-
Mrlje od tempera
Jučer bi je T. došla iz vrtića cijela zafarbana s plavom temperom. Ne znam zašto im teta nije obukla zaštitu, a znam da je imaju. Obukla sam joj novi donji dio trenirek i on je sada koma. Fleke naravno ne idu dolje. Zna li netko s čime mogu skinuti fleke? Namakala sam preko noći u prašku i sodi, ali ništa.
-
Identična situacija prošli tjedan i kod nas. Mrlje su i dalje tu, namakanje nije pomoglo, pa bih i ja rado čula savjete za skidanje fleka prije nego što odem u dm i kupim boju za tkaninu...
-
iz mog iskustva ... s ničim! 
imamo nekoliko takvih majica, hlača....
uglavnom, ako je mrlja friška, znači sat vremena od farbanja, namakanjem i čudesima će otići dolje... ali ako je osušena (crtali ujutro) ništa od toga!
-
Zar im je toliko teško staviti na djecu te zaštitne folije?! Kao da nemaju pojma koliko je dječja odjeća skupa. Poludim na to. Baš sam ljuta.
-
Nama se to isto desilo par puta i nisam uspjela skinuti te mrlje od tempera na žalost.
-
ista stvar. ništa nije pomoglo. naravno da ga je mm taj dan poslao u jaslice u "finom" đemperu.
-
A baš sam se nadala nekom odgovoru kad sam pročitala temu... ja sam zmrljanu majicu stavila u mašinu i onda su mi se mrlje/kao neke skirene ljuskice, preslikale na još dvije majice - nevjerojatno
-
meni su mrlje od tempere bez pol frke sišle s onim sapunom za mrlje iz DM-a (njihova, Denk mit, marka).
Sapun je z-a-k-o-n, a jeftin - nekih 4-5kn čini mi se
-
Baš sam došla ovdje preporučiti taj sapun iz DM-a.
Sapun je genijalan za sve mrlje, tempere sam nedavno skidala bez ikakve frke.
Bolji od Ariela, Persila, Vanisha, ma svega što sam probala za mrlje.
-
moja curka je u prvom i drugom razredu imala tempere koje nisu isle u masini dolje, a sad imamo neke talijanske i te se bez problema operu. tako da je vjerojatno i u tome stvar - u sastavu tempera.
-
tek sad vidim da su vase mrlje uglavnom vrticke, a tu se ne moze utjecati na vrstu tempera.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma