Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: cjelodnevni engleski program i odlazak u drugu grupu

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno cjelodnevni engleski program i odlazak u drugu grupu

Ovako. Mo prošli tjedan nije bila u vrtiću i danas nađem na vratima obavijest da se za cjelodnevno engleski program treba prijaviti do sutra i sad sam na sto muka.
    To mi djeluje ok, htjela bih da počne uvoditi neki strani jezik, ali me malo strah kako će reagirati na razdvajanje od svojih prijatelja.
    Ona već dvije godine ide u vrtić i baš se sprijateljila s nekom djecom, ali ima još 2 vrtićke godine pred sobom. Vrtić nije u našem naselju tako da se mi s tom djecom van vrtića ne družimo i vjerojatno neće s nikim od njih ići u školu.
    Osim učenja stranog jezika pozitivno mi je što je grupa nešto manja, jedna od teta će biti njena prošlogodišnja teta, dakle poznaje je. To je i inače mali područni vrtić gdje se svi znaju (6 grupa ukupno). Grupa će bit miješana što meni isto djeluje dobro (ona će možda biti među mlađima, piše da primaju od 3 godine, ona će imati 4 u rujnu kad taj program počne)
    Inače je druželjubiva, radoznala i mislim da će se uklopiti, a opet me strah što ako se ne uklopi. Što ako joj budu nedostajale prijateljice?
    Prijava je do sutra i ne znam hoće li se još netko iz grupe prijavati.

sanjas33 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa ako poznaje tetu možda bi joj baš bilo dobro, a i manji broj djece u grupi nije za odbacit! Treba uvijek promisliti, a koja je cijena?

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

350 kn na redovnu cijenu (dakle 650 ukupno)

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Evo moj ide već 3 godine i vrlo smo zadovoljni, ja ne očekujem da on propriča engleski nego da savlada osnove i da mu uđe u uho!
    Teta je super trenutno npr. rede rime na eng. dakle spajaju pločice na kojima su nacrtani razni likovi.
    plačamo 200 kn mjesečno, tj 1400 godišnje!

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja isto mislim da će taj program biti ok, ali ne znam hoće li joj nedostajati prijateljice. To me muči.

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

a hoće li u novu grupu prijeći neke njene dosadašnje prijateljice?
    ja sam takva mama da bih svojeg sina ostavila u staroj grupi ako je za nju vezan, tj. za neku djecu. moj je razmaženac, znam da bi mu bio šok da ga samo negdje premjestim.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj lukava puščica prvotno napisa Vidi poruku
    a hoće li u novu grupu prijeći neke njene dosadašnje prijateljice?
    ja sam takva mama da bih svojeg sina ostavila u staroj grupi ako je za nju vezan, tj. za neku djecu. moj je razmaženac, znam da bi mu bio šok da ga samo negdje premjestim.
    ne znam. ja sam obavijest vidjela danas, a treba se prijaviti do sutra. kako se mi inače ne družimo s tom djecom van vrtića tako ja nemam brojeve tih roditelja pa ne mogu ispitati. Iako, ako ću baš iskreno, ona svakih 10 dana ima drugu najdražu prijateljicu i još ne razumije pojam najdraži, najbolji i ostalo. Moat ću pitati tetu sutra ujutro.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja iz iskustva dvoje djece vidim da je engleski u vrtiću bio bačen novac.
    Treće dijete je više naučilo uz crtiće i youtube.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

najstarije dijete mi je išlo u grupu s cjelodnevnim engleskim, ali od početka kretanja u vrtić.
    srednjem je isto ovako bilo ponuđeno, da se premjesti u drugu grupu, ali ja to nisam htjela, njoj je bilo važnije da ostane u svojoj grupi i sa svojim tetama, nego da ima neki tamo cjelodnevni engleski.
    btw, srednje dijete engleski zna bolje nego starije u istoj dobi, a učilo ga je preko crtića, serija i interneta ....

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moji nisu išli na engleski, u početku je postojao neki engleski 2x1 sat tjedno, na koji mali nije išo,ali me tražio da mu kupim knjigu da malo boja doma. Kad smo se selili i poveli klince sa sobom ( s njegovih 6 godina) tada se oformila i engleska cjelodnevna, pola grupe je išlo u nju ( prije je postojala cjelodnevna njemačka već cca 25 god),: kad je mali krenuo u školu na bingu je dobil njemački, a mala s njime ko papagaj počela učit njemački, sad u 4. razredu dobio i engleski i skoro pa podjednako znaju i njemački i engleski.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

hvala svima. baš sam jutros pitala njenu tetu i kaže da joj prilagodba neće biti problem jer ona nije vezana posebno za neko dijete nego za razne aktivnosti bura različitu djecu. Ali mi je rekla da su se u tu grupu uglavnom prijavili mlađi jer žele pratiti svoju tetu (ona sad drži stariju jasličku). Ako će Mo biti među najstarijima, mislim da se onda gubi dobrobit miješane grupe
    A i sadašnje tete su joj dobre i često spominje baš tetu koja je došla ove godine zamijenivši "buduću engleskinju", tako da je odluka ipak pala na ostanak u trenutnoj grupi.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Samo da dodam, moj mlađi je išao u jezičnu grupu s cjelodnevnim programom na engleskom jeziku i stvarno je puno naučio (iako to ovisi i o djetetu).

Vrtić je Cvrčak, Zapoljska, Zg

Ne mogu vjerovati da je prošlo 4 godine od tada. Moj sin je ove godine ponovno krenuo na engleski (prvi jezik u osnovnoj školi mu je njemački) i dijete se uredno još sjeća dosta stvari koje su u vrtiću učili. Mogu samo pohvaliti odgajateljice Editu i Svjetlanu . Ne znam kako je sada, ali budući da iste osobe to vode i dalje, svakako preporučujem.

Inače, nije to za svako dijete - dobila sam preporuku logopeda da starijeg sina ne upisujem na učenje stranog jezika dok ne savlada svoj. Ako se dobro sjećam, stručna služba vrtića savjetuje roditelje oko toga.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •