Čitam knjigu i tako pokušavam riješiti Vitin problem s dnevnim spavanjem.
Iako smo dosta napredovali i od početnog totalnog nespavanja i svakodnevne nervoze sada se uspavamo bez problema (uvijek se nosimo ili njišemo na pilates lopti ili zaspi na ciki). Čak je počela tako lijepo i očito pokazivazi znakove umora gotovo uvijek nakon cca sat i pol, sat i 45 min nakon posljednjeg buđenja da nema greške. Čak mi sada povremeno i dozvoli da ju spustim u krevetić nakon što mi zaspi na rukama.
Međutim njezina dnevna spavanja traju točno ali točno u minutu čitavih 30 min. povremeno je znala odpavati duže u marami ili na rukama, a kad smo u šetnji zna spavati i po 2 i pol sata.
No u knjizi piše da se spavanja ispod sat vremena ne mogu ni računati kao spavanja. Slijedila sam onaj savjet za dnevno spavanje da dežuram pored nje i da ju prije nego se skroz razbudi uspavam dalje i da joj tako pomognem da produlji te svoje dnevne "naps". Tako sam i skužila da su joj spavanja na 30 min. Ali nije mi uspijevalo. Naime kod Vite nema meškoljenja, ona nakon 30 min ima širom otvorene oči i gleda gleda kao da je spavala cijeli dan. Ja ju nosim, pjevušim, radim isti ritual kao i prije prvog spavanja a ona mi se smije, gleda me i gotovo njeno spavanje. Nema žanse da opet zaspi. Ili zatvori oči na pola i osjetim da to nije ono pravo spavanje.
E sad.... Kad odspava tih svojih 30 min ona je uglavnom dobre volje, spremna na igru i smijeh. Ali nakon sat i pol je opet pospana. I tako odspava nekoliko puta dnevno po pola sata + 12 sati noćnog sna. Mene sad zanima da li bi se trebala i dalje truditi da joj produljim dnevna spavanja ili ne? I ako da, kako?
Molim mame s iskustvom za savjete.