Results 1 to 13 of 13

Thread: što s ostacima kuhane šunke?

  1. #1
    Roza's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,721

    Default što s ostacima kuhane šunke?

    ostalo mi je kuhane šunke od uskrsa. što napraviti s time? ne mogu je više jesti treći dan za redom. zamrznuti? pa iskoristiti za čušpajze/grah?
    ima li tko kakve ideje?

  2. #2
    SarahB's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Srce Slavonije
    Posts
    91

    Default

    ...i ja danas razmišljam o istom.
    Pa sam odlučila šunku narezati na sitne kockice, malo prepržiti na tavici, skuhati tijesto i umak od gljiva, sve pomiješati - i uz salatu, eto ručka za danas!

    ...za dalje ne znam, čekam druge ideje.
    Last edited by SarahB; 10.04.2012 at 10:24.

  3. #3
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    32,936

    Default

    Quote Originally Posted by Roza View Post
    ostalo mi je kuhane šunke od uskrsa. što napraviti s time? ne mogu je više jesti treći dan za redom. zamrznuti? pa iskoristiti za čušpajze/grah?
    ima li tko kakve ideje?
    Pa tako nekako i mi radimo - smrznemo u manje i veće porcije, za pizzu, za u grah i druga variva, za gris štrudlu ili običnu štrudlu (punjenu kosanom šunkom i sirom), uglavnom kao tehnološka sirovina. Paše uz pečena jaja, osim u grah stavljam je u ričet, leću i druge mahunarke, a može se samo odlediti i jesti s krumpir salatom ili grah salatom (to nam je znalo biti hrana za izlete, ali i ručak u dane kad se nije stiglo kuhati).

    Mi smo ranije dobivali u firmi veliku rolanu šunku i to duplu porciju (mm i ja smo u istoj firmi) i obično smo pola ukupne količine zaledili za godišnji odmor. Moja kolegica zna šnite takve šunke puniti sirom i pohati, kao cordon bleu, ali nama je to premasno i prejako. Stavljam to u holandsku salatu (slično kao francuska, ali na bazi tjestenine i kosane kuhane šunke, začini po želji). Eto, sigurno ima još 1000 ideja, ali ovo mi je na brzinu palo na pamet.

  4. #4
    saška's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Osijek
    Posts
    1,051

    Default

    Francuski krumpir (jel se tako zove?). Krumpir (kuhani) na ploške, kuhana jaja na ploške i komadiće šunke preliti s čim volite i zapeći. To nam je tradicionalno jelo za poslije Uskrsa .

  5. #5

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    zagreb
    Posts
    2,808

    Default

    mi je volimo u grah salati:
    izmijesa se vec kuhani grah sa sunkom narezanom na kockice, jajem u tvrdo izrezanim na kockice, narezanim rotkvicama i mladim lukom, ulje, ocat, sol, papar

  6. #6
    Osoblje foruma čokolada's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,078

    Default

    I mi smo jučer ručali kombinaciju na luku prepržene šunke i jaja + salata

  7. #7

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    1,048

    Default

    spageti sa sunkom

  8. #8

    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    385

    Default

    lazanje,kiflice,musake,knedle punjene šunkom,dinstano povrće kao prilog,npr,kiseli kupus,to je fino i s ostacima kobasice,pohane šnicle(pileće) složiti u lim,na svaku tanka šnita šunke preliti s dinstanim gljivama i vrhnjem za kuhanje...

  9. #9
    Lucas's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    village...long village
    Posts
    1,638

    Default

    baš sam na jednom drugom mjestu napisala kao sam šunkicu i sir (dimljeni i gaudu) narezala i s tim punila lisnato... premazala jajem i posipala sezamom.... moja šunkica otišla....

  10. #10

    Default

    Meni je super zapećeni grah u rolu s šunkom ne treba nikakvo meso uz to.Ja narezala šunku na komadiće i smrznula u škrinji i to ću tako napravit

  11. #11
    susmiga's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    PGŽ
    Posts
    330

    Default

    španjolska pita, mislim da će to nama sutra biti ručak
    http://www.gastro.hr/spanjolska-pita-352.aspx

  12. #12
    kinder's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    2,338

    Default

    Salata Mimoza, jednim udarcem iskoristiš i šunku i jaja

  13. #13
    kudri's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2,471

    Default

    Quote Originally Posted by kinder View Post
    Salata Mimoza, jednim udarcem iskoristiš i šunku i jaja
    kako se ovo radi?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •