briduće djelovanje na tako jake upale. kao da sve utrne, moja je curka voli jer obično počne vikati-peče me, peče me-daj Teutu!

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

super, hvala!..e sad bi ja najradje sve to po redu isprobavala, al ono sta mene najvise interesira je, dal postoji kakva pretraga za djecu (za odrasle je to ginekolog, urolog..) koji bi dokazao prisustvo gljivica ili neceg drugog, i da se ciljano lijeci po tom nalazu?!

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Dok je cura bila mala ponekad joj se pojavljivalo neßto,
    Više je to bila neka reakcija na uske tajice, prašak ili već nešto
    što joj ne odgovara.
    Uglavnom mi smo to obavili na istom mjestu- mikrobiologiji
    gdje se rade brisevi nosa, grla, tako i dolje se malo obriše izvana.
    Dobiješ uputnicu od pedijatra.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •