Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Povraćanje i alergija kod bebe od 2 mjeseca

noek1201 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno Povraćanje i alergija kod bebe od 2 mjeseca

Pozdrav svima! Nova sam na forumu i odmah se ispričavam ako sam krivo otvorila temu, ovdje su me uputili.
    Imam bebu staru 2,5 mjeseca. Prije 14 dana smo bili na drugom pregledu na kojem je sve bilo odlicno, super je napredovao (rođen sa 3050g, na pregledu imao 5700g) te je na istom cjepljen.
    Isti dan je dobio temperaturu, bio cendrav još 2 dana nakon toga i od tad se sve nešto zakompliciralo.
    Počeo je povračati hranu bar 2 puta dnevno, unazad 3 dana ima proljev, nekako je općenito drugačiji, bezvoljan.
    Prije svih tih problema jeo je oko 140ml 6 puta na dan, sada pojede maksimalno 80 po obroku, dnevno oko 450ml.
    Uz to popije oko 100ml tekućine dnevno.
    Bili smo naravno opet kod doktora, radila je uzv i sve je ok. Rekla je da sumnja na alergiju na kravlje mlijeko i dala mu mlijeko koje ga ne sadrži.
    Danas drugi dan pije to, isto jedva 450ml na dan te ga i dalje nešto napinje nakon obroka. Teze dise i kao da mu nešto stoji u grlu i ne moze izbaciti.

Zanima me samo ako je netko imao slične probleme da prokomentira do kad je trajalo i kako olakšati bebi.
    Nakon dobrog napretka na tezini u prva 2 mjeseca sad je stao i nije dobio ni grama zadnja 2 tjedna.
    Molim moderatora da preusmjeri ako je potrebno
    Hvala unaprijed na odgovoru

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

i mi smo kada smo prešli na AD (bila je dojena prvih 8 mjeseci) imali proljev skoro 3 tjedna, radili kontrolu stolice (bila je uredna) i na jedno vrijeme mislim 2-3 mjeseca prešli na ono bez laktoze, po preporuci pedijatra, kasnije opet na AD s laktozom. Kod nas je očito bio problem da smo prebrzo s mog mlijeka prešli na AD i da je to uzrokovalo proljeve, nisam je vagala, ali se vidjelo da je nešto i izgubila tada, ona je bila doduše super volje i tada s tim proljevom i nakon svih dosadašnjih cjepiva.

Ne znam jesam li ti pomogla

e i da nismo povraćali, samo je bio dugotrajni proljev!!
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 31.03.2012. at 22:35

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ja ti mogu preporuciti da sad stvarno prekopas po netu o mogucim komplikacijama nakon cijepljenja. ovo sto opisujes je prilicno ozbilja reakcija na cijepljenje i po meni ti treba neuropedijatar ili neko tko se bavi imunitetom ali da priznaje vise od onog povrsnog sto propagira farmaceutska industrija

mozes imati reakciju na recimo jaja koja se nalaze u cjepivu, mogu ti virusi probiti imunitet, moze ti reagirati na metale koji su konzervans u cjepicima. cjepiva stvarno budu okidac za razlicite neuroloske poremecaje jer u tijelo uspricavas virus na nacin n koji nema sanse da udje u tijelo prirodnim putem kad bi bio izlozen virusu

u principu trebas nekako dici imunitet (ako ne dojis nemam pojma sto da radis, mozda da uzicas neku frendicu koja doji jer u formuli nemas nista od antitijela sto dize bebi imunitet)

jel beba cica ili je na adaptiranom?

nemoj u ludilu docjepljivati

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

stray, zar nije samo Moparu na jajetu,ovi diTepet valjda nisu?

noek1201 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Beba je na AD, ali koliko sam čitala po netu skoro sve o cjepljenju te o reakcijama na isto i po onome sto mi je rekla doktorica ne povezujem to sa cjepljenjem, ne znam. Sad je bolje, stolica je tvrđa, ne povraca već drugi dan te se nadam da će mi početi dobivati na tezini.
    Hvala na odgovorima, mene je najviše sokiralo to silno povracanje. Nadam se da je kao kod Blekonje trenutna reakcija na laktozu i da će proći kroz par mjeseci. Uglavnom, čekam još 2 dana kolko je doktorica rekla da bi se trebalo sve stabilizirati ako je to

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a koje mlijeko dobiva sad?

noek1201 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Kaj to smijem napisat? Na recept jedno od 2 bez laktoze koje nam je doktorica preporucila

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ok to je Pregomin ili Novocat ili nešto drugo? tak specifične stvari možeš pisat jel su to lijekovi , a ne samo hrana, nadam se da sam u pravu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •