Imam sina starog mj dana.. u trudnoći smo imali komplikacije , ciste pleksus koriodusa koje su se povukle do 34.tj trudnoće i sve je dalje bilo super no radi tih cisti rađen nam je uzv glavice odmah nakon poroda. Sve je bilo u redu i otišli smo kući, s uputom da dođemo na još jeddan kontrolni uzv opet u rodilište kad beba navrši mj dana. Taj uzv je pokazao formirane ugruške na desnom pleksusu opet, i ped.nam je rekla da za 2 mj napravimo uzv opet kod neropedijatra. Malog je nakon uzva skinula i pregledala, rekla je da jako čvrsto drži glavicu no primjetila je da se malo izvija i da ima šakice stisnute te u nalaz napisala da dominira hipertonus muskulature. Nije nam spomenula ni fizijatra ni ništa,osim kontorole kod neuroped. za 2 mj. Ja sam dosta čitala o tom hipertonusu i sad zbilja vidim da je mali jako žilav, krut, čvrst, ima stisnute šakice ali ne cijelo vrijeme, otvara on ručice... Na svoju inicijativu naručila sam ga na Goljak kod fizijatra da ipak vidim ima li on kakvu dijagnozu pa ako treba vježbat da počnemo na vrijeme...
Ima li tko iskustva sa hipertonusom i je li prerano govorit o hipertonusu kod bebe od mj dana? Paničarim li bezveze? Molim vas vaša iskustva. Inače na porodu mu je i strgana ključna kostto je ok , sve je zacijelilo...