Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Split - što s trogodišnjakom?

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno Split - što s trogodišnjakom?

Nisam uspjela prosurfati pa koristim forum - što za vikend obići s trogodišnjakom - voli zanimljive muzeje, još ako su s ribama i sličnim ... gdje pojesti u centru a da je ugodno i fino, domaće? Može i preporuka neke duže šetačke rute, ima kapaciteta.
    Hvala.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Setnja Rivom od istoka prema Zapadu, uz kavicu usput, i onaj balon s helijem za maloga, pa mozete produzit do novo sredjene zapadne obale - na plocniku imate svojevrsni muzej sporta na otvorenom - ploce s imenima svih splitskih olimpijaca i medaljama koje au osvojili (jako zgodna ideja). Nekih 500 m od kraja zapadne obale je veliki park Zvoncac, uglavnom je jedna velika livada po kojoj mozete trcat, igrat nogomet i sl, a ima i parkic za djecu. Odma u blizini je park Sustipan, ranije staro splitsko groblje, koji je predivan. A, ako se provucete kroz hotel Jadran (kraj male lucice) doc cete i do jednog zgodnog i skrivenog kafica na samoj obali mora.

Centar je sam po sebi svojevrstan muzej razvoja grada - preporucam setnju, gubljenje po malim ulocicama, posjet podrumima, Grguru Ninskom i njegovom palcu. Ima tu i nekih muzeja, ali ne znam koliko bi bili zanimljivi 3-godisnjaku. Tu je i Sv. Duje s kojeg je super pogled, al penjanje s malim djetetom moze bit poprolicno zastrasujuce. Jer tamo, cini se, misle da je rukohvat ograda. U gradu ima puno dobrih restorancica sa sirokim rasponom cijena. Ne idem bas cesto pa ne znam sto preporucit.

Marjan je super za setnje. Preporucam penjanje od Rive do prve vidilice (predivan pogled!). A, ako imate force mozete nastavit i dalje, bilo sumom, bilo kamenim putom pa makadamom (nema auta). Tu mozete stvarno puno setat.

Onda su tu i Bace, pijesak, more, puno djece (s kanticama i inim), parkic za djecu u blizini, trampolin i ono cudo za napuhivanje. I bas dobar kafic, Zbirac, kad vas opali sunce. Al tesko nac mjesto za vikend

Od muzeja bi jedino preporucila tvrdjavu Gripe u cijem se dvoristu nalazi jedan brod po kojem ae moze penjat, i gomila topova i razno-razne artiljerije iz drugog svjetskog rata. Sve je to u malo derutnom stanju. Al moj mali recimo obozava tu tvrdjavu, i narocito taj brod, tj. polovicu broda i pogled je dobar.

U blizini Splita vam je i kliska tvrdjava - to bi isto moglo bit zanimljivo djetetu...

Uglavnom, predlazem opusteno svrljanje, i uzivanje u ovom proljetnom vremenu... uz pokoju kavicu, i sladoled

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Jadranka je super napisala. Ja jos dodajem Salonu, livade i ugodno za setnju i istrazivanje, te akvarij u Vranjicu.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ima još u centru grada prirodoslovni muzej: http://www.prirodoslovni.hr/

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam uspjela prosurfati pa koristim forum - što za vikend obići s trogodišnjakom - voli zanimljive muzeje, još ako su s ribama i sličnim ... gdje pojesti u centru a da je ugodno i fino, domaće? Može i preporuka neke duže šetačke rute, ima kapaciteta.
    Hvala.
    Mi smo jednom naletjeli na uprizorenje pozdrava caru na Peristilu, to je mom sinčiću bilo jako fora.

Jadranka je sve ostalo super napisala, a ja ti mogu preporučiti restorančiće:

- Maslina se nalazi iza Zare, vidjet ćeš mali uski prolaz sa stepenicama, imaju obilne,, ukusne porcije talijanske hrane i dosta su ok cjenovno. To mi je možda najbolji izbor za dijete.

- Apetit je meni jako ukusan, oni imaju malo inovativnije recepte i namirnice, a pogotovo im je odličan crni rižoto, ali je nešto skuplji od Masline. Nalazi se u samom centru, ravno od Marulićevog trga.

- Tinel Tratorria - također inovativniji i skuplji recepti, ali ukusna hrana

- Ima i jedna trattoria na samom prijelazu između rive i Zapadne obale, na špicu, sa prekrasnom vanjskom terasom, ali ne mogu se sjetiti imena da me ubiješ. Jednom sam tu sjela i hrana im je preukusna, dodatni je plus što, za razliku od gore navedenih, doslovno sjediš na rivi i puca pogled na luku. Ako prošetaš, prepoznat ćeš odmah, nema drugih na toj lokaciji...

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Fife

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Fife
    Zakon.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

E puno hvala, sada kada guglam, nisam niti znala da su tako poznati

Općenito, moram primijetiti da je Split zadnjih nekoliko godina procvjetao i po pitanju gastronomije i shoppinga i evenata..

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

vidim da nitko nije spomenuo šetnju sjevernom stranom Marjana, od ulaza do uvale Bene

meni je to najljepša šetnica, pogotovo sad kad zatopli... tamo je predivna borovina, klinac može jurit koliko ga volja, role, bicikli... nema auta

i potpis na tvrđavu Gripe - moji tamo obožavaju, iako sve skupa izgleda poluzapušteno (nažalost)
    veranje po tom brodu im je zakon i to se ne propušta po dolasku u ST (srećom, to im je u susjedstvu gdje im živi none, tako da smo tamo stvarno često, ali nije daleko ni iz centra doći do gore, pješke naravno, ne treba dugo)

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

btw, ove parade sa Dioklecijanom su ljeti, koliko ja znam... cijela manifestacija se zove Dani Dioklecijana...

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Fife
    Mislim da mamica nije mislila na Fifu, jer Fife je u uvučenom kantunu, a ona govori o pogledu. Mislim da je to ona konoba s teracom poslije Fife, na isturenom kantunu, ima ogradu odmah iznad pločnika. Ali ni ja ne znam kako se zove

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Promisli, tang, bi li išta u Fife nazvala "prekrasnim"?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kad već nižem, to je, mislim, konoba Atlantida.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Promisli, tang, bi li išta u Fife nazvala "prekrasnim"?
    Prekrasno velike porcije

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Prekrasno nepatvoreno.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mislim da mamica nije mislila na Fifu, jer Fife je u uvučenom kantunu, a ona govori o pogledu. Mislim da je to ona konoba s teracom poslije Fife, na isturenom kantunu, ima ogradu odmah iznad pločnika. Ali ni ja ne znam kako se zove
    Jest, u pravu si. Dvije su konobe, jedna do druge, a ja mislim na ovu koja ima terasu s pogledom

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Kad već nižem, to je, mislim, konoba Atlantida.
    Da, da, to je terasa na kojoj sam sjedila:

http://www.smokvina.com/Upload/image...1462416403.jpg

Bravo, Vertex!

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Puno, puno vam hvala! Baš ste si dale truda. Pomogle ste mi, itekako.

Dojmovi su jako pozitivni. Imali smo sreću i dobili povoljan i lijep smještaj u samoj Dioklecijanovoj pa mi je sa sinkom bilo sve nadohvat ruke. Prkrasan vam je grad i ne znam kako sam išla i južnije i uvijek ga zaobilazila. Od fine kave u preslatkom Sevenu, ručkića, ljubaznih i dragih ljudi - a sinko je šarmirao i tete na ulazima pa smo ulazili besplatno. Izjavio je da bismo mogli tamo i živjeti.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mudri neki sinko )

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Baš mi je drago, palčice!

Mojca, ti to nešto slojevito i duboko, ja sam govorila o prekrasnosti na prvu
    Ali kad smo već kod nepatvorenosti, ne znam šta bi za Fifu mislila danas. Mi smo tamo običavali ponekad sjesti recimo nedjeljom za ručak, kad nam se ne bi dalo doma iz šetnje, baš s guštom, ali ne znam kako održat taj duh lokalnog đira kad dospiješ u Lonely planet i druge turističke servise? Možda van sezone, u (dugoj) sezoni je to sad ipak druga atmosfera, a uslijed ogromne gužve i spiza je (barem kad smo zadnji put bili) bila prilično konfekcijska pa mi je bilo žao svih tih turista koji su došli po neki specijalni lokalni doživljaj, a po meni, nisu ga dobili. Mislim da će oni morat tražit neki drugi koncept. S tim da bih ja osobno da su se i u ranijoj fazi malo pretvarali i izdali same sebe, pa koji put očistili wc i riješili onaj vječno poplavljeni pod.
    Posljednje uređivanje od vertex : 18.04.2016. at 10:49

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    Od fine kave u preslatkom Sevenu, ručkića, ljubaznih i dragih ljudi - a sinko je šarmirao i tete na ulazima pa smo ulazili besplatno. Izjavio je da bismo mogli tamo i živjeti.
    Hajde ti nama otkrij gdje si na kraju ručala

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Baš mi je drago, palčice!

Mojca, ti to nešto slojevito i duboko, ja sam govorila o prekrasnosti na prvu
    Ali kad smo već kod nepatvorenosti, ne znam šta bi za Fifu mislila danas. Mi smo tamo običavali ponekad sjesti recimo nedjeljom za ručak, kad nam se ne bi dalo doma iz šetnje, baš s guštom, ali ne znam kako održat taj duh lokalnog đira kad dospiješ u Lonely planet i druge turističke servise? Možda van sezone, u (dugoj) sezoni je to sad ipak druga atmosfera, a uslijed ogromne gužve i spiza je (barem kad smo zadnji put bili) bila prilično konfekcijska pa mi je bilo žao svih tih turista koji su došli po neki specijalni lokalni doživljaj, a po meni, nisu ga dobili. Mislim da će oni morat tražit neki drugi koncept. S tim da bih ja osobno da su se i u ranijoj fazi malo pretvarali i izdali same sebe, pa koji put očistili wc i riješili onaj vječno poplavljeni pod.
    Ne znam što se sad zbiva tamo... ja sam 1997 otišla iz Splita.
    Nakon toga sam bila samo jednom, oko 2003-2004... tad sam MD-ove poslovne partnere, Slovence vodila tamo na večeru. Pored nas je sjedio neki tip, smrdio je, nešto prestrašno... Slovenci se nisu žalili... valjda je miris spize njima bio jači. Meni je, priznajem bilo neugodno... ali što sad, rekla sam ih da iz vodim na izvor.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

U preporučenu konobu. Mada mi je od prethodne i onih prema rivi terasa izgledala ljupkije, bilo je ok. Srednje dobro, nisam pala u trans, ali je sve bilo svježe, fino, brzo, čak je bila terasa dupke puna, dan predivan, a porcije doduše baš preprevelike.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ova tema mi je dosla k'o narucena! I sve je vec lijepo napisano i preporuceno i bit ce i nama od velike pomoci.

Jedino sto bih ja jos molila, ako netko moze preporuciti kakav smjestaj za dvoje odraslih i cetverogodisnje dijete, s osiguranim parkingom. Ili mozda savjet gdje se moze parkirati auto na 4 dana, a da to nije previse skupo. Hvala unaprijed.

red pepper avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Muz i ja smo bili pred mjesec dana i jako smo bili zadovoljni smjestajem...poslat cu ti pp

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •