Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Dijagnoza hipertonus?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Dijagnoza hipertonus?

Imam sina starog mj dana.. u trudnoći smo imali komplikacije , ciste pleksus koriodusa koje su se povukle do 34.tj trudnoće i sve je dalje bilo super no radi tih cisti rađen nam je uzv glavice odmah nakon poroda. Sve je bilo u redu i otišli smo kući, s uputom da dođemo na još jeddan kontrolni uzv opet u rodilište kad beba navrši mj dana. Taj uzv je pokazao formirane ugruške na desnom pleksusu opet, i ped.nam je rekla da za 2 mj napravimo uzv opet kod neropedijatra. Malog je nakon uzva skinula i pregledala, rekla je da jako čvrsto drži glavicu no primjetila je da se malo izvija i da ima šakice stisnute te u nalaz napisala da dominira hipertonus muskulature. Nije nam spomenula ni fizijatra ni ništa,osim kontorole kod neuroped. za 2 mj. Ja sam dosta čitala o tom hipertonusu i sad zbilja vidim da je mali jako žilav, krut, čvrst, ima stisnute šakice ali ne cijelo vrijeme, otvara on ručice... Na svoju inicijativu naručila sam ga na Goljak kod fizijatra da ipak vidim ima li on kakvu dijagnozu pa ako treba vježbat da počnemo na vrijeme...

Ima li tko iskustva sa hipertonusom i je li prerano govorit o hipertonusu kod bebe od mj dana? Paničarim li bezveze? Molim vas vaša iskustva. Inače na porodu mu je i strgana ključna kost to je ok , sve je zacijelilo...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ima jako puno napisanog na ovu temu. Probaj sa pretražnikom, ako ne nađeš kasnije ću staviti linkove i spojiti temu.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Imam iskustvo i sa hipertonusom i sa cistom horionskog pleksusa, ali prvi put cujem da je to povezano. Gin mi je rekao da ta cista nije nista neuobicajeno i da u 99% slucajeva nestaje. Pratio je tokom trudnoce i ona je nestala i to je to sto se nje tice. Dete je imalo hipertonus, tako kako ti opisujes, ali mi niko nije pomenuo da je zbog ciste, pre mi je fizijatar rekla da je zbog indukcije tokom porodjaja, zelene plodove vode i fizioloske zutice posle.
    Radili smo vezbice i hipertonus se jako brzo povukao. Stao je na noge i propuzao sa 6.5 meseci, sa 11 stabilno hodao. Jedina posledica su kriva stopala usled hipertonusa (koji se na nogama najduze zadrzao), ali i na tome radimo.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ladyx na što misliš pod kriva stopala, možda onako malo od predjela palca prema unutra?
    Pitam jer i moja cura ima tako.

Iva sa vježbanjem se sve može ispraviti.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ne, moj ima prste ka spolja a skocni zglob u valgusu - ka unutra. On je nekako kao mala beba krutio noge, kako da objasnim - nije drzao opusteno nego i cesto sve ukruti jako tako da jedva obucem pantalonice. To je zbog hipertonusa. A onda je to zaostalo jos na stopalima, sada samo na jednom stopalu, ali ne primecuje se toliko kad hoda i sve je bolje. Radimo vezbice, mada tesko ide sad kad nema mira. Sve vezbe se mnogo lakse rade dok beba ne propuze, posle teze saradjuje

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

mom sinu je isto dijagnosticiran hipertonus i to već s mjesec dana,ne znam je li to prerano,njemu se to dosta sredilo s vremenom,ali također smo išli s njim neuropedijatru na kontrolu nakon par mjeseci,pokazali su nam vježbice,jer su mu nogice još krute,pa to sad vježbam s njim kod kuće.posebice stopala,jer ih uvrće prema unutra i kvrči prstiće.ja se nekako nadam da će se to sve ispraviti i doći na svoje, a to želim i tebi.mislim da bi na Goljaku trebali najbolje znati i savjetovati te.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

a jeste li primjetile možda da su vaše bebe zbog hipertonusa nervozne. i da teško kakaju?

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj iva1602 prvotno napisa Vidi poruku
    a jeste li primjetile možda da su vaše bebe zbog hipertonusa nervozne. i da teško kakaju?
    kčer je imala jači hiper nego sin...
    nju su primjetili još u bolnici jer je ležala mjesec dana na odjelu kao nedonošće...sa dva mjeseca smo krenuli na Goljak na vježbe, sve je nadoknadila do 1.rođendana
    sina sam samoinicijativno naručila na Goljak (također nedonošće), bio je puno boljem stanju od sestre, ali jako lijen (zapravo je mogao puno više nego je pokazivao), nadoknadio je sve do 7 mj starosti

nikad nisu bili nešto extra nervozni i da bi to povezivala sa hipertonusom...dapače, oboje su bili bebe za poželjeti!
    normalno su kakali

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

s kakanjem nikakvih,dapače ,a za nervozu ne znam je li ima veze s tim,ali bio je dosta dugo osjetljiv i razdražljiv,kontakt non stop,nekako i "strzan"..a sad evo zadnjih mjesec dana dijete za ne prepoznati

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •