Results 1 to 13 of 13

Thread: što s ostacima kuhane šunke?

Roza's Avatar

Default što s ostacima kuhane šunke?

ostalo mi je kuhane šunke od uskrsa. što napraviti s time? ne mogu je više jesti treći dan za redom. zamrznuti? pa iskoristiti za čušpajze/grah?
    ima li tko kakve ideje?

SarahB's Avatar

...i ja danas razmišljam o istom.
    Pa sam odlučila šunku narezati na sitne kockice, malo prepržiti na tavici, skuhati tijesto i umak od gljiva, sve pomiješati - i uz salatu, eto ručka za danas!

...za dalje ne znam, čekam druge ideje.
    Last edited by SarahB; 10.04.2012 at 10:24.

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by Roza View Post
    ostalo mi je kuhane šunke od uskrsa. što napraviti s time? ne mogu je više jesti treći dan za redom. zamrznuti? pa iskoristiti za čušpajze/grah?
    ima li tko kakve ideje?
    Pa tako nekako i mi radimo - smrznemo u manje i veće porcije, za pizzu, za u grah i druga variva, za gris štrudlu ili običnu štrudlu (punjenu kosanom šunkom i sirom), uglavnom kao tehnološka sirovina. Paše uz pečena jaja, osim u grah stavljam je u ričet, leću i druge mahunarke, a može se samo odlediti i jesti s krumpir salatom ili grah salatom (to nam je znalo biti hrana za izlete, ali i ručak u dane kad se nije stiglo kuhati).

Mi smo ranije dobivali u firmi veliku rolanu šunku i to duplu porciju (mm i ja smo u istoj firmi) i obično smo pola ukupne količine zaledili za godišnji odmor. Moja kolegica zna šnite takve šunke puniti sirom i pohati, kao cordon bleu, ali nama je to premasno i prejako. Stavljam to u holandsku salatu (slično kao francuska, ali na bazi tjestenine i kosane kuhane šunke, začini po želji). Eto, sigurno ima još 1000 ideja, ali ovo mi je na brzinu palo na pamet.

saška's Avatar

Francuski krumpir (jel se tako zove?). Krumpir (kuhani) na ploške, kuhana jaja na ploške i komadiće šunke preliti s čim volite i zapeći. To nam je tradicionalno jelo za poslije Uskrsa .

mi je volimo u grah salati:
    izmijesa se vec kuhani grah sa sunkom narezanom na kockice, jajem u tvrdo izrezanim na kockice, narezanim rotkvicama i mladim lukom, ulje, ocat, sol, papar

Osoblje foruma čokolada's Avatar

I mi smo jučer ručali kombinaciju na luku prepržene šunke i jaja + salata

spageti sa sunkom

lazanje,kiflice,musake,knedle punjene šunkom,dinstano povrće kao prilog,npr,kiseli kupus,to je fino i s ostacima kobasice,pohane šnicle(pileće) složiti u lim,na svaku tanka šnita šunke preliti s dinstanim gljivama i vrhnjem za kuhanje...

Lucas's Avatar

baš sam na jednom drugom mjestu napisala kao sam šunkicu i sir (dimljeni i gaudu) narezala i s tim punila lisnato... premazala jajem i posipala sezamom.... moja šunkica otišla....

Meni je super zapećeni grah u rolu s šunkom ne treba nikakvo meso uz to.Ja narezala šunku na komadiće i smrznula u škrinji i to ću tako napravit

susmiga's Avatar

španjolska pita, mislim da će to nama sutra biti ručak
    http://www.gastro.hr/spanjolska-pita-352.aspx

kinder's Avatar

Salata Mimoza, jednim udarcem iskoristiš i šunku i jaja

kudri's Avatar

Quote Originally Posted by kinder View Post
    Salata Mimoza, jednim udarcem iskoristiš i šunku i jaja
    kako se ovo radi?