Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Ina May Gaskin dobiva 'Alternativnu nobelovu nagradu'

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Ina May Gaskin dobiva 'Alternativnu nobelovu nagradu'

danas na portalu...

Iznimno smo ponosne i sretne što možemo priopćiti vijest da je Ina May Gaskin jedna od laureata Nagrade za pravi životni put (The Right Livelihood Award) za 2011. godinu

Inu May Gaskin ne treba posebno predstavljati hrvatskoj javnosti. Kao „najpoznatija primalja u svijetu”, gđa Gaskin ponovo je oživjela tu staru struku koja je skoro bila izumrla u njezinoj zemlji, SAD-u, te uspješno spaja znanstvene dokaze i analize iz svojeg bogatog iskustva. Ina May Gaskin uzor je primaljama koje se još usude razmišljati drukčije, koje nastoje uvesti humanije porodništvo u svojim zemljama i skrbe za žene pružajući im mogućnost da same biraju za sebe najbolji način rađanja.

Ta je nagrada posebno značajna jer dolazi u vrijeme kada naša vlada odbija licencirati primalje za samostalan rad iako je to direktiva Europske unije, kada je porodničko nasilje u rodilištima svakodnevnica, kada su žene koje biraju rađati izvan ustanove diskriminirane na više načina i kada se primalje u više zemalja istočne Europe pravno goni, jer se usude raditi izvan bolnica. Odlukom da ta fascinantna i iznimna žena dobije ovogodišnju nagradu Švedski parlament, koji sudjeluje u imenovanju laureata, šalje snažnu poruku i konačno daje vjetar u jedra primaljstvu Europe.

Ovdje možete pročitati više o tome zašto je gđa Gaskin dobila nagradu za pravi životni put.

I pratite naš portal, jer se nadamo da ćemo u 2012. godine ugostiti tu iznimnu ženu, majku, baku, aktivisticu, istinsku primalju i starješinu!
    Posljednje uređivanje od Danci_Krmed : 14.10.2011. at 11:16

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

lijepe vijesti!
    a posebno za njen eventualni dolazak u zg

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jako mi je drago

i imam pitanje.. postoji li nada da se, nemali broj literature o prirodnom porodu, primaljstvu, porodu uopće i sl., prevede na hrv??, osim neš malo Odenta i Wagnera...
    mene npr zanima i Odent u knjizi o cr...i sl
    Posljednje uređivanje od zmaj : 14.10.2011. at 11:04

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Predivno!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

za prijevode sam i ja razmišljala... bilo bi fantastično, svakako za razmisliti tko bi i kako

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jao,to bi stvarno bilo prerepredivno
    ima li ko interesa pa da potakne??, tipa, udruga primalja, roda, ona izdavačka kuća Planetopija mi se čini kao netko tko ne zadire od takvih stvari...

a kak stoji takva literatura na studiju primaljstva?? na medicini, vjerojatno, ni ne dolazi u obzir..??

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Baš lijepo!

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ovo je baš divna vijest!!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Sat otkucava, jeftinija kotizacija je dostupna još dva dana! Jeste li se prijavili? Internetska stranica nam radi nakon manjeg redizajna, pa pogledajte i pošaljite prijavnicu već danas!

http://www.roda.hr/article/category/ina-may-gaskin

www.facebook.com/InaMayGaskinZagreb

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •