Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 61

Tema: Mesne kašice

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno Mesne kašice

Imam nekih nedoumica vezanih uz mesne kašice pa bih molila iskusne mame za pomoć

S 8. mjeseci kanim uvesti meso u bebinu prehranu pa sad, s obzirom da je meso osjetljivo kad su u pitanju bakterije, željela bih se informirati o tome kako na sigurni način spremiti mesnu kašicu, a da pritom što manje kompliciram...

Negdje na forumu bila sam pročitala da bebi nije dobro dati meso koje je bilo u smrzavanju. Da li je to istina? Naime, ja gotovo uvijek sebi kuham meso koje sam izvadila iz smrzavanja pa bi mi bilo puno jednostavnije da takvo meso dam i bebi.

Pročitala sam i savjet da se gotove kašice za bebu smrznu u malim količinama pa se onda po potrebi ondmrzavaju. Da li to vrijedi i za mesne kašice? Naime, bilo bi mi jako praktično da skuham veći komad mesa, smiksam ga i onda smrznem u sitnim porcijama, ali malo me strah da bi se tako pripremljeno meso moglo pokvariti.

I zadnje pitanje... Pretpostavljam da u obzir dolazi samo meso (konkretno mislim početi sa purećiom prsima) koje je kuhano u vodi, dok meso zdinstano na mrvicu ulja pa onda kuhano u vodi ne bi bilo ok. Pitam zato jer sebi meso dinstam pa u tom slučaju ne bih trebala raditi poseban obrok za bebu, več bih mu dala komadić onoga što spremam i sebi.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dok sebi dinstaš, odrežeš komadić mesa veličine šljive i bobe grožđa i prokuhaš u malom lončiću
    pred kraj, naribaš unutra neko povrće, možeš dodati i koje zrno riže ili žličicu palente i eto ti ručka
    puno prije nego što ti dinstaš luk

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Meni je praktično kuhati pileću juhu za cijelu obitelj. Kuham bez soli, kad je skuhano odvojim komadić mesa i malo povrća za bebu a u ostatak dodam sol i tjesteninu za juhu za nas velike.

Ne znam za smrznuto merso, to i mene zanima?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam davala odmrznuto meso jer sam imala domaću piletinu u teletinu. Činilo mi se bolje odmrznuto nego kupovno puno hormona i ko zna čega.
    Naravno, tu mislim smrznuto sirovo, pa kad se odledi spremiti.
    I ribu isto.

Spremljeno meso pa zamrznuto sam počela da dajem mnogo kasnije (posle druge godine) i to su samo izuzetne situacije kad ne mogu da kuvam pa izvadim nešto iz zamrzivača (jednom, dva puta mesečno).

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam kašice radila od zamrznutog mesa ali baš same kašice nisam nikad smrzavala. Ne znam jeli to pravilno ili nije, ja nisam.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja isto ko klara radim za sve isto,

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Super temica, jer baš i ja mozgam ovih dana oko tih mesnih kašica. Malo OT, ako netko zna gdje ima za kupiti organskog mesa provjerene kvalitete nek mi javi na pp. Pitala sam ujaka koji živi na selu, ali i on ove za papanje drži u kavezima i hrani supstratom , iako ima dvorište... Kako sam računala na njega, sad ne znam gdje nabaviti.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A ja ću sad biti partibrejker pa ću reći da sve te organske priče...nikad nisam to tražila (niti bi našla baš sve prirodno, netretirano i td) ali nisam ni razmišljala u tom pravcu jer ne možeš niakko dijete izolirati od svega štetnoga što će ionako konzumirati. Kojeg smisla ima početi sa organskom kokoši kad će sa godinu dana jesti onu galofak, nikakvu, blijedu i ko zna kako hranjenu?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Trina, i ja, nažalost, razmišljam kao ti.
    I uvijek kažem da bi meni veći stres i dugoročna posljedica bila da rovarim okolo u potrazi za organskim namirnicama (koje su isto upitne), nego što se stvarno trudim da od ovoga što mi je ponuđeno - uzmem najbolje

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Pa ako ja jedem organsko, zašto ne bi i djetetu davala. Sve je lako dostupno osim mesa, što meni nije problem jer ga ne jedem. Koliko vidim masu mama kupuju za bebe žitarice i voće i povrće u bio dućanima, a onda meso daju kojekakvo, ne vidim ni u tome smisla jer vjerujem da su hormoni i antibiotici kojima se tretira meso jednako štetni kao i pesticidi.
    Ne vjerujem da ne promislite nikad koliko je štetno pile iz recimo Konzuma?

jasa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Mi uopće ne radimo kašice od mesa. Skuham meso razrezano na kriške u vodi, razlomim (najčešće prstima) na manje komadiće i pustim malenu da si sama uzima s tanjura. Prva tri dana joj je malo trebalo, no sad jede ko velika (ima 9. mjeseci).

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nama je organsko meso lako dostupno, svekiji su na selu pa nabave koke i patke. A imamo prijatelja čiji brat ima krave, pa jednom godišnje sa njim uzmemo po pola teleta. Ali zato voće i povrće tek ponekad možemo da nabavimo, pa se sa time ne zamaram. Kad stigne sa sela jedemo to, kad nema jedemo iz prve prodavnice.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ako ja jedem organsko, zašto ne bi i djetetu davala. Sve je lako dostupno osim mesa, što meni nije problem jer ga ne jedem. Koliko vidim masu mama kupuju za bebe žitarice i voće i povrće u bio dućanima, a onda meso daju kojekakvo, ne vidim ni u tome smisla jer vjerujem da su hormoni i antibiotici kojima se tretira meso jednako štetni kao i pesticidi.
    Rivendell, pa zato i govorimo o sebi; nitko to ne preporuča drugima.

Znam kakvi su piceki iz dućana, ali nemam alternativu.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Upadam ali...moj neće jesti meso. Zapravo...neće ga progutati, sam ga brljavi po ustima.
    Bilo je ok kad sam miksala kašice al sad smo krenuli na sitno narezano. Šta da radim?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ništa
    čekaj da opet počne

ako jede mesne juhe, to mu je sasvim dovoljno

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    A što da ja radim ako mi je jedini izbot to pile iz Konzuma? Niti imam rođake na selu, niti imam poznanike ni prijatelje koji imaju krave, koze, ovce..ne mogu doći do organskog. A babama na pijaci ne vjerujem jer sve lažu ko psi, samo da bi prodale. Tako da, niti ja jedem organsko, niti moja djeca. Ako ti možeš sebi to priuštiti onda superiška. Mi ćemo žvakati hormone i antibiotike

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam se potrgala razmišljajući kako da što više domaćeg kakti organskog nabavim
    doslovno sam se ubila
    i ne mogu više, prestalo me pucat pred koji mjesec
    i tako će mi djeca skoro u vrtić, svašta će tamo probat
    nemam, kako veli Trina, neku žnjoru da nabavljam od poznatih
    što sam uspjela, uspjela sam - i nastavit ću s dijelom da tko mi ponudi domaće jabuke, mrkvu iz vrta i sl. da ću objeručke prihvatiti
    to je ko borba s vjetrenjačama ako nemaš svoj vrt ili baku, strinu, tetu koja uzgaja nešto - sve ovo drugo je povremeno

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mogla sam i na dohrani,ali eto i ovdje mi se cini zgodnim za pitat...

Da li ste vi stvarno za pocetak davali samo meso za provat? Ja cekam vezu sa sela da mi prikolje (valjda) organskog pijetlica, i sve razmisljam s cime neutralnim da ga skombiniram...kako cu joj samog mesa dat??? I koliko bi dana pauze radili ? Ono,sad 5dn tog mesa,pa cu se prebacit na neko novo povrce pa onda opet 5dn 2gu vrstu mesa?

Trina istina,kad tad ce poceti jesti manje zdravo,a sto ce tek biti za X godina kad se domogne vlastitog novca pa udri po fast foodu,grickalicama isl....
    Razmisljala sam tako i bila uvjerena da kad krene dohrana necu previse filozofirat oko izbora i porijekla namirnica i onda me evo kompliciram....ali ja sam ipak u mogucnosti doci do koliko toliko zdravijih opcija i imala bi veliku griznju savjesti kad to ne bi iskoristila!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    A što da ja radim ako mi je jedini izbot to pile iz Konzuma? Niti imam rođake na selu, niti imam poznanike ni prijatelje koji imaju krave, koze, ovce..ne mogu doći do organskog. A babama na pijaci ne vjerujem jer sve lažu ko psi, samo da bi prodale. Tako da, niti ja jedem organsko, niti moja djeca. Ako ti možeš sebi to priuštiti onda superiška. Mi ćemo žvakati hormone i antibiotike
    slažem se i nažalost ovako kao Trini je i meni/nama
    probala sam ja kod baba na pijaci, ali ta kokoš je toliko žilava i nejestiva da me jeza hvata,
    nažalost za sad mi je jedina opcija moj vid i procjena da je meso/voće/povrće i sl. barem donekle dobre kvalitete, jer ni ja nemam nikog tko se bavi uzgojem i još organiskim (moš si mislit da toga uopće i ima), osim eto što pokušavam već mjesec dana preko sestre svog muža, da ona od svog muža sestru zamoli da njen momak donese sa sela 3-4 domaća jaja, ali doslovno....i tu svaka moja volja pada u vodu
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 10.04.2012. at 23:32

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

skulirana, prvi dan daš samo meso, neka proba
    drugi put u meso naribaš tikvicu (ako si je već davala)
    treći dan - korabu (ako si je već davala)
    četvrti dan - mrkvu (ako si je već davala)
    peti dan - buču

ne kužim u čemu je točno problem?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Blekonja prvotno napisa Vidi poruku
    osim eto što pokušavam već mjesec dana preko sestre svog muža, da ona od svog muža sestru zamoli da njen momak
    OT:

sorry, al baš si me nasmijala
    trebalo mi dvije minute da prokljuvim tko će ti ( ako ) donijeti jaja

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Sjetila sam segdje ima popis proizvođača, na finoteka.hr. prodaja je na kućnom pragu, tako da dođeš i vidiš odmah u kakvim uvjetima žive te životinje. Ja vjerujem onima koji imaju EKO markicu, jer znam kakve su inspekcije i koliko košta dobivanje te markice tako da msilim da se ne bi netko zezao s tim.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    OT:

sorry, al baš si me nasmijala
    trebalo mi dvije minute da prokljuvim tko će ti ( ako ) donijeti jaja
    OT: vjeruj mi i ja sam se izgubila
    (ali najbolje od svega ipak sam danas dobila tih 6 jaja - od muževe sestre pa od njenog muža itd. itd
    i još 10 od jedne naše stare dobre forumašice koja mi je došla na kavicu, tnx irena)

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    skulirana, prvi dan daš samo meso, neka proba
    drugi put u meso naribaš tikvicu (ako si je već davala)
    treći dan - korabu (ako si je već davala)
    četvrti dan - mrkvu (ako si je već davala)
    peti dan - buču

ne kužim u čemu je točno problem?
    Ma znam naravno da kasnije kombiniram s povrcem,ali sam ja i 1vi dan odma namjeravala s necim neutralnim ukomponirat...da joj ne davam bas samo meso...

A ovo za drugu vrstu mesa,nakon 5dn jednog pretpostavljam da bi bilo pozeljno prebacit se na isprobavanje novog povrca 5dn pa tek onda opet na 2gu vrstu mesa/ribu?
    Da ne ispadne da jede 10 ili 15 dana za redom meso....

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je praktično kuhati pileću juhu za cijelu obitelj. Kuham bez soli, kad je skuhano odvojim komadić mesa i malo povrća za bebu a u ostatak dodam sol i tjesteninu za juhu za nas velike.
    Ovako i ja! On dobije mrkvicu, meso i malo nezacinjene juhe. Iako mi se cini da ga smeta celer jer poslje kaka bas smradno i bas me na celer podsjeca.

Nisam nikad smrzavala kasice, eventualno ostavim u zatvorenoj plastici u frizideru za sutra.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Ovako i ja! On dobije mrkvicu, meso i malo nezacinjene juhe. Iako mi se cini da ga smeta celer jer poslje kaka bas smradno i bas me na celer podsjeca.

Nisam nikad smrzavala kasice, eventualno ostavim u zatvorenoj plastici u frizideru za sutra.
    i ja ovako, kombiniram sve povrće u juhi, korabicu, komorač, tikvice,karfiol...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    Ma znam naravno da kasnije kombiniram s povrcem,ali sam ja i 1vi dan odma namjeravala s necim neutralnim ukomponirat...da joj ne davam bas samo meso...

A ovo za drugu vrstu mesa,nakon 5dn jednog pretpostavljam da bi bilo pozeljno prebacit se na isprobavanje novog povrca 5dn pa tek onda opet na 2gu vrstu mesa/ribu?
    Da ne ispadne da jede 10 ili 15 dana za redom meso....
    ma naravno da možeš i tako.
    ali ja nekako volim da dijete ipak okusi i izvornu namirnicu, da zna što jede.
    jer, ako se stalno "kamuflira" okus dodacma, dolazimo u opasnost da dijete ne percipira temeljni okus.

ja ne bih davala deset dana zaredom meso.
    i pet mi je puno
    tako da je možda bolje da presiječeš nečim.
    osim ako ste i vi ostali veliki mesoljupci i ako su vam takve kućne navike.
    mi doma nikada ne jedemo meso dva dana zaredom jer se ne osjećamo dobro poslije toga.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj mali baš voli jest meso( jede samo puretinu, jer je na druge alergičan), jer skoro druge proteine ni ne jede osim iz grahorica i mm. kak u korizmi nisam petkom radila meso baš mu je falilo, pa sam pred kraj korizme ipak za njega napravila komadić mesa i u petak.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jelena vama stvarno ne treba korizma.

Počela sam kupovati piletinu u lokalnoj mesnici, rekli su da je domaće i ne bih vjerovala da stvarno nema puniji, sočniji okus. Jutros sam izvadila pile iz leda i oduševila se kad sam unutra našla nogice i iznutricu, onako kako su moje mama i baka slagale.
    Tako da će moja bebolina često jesi piletinu Ali ne svaki dan, nismo ni mi svakodnevni mesojedi.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam uvijek isto - skuhala malo puretine/teletine, neko povrće tipa tikvice, mrkvu i rižu/polentu, smiksala, na kuhano stavila kap maslinovog. J bi smlatio cijeli pjat i tresao se da hoće još, baš je to bio gušt, kad beba lijepo jede. a M bi pojela dve žličice i tražila cicu i tako do godine dana.
    nisu joj pasale te kašice i gotovo. a komadiće je pljuvala. ni komadići joj nisu pasali. jako jako rijetko je lijepo pojela. al ja sam svaki dan nadobudno radila te kašice. ledit mi je bilo bezveze kad ti treba par minuta za napraviti.
    a šta, ionako si doma, i ionako se cijeli dan vrti oko jedenja, s*anja i spavanja

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

baš
    ja sam jedva čekala da kuham, samo da nešto radim

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A mi smo u toj dobi vječno bili vani...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da, ti živiš u splitu

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Je... I s nostalgijom se sjećam porodiljnih...

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Nadam se da će i u Zg lijepše vrijeme pa ćemo visit vani, a manje doma kuhati kašice

Puno hvala na odgovorima, sad mi se sve to oko mesnih kašica ne čini više kao neki problem!

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

...i mi visimo vani stalno,setamo,beremo sparoge....zato sam sad luda od ove kisurine 3ci dan...i mala skupa samnom....

dakle,samo meso je jaaako lose proslo....nagon za povracanjem kao kad smo krenuli sa dohranom...meso je ostalo dosta vlaknasto kad sam ga nozem usitnila pa sam ga morala ubacit u sjeckalicu ne bi li napravila bas kasicu pa da ide bolje....ma kakvi...nece pa nece....
    sutradan sam pomjesala sa pastrnjakom kojeg voli - opet ista stvar...sad doduse nije krenula ko da ce povracat nego je samo drzala to u ustima i nece ni da zvace ni guta....
    danas pomak na bolje kad sam s mrkvom skombinirala,ali omjer 80% u korist mrkve....

nadam se da ce riba ici bolje,uf nadam se jer ce je cesto jesti ubuduce....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ako je malena lavica, znači da tek ima 6 mjeseci
    nemoj previše očekivati
    polako
    njima je to otprilike kao da ti svaki dan naučiš jedan jezik
    polako, jest će
    i, ja se ne bih dovodila u zamku da miksam
    pa šta ako neće meso, bude već jednom
    ovako radiš nešto na što će se navući, pa će problem biti ne samo da neće neku namirnicu, nego ni da neće nikakvu konzistenciju osim glatke

budi strpljiva i sve će doći na svoje

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zasad skulirana moja starija curica nije htjela meso kao beba, ne voli ga ni sad previse.
    Bebi se svidja meso, i u kasici i na komadice kad sama jede prsticima. ne mogu vjerovati kako je pocela jesti dohranu, veseli se hrani i trazi jos. Ribu jos nismo probali.
    Apri imaju nase beboline vec 8 mj

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da, kod mene godina traje 10 mjeseci

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

a ja mislila da se samo ne kuzis u horoskop!

evo danas opet ok kad sam s batatom i pastrnjakom pomjesala...ali mesa stvarno u tragovima....
    samo njega u sjeckalici usitnim,povrce ne tako da nema opasnosti od navikavanja na glatko,savladava ona meni komade super!
    ali meso pjetlica mi ostane i nakon kuhanja dosta tvrdo i vlaknasto em sto ja nemam postenog noza pa mi onda bas i ne ide usitnjavanje!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

a mi imamo problem da maleni (9mj) neće mesno/povrtne kašice
    probali razne kombinacije mesa i raznog povrća, žganaca, žitarica...
    i kupovne i domaće
    nema niti jedan zub, pa se od najmanjih komadića hrane počne gušiti, kašljati...
    hoće jesti samo voćne kašice, one od žitarica sa voćem, gotove kupovne slatkaste... :/

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    a mi imamo problem da maleni (9mj) neće mesno/povrtne kašice
    probali razne kombinacije mesa i raznog povrća, žganaca, žitarica...
    i kupovne i domaće
    nema niti jedan zub, pa se od najmanjih komadića hrane počne gušiti, kašljati...
    hoće jesti samo voćne kašice, one od žitarica sa voćem, gotove kupovne slatkaste... :/
    da probaš napraviti slatkaste kombinacije s mesom i povrćem - npr banana i meso, jabuka i povrće i slično?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    da probaš napraviti slatkaste kombinacije s mesom i povrćem - npr banana i meso, jabuka i povrće i slično?
    ufff, banana sa mesom mi zvuči nekako bljak
    a jabuku jede sa mrkvicom

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

tebi zvući bljak, možda se njemu svidi.
    bundeva, koraba , tikvica i babat su slatkasti, probaj ih kuhati sa mesom, pa na kraju malo mesa staviti u kašicu.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Meni je prvi sin jeo teletinu sa povrcem koju sam mu samljela,a evo imam drugog sina koji skoro pa da je vegetarijanac(1.5g)od samog pocetka odbija meso,al ja se ni malo ne uzrujavam(ima ljudi koji ga uopce ne jedu godinama).Pokusala sam mu podmetnuti one **** gotove,ali toliko se nadimao tako da mi je povratio sve od pocetka dana.Sva djeca su jednostavno razlicita i tu nema pravila.Moja beba dobro napreduje,povrce jede u obilnim kolicinama i ovaj problem mi nije uopce nesto globalan.Doci ce dan kad ce obozavati cevape,a do tad blitva,spinat,mrkva i sve sto nam dida organski uzgoji u vrtu.Ne sekirajte se curke i ne maltretirajte bebane jer oni ko i mi nesto vole,a nesto ne vole!

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

čitam post od sirus i tražim gdje je gumbić like da stisnem...

uglavnom bucka potpis na sirius, probaj sa batatom, ja sam svojem tako na početku kamuflirala mrkvicu jer ju nije htio drugačije
    Posljednje uređivanje od Boxica : 17.04.2012. at 16:37

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

baš tako, renchy

može se meso miješati s jabukom, kruškom, suhom šljivom...
    pa i mi odrasli tako jedemo

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    baš tako, renchy

može se meso miješati s jabukom, kruškom, suhom šljivom...
    pa i mi odrasli tako jedemo
    ja bih tebi na ručak došla npr. da mi pomješaš lungić sa suhom šljivom.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa, recimo, perad nikad ne pečemo bez zaguranih jabuka
    svinju volim sa suhim šljivama ili brusnicama
    divljač obavezno
    jetrica s narančom ili mandarinom mi je premljac...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma u perad treba nagurati narance, fino zarezane. Da curi sok na sve strane. (Iako, zapravo, od peradi niskoristi. Bezvezne pticurine, skroz.)

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •