-
-
i meni se neki puta tako dogodi i to od kad ima sve zube, sad će 2,5 godine i još joj dojenje toliko znači da ju ne želim odvokavati pa trpim
probaj dojiti u nekom drugom položaju od uobičajenog
-
Znas kako, Novi je sisao aktivno do 4.5 godine, Isidor ima 3.5 i jos uvek sisa, znaci iskustvo nam je tu.
Prolazili smo razne faze kad vilica poraste, i dete ne prilagodi sisanje novom anatomskom obliku, pa bude zeznuto i njemu i meni.
Onda se vremenom snadjemo, dodje sve na svoje, ako postoji obostrana volja za sisanjem.
-
Ne mora značiti da je došao kraj, ako obje i dalje imate volju i želju za dojenjem
. Bol u bradavicama je česta poteškoća u svim fazama dojenja, i sama znam da nije lako. Dojim kraće od tebe- oko 13mj. i prošla sam situaciju do suza bolne bradavice, što je trajalo 2tj. Radilo se o blisteru na vrhu bradavice koji je, na sreću, prošao sam od sebe. Kada me je baš jako boljelo i dok nisam dojila, napunila sam dlanove toplom vodom i uronila bradavicu. To mi je jako pomagalo da smanjim bol.
Različiti uzroci mogu dovesti do bolnih bradavica, no ima pomoći.
Možda je bol uzrokovana gljivičnom infekcijom? Ukoliko se o tome radi, kod djeteta se može primijetiti pelenski osip ili bijele naslage unutar usne šupljine i na jeziku. No, dijete uopće ne mora imati vidljivih simptoma, a simptomi kod mame mogu biti ružičaste, ljuskave, otvrdnule i svrbljive bradavice, ili crvene bradavice koje peku, a mogu biti i ispucale. Također može postojati i vaginalna infekcija. U tom slučaju je najbolje posjetiti liječnika koji će prepisati terapiju i za mamu i za dijete.
Ako se ne radi o gljivičnoj infekciji, od pomoći može biti vlažan, topli oblog. Napuklu bradavicu dobro je 'okupati' u svježe istisnutom vlastitom mlijeku koje pomaže u zacijeljivanju, a također pruža i antibakterijsku zaštitu.
Također mijenjaj i položaje dojenja i pazi da malena pravilno prihvaća dojku.
Meni su puno pomogle cure na Rodinom SOS- telefonu i svima ih savjetujem.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma