Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Deformacija prsnog kosa

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno Deformacija prsnog kosa

Znam da postoji izbocena prsna kost (zovu se i kokosja prsa) i da postoje ljevkasta prsa (udubljena prsna kost).

Zanima me kakve vjezbe postoje za udubljenju prsnu kost....
    Doktorica nam i nije bila bas pricljiva na pregledu (ova opce prakse)... rekala je samo da ga rastezemo

Ne znam trebam li brinuti, buduci da je rekla da zasada ne treba ici u specijaliste..

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Da li ti je rekla zašto je udubljena prsna kost?

Da li je to genetski ili teško udiše, pa jako uvlači prsni koš? Razlog teškoća u disanju može biti i alergija odnosno intolerancija na brašno. Da li ti je to spomenula?

Išla sam na vježbe, ali ne znam kako bi tako maleno dijete vježbalo.
    Moje vježbe: širenje ruku uz udah, spuštanje uz izdah. Vježbe sa štapom, uhvatiš štap iza leđa sa laktovima i udišeš, prsni koš se jako širi. Pa udisanje po dijelovima: trbuhom, donji dio prsnog koša, gornji dio...

Mislim da te treba poslati specijalistu. Ništa hitno, ali bolje da saznaš što je ili da nije ništa, nego brinuti.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nije rekla razlog. Genetski od nas iz blize obitelji nitko nije imao uvucen prsni kos. Mislim da nije do disanja jer mu je uvuceno stalno.
    Citala sam da takva prsa nekad povlace i mane sa srcem... A njega vec pratimo jer ima sum na srcu 2/6 stupnja, tako da bi se vec vidjelo da je sa srcem nesto ozbiljnije.
    Kako da saznam to s brasnom? Dosad je jedino testiran na celijakiju.

Najvise mu se vidi kad nesto pojede pa mu se napuse stomak, a ostatak tijela kao kostur da je deblji mozda bi manje dolazilo do izrazaja.
    Ne znam kako s njim vjezbati kad je mali da suraduje...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Alergija na brašno nema veze sa celijakijom. Određuje se testom, prick-test, ali mislim da je tvoj maleni premali za to. Možda i nije. Ustvari ti je liječnica trebala reći da li trebaš brinuti ili će se to samo ispraviti rastom.

Ili ti je trebala pokazati vježbe. Ne možeš to sama znati. Mama moje prijateljice je fizioterapeut u dječjoj bolnici pa je mogu sutra pitati rade li uopće takve vježbe kod malenih i kako to rade ako rade.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Hvala
    Javi mi, a ja cu svakako jos priupitat pedijatricu da li da ipak odemo u specijaliste.
    Posljednje uređivanje od S2000 : 09.04.2012. at 22:40

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Znam da postoji izbocena prsna kost (zovu se i kokosja prsa) i da postoje ljevkasta prsa (udubljena prsna kost).

Zanima me kakve vjezbe postoje za udubljenju prsnu kost....
    Doktorica nam i nije bila bas pricljiva na pregledu (ova opce prakse)... rekala je samo da ga rastezemo

Ne znam trebam li brinuti, buduci da je rekla da zasada ne treba ici u specijaliste..
    Moj sin ima izbocenu tu kost i rastezem ga jos od pelena, na dnevnoj bazi. Sad ce 12 godina i to je jedva vidljivo - uoci se jedino ako dobro gledas sa strane uz pogodno svjetlo. Plivanje je isto dobro, a kad bude veci vjezbe s bucicama. Isao je nekoliko godina na gimnastiku, pa jos 2 na atletiku, ali je alergican na prasinu pa mu ne odgovaraju sportovi u dvorani. Kazu da je za oblikovanje tijela dobra odbojka, ali nase dijete bas nije sportski tip. Odabrali smo mu odgovarajuci glazbeni instrument (harmoniku) i to se pokazalo ok - ni ne mislim vise o tome.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Alergija na brašno nema veze sa celijakijom. Određuje se testom, prick-test, ali mislim da je tvoj maleni premali za to.
    prickovi se rade djeci i manjoj od 6 mjeseci, ali kod mojih nisu pokazali rezultate, nego su bolji ristevi rastevi, hajde provjeri kaj su točnu mu radili možda i to jesu.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Razgovarala sam i gospođa koja je fizioterapeut mi je rekla da rade takve vježbe i sa djecom uzrasta tvoga sina.

Dijete treba ići fizijatru sa uputnicom i tada on odredi fizikalnu terapiju. U lakšim slučajevima samo pokažu roditeljima kako vježbati, a u težim se dolazi. Ona mi kaže da je bitno pravilno vježbati i da treba početi što prije, prije treće godine.
    Ona inače radi te vježbe rastezanja sa dječicom koja imaju cerebralnu paralizu i pomognu im, pa kaže da će zdravom djetetu vježbe pomoći još brže.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •