Imam nekih nedoumica vezanih uz mesne kašice pa bih molila iskusne mame za pomoć
S 8. mjeseci kanim uvesti meso u bebinu prehranu pa sad, s obzirom da je meso osjetljivo kad su u pitanju bakterije, željela bih se informirati o tome kako na sigurni način spremiti mesnu kašicu, a da pritom što manje kompliciram...
Negdje na forumu bila sam pročitala da bebi nije dobro dati meso koje je bilo u smrzavanju. Da li je to istina? Naime, ja gotovo uvijek sebi kuham meso koje sam izvadila iz smrzavanja pa bi mi bilo puno jednostavnije da takvo meso dam i bebi.
Pročitala sam i savjet da se gotove kašice za bebu smrznu u malim količinama pa se onda po potrebi ondmrzavaju. Da li to vrijedi i za mesne kašice? Naime, bilo bi mi jako praktično da skuham veći komad mesa, smiksam ga i onda smrznem u sitnim porcijama, ali malo me strah da bi se tako pripremljeno meso moglo pokvariti.
I zadnje pitanje... Pretpostavljam da u obzir dolazi samo meso (konkretno mislim početi sa purećiom prsima) koje je kuhano u vodi, dok meso zdinstano na mrvicu ulja pa onda kuhano u vodi ne bi bilo ok. Pitam zato jer sebi meso dinstam pa u tom slučaju ne bih trebala raditi poseban obrok za bebu, več bih mu dala komadić onoga što spremam i sebi.