Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Suha koža i tjemenica

noek1201 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno Suha koža i tjemenica

Pozdrav mame (i tate)!
    Trebam savjet u vezi suhe koze kod bebe (danas imamo 3 mjeseca) i tjemenice. Suha koža mu je skoro na cijelom tijelu, možda neki mali dio nije pa me zanima s čime je najbolje to mazati (probali smo baby uljem al mislim da je jos gore od toga). I lice mu je jako suho, mazem sa a dermom pa bude malo bolje tak da taj dio s tim rjesavam.
    A tjemenica nam stvara probleme skoro od početka i sve je gore. Sad mu je najjače nego ikad, jako je suho i prekriva većinu glave. Odmah da napomenem, čitala sam sve na tu temu i probali smo sve. Mazali smo s uljem, baby i običnim, prali sa mustelinim samponom, stavljali mustela kremu, iščešljavali međutim ništa za sad od navedenog nije pomoglo. Ako ima netko jos kakav isprobani savjet, molim pomoć.
    Već mi je mišek nervozan od toga, valjda ga svrbi jadnog.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Probaj kupati samo u vodi i malo maslinovog ulja, nakon kupanja jos glavicu namazi maslinovim pa iscesljaj. Nama je to jedino pomoglo, Mustela i A-derma su se pokazale kao bacen novac. Opcenito za kupanje nemoj koristiti nikakve kupke, ili cista voda ili, kao sto sam vec napisala, maslinovo ulje.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

E da, zaboravila sam dodat, nakon kupanja s maslinovim samo tapkaj s rucnikom, nemoj brisat, nek se sto vise upije. Vidjet ces kako ce koza biti predivna i mekana. Cinit ce ti se masno ali do jutra ce se sve upiti.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tjemenica ide s maslinovim uljem (ja nakon toga operem kosicu s Mustelinim šamponom za tjemenicu) a za suho lice kao najbolje rješenje mi se pokazao zagrebački melem

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj noek1201 prvotno napisa Vidi poruku
    A tjemenica nam stvara probleme skoro od početka i sve je gore. Sad mu je najjače nego ikad, jako je suho i prekriva većinu glave.
    Ja bi po ovome rekla da nije rijec o tjemenici... Je li cijelo tjeme prekriveno suhim ljuskicama? Ako je, onda je to najvjerojatnije serborocni dermatitis ili ga nazivaju mlijecna krasta, javlja se kod neke djece oko 2. Mjeseca a spontano nestaje oko 4. Mi smo imali i nista nije pomagalo, ni ulja ni kreme ni samponi... Na nagradnoj igri dobila kremu Euten koja pomaze kod atoijskog dermatitisa, namazala joj tjeme i otislo u roku jednog dana. A vjerujem da bi joj proslo i samo od sebe nakon nekog vremena jer neki dijelovi koje nisam mazala sa kremom su se oporavili sami od sebe.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam svoje dečke mazala bademovim uljem + stavljala par kapi u vodu za kupanje. Bilo je u ljekarni za kupiti bočicu od 1 dl po 10 kn i to mi se pokazalo boljim čak i od maslinovog ulja. Jedino ne smije dugo stajati, pogotovo ljeti na vrućini jer užegne, a to mi je znak da je bez konzervansa.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Jainina, ma na kojoj si to nagradnoj igri osvojila? I ja bi to! Nemam 430 kuna da ga kupim al nikako...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mojoj je za suhu kozu pomoglo kad smo smanjili temperaturu vode za kupanje. Znaci, ne 37 nego da je oko 32. Nakon toga vise nije trebalo ni ulje u vodu, samo cista voda za kupanje. Naravno moze i s uljem, mi smo samo bili prelijeni prati kadu nakon svakog kupanja.

noek1201 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Nije cijelo ali je većina, od početka glave pa do pola, samo iza nema, a naprijed mu je najjače.
    Strah me da kraste ne dobije od toga

noek1201 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

E da, ne znam koje maslinovo kupit a da je malo kvalitetnije da nije neka kemija

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

najbolje bi bilo domaće ako možeš do njega doći.

noek1201 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Sad sam namazala sa domaćim maslinovim i nadam se da će mu pomoć jer mu je prije sat vremena na jednom dijelu popucalo do krvi. Skroz sam u komi

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to pucanje do krvi mene ipak podsjeća na atopijski dermatitis, nije to obična suha koža/ tjemenica

koksy, ja sam euten kupila s dvije frendice, podijelile trošak, i podijelile kremu, to mi se čini kao super ideja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i glavna stvar kod dermatitisa i suhe kože : što rjeđe kupanje!!! ne više od jednom tjedno

noek1201 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Da pitam samo, kolko smije maslinovo ulje stajati na glavi. Jel smijem par puta dnevno namazat pa oprat navečer ili?

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Na radio HRT 2 svake srijede ide emisija Junaci za sva vremena u kojoj jednom tjedno poklanjaju poklon paket sa Euten kremom i jos nekim proizvodima istog proizvodaca... Nazoves broj 065800808 i ostavis svoje podatke... Ja jednom nazvala i iduci tjedan dobila paket na adresu

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj noek1201 prvotno napisa Vidi poruku
    Da pitam samo, kolko smije maslinovo ulje stajati na glavi. Jel smijem par puta dnevno namazat pa oprat navečer ili?
    Pa ja nisam ni ispirala, namazala sam poslje kupanja, iscesljala tjemenice i ostavila tako, do jutra se sve upilo.
    I meni je atopijski prvo pao na pamet ali i moj ga ima pa ga tretiram maslinovim ali ne domacim jer ga nemam gdje kupit.

Lutonjica, super ideja ali, srecom, klinci od mojih frendica nemaju takvih problema.

noek1201 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

E super onda. Hvala! Sad je kao malo bolje, vidjet cu do ponedjeljka kak će bit pa ak se ne smiri idemo doktorici. Nadam se ipak da će bit bolje i da neće bit potrebno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koksy, ne mora bit samo AD kod djece, to je za razne kožne probleme. od nas tri samo je jedna kupila za djetetov AD. druga je uzela za svoju suhu kožu, a treća za svoj dermatitis.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

treba bit oprezan i saslinovim. Mi imamo naše domaće i ono najnovije, dakle napravljeno ove zime je još puno polifenola koji su malčice pikantni i mogu izazvat blago crvenilo na koži. Mi probali i tjemenica je nestala, ali se tjeme crvenilo cijeli dan. Nakon toga probali bademovo ulje, tjemenica nestala bez crvenila.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    koksy, ne mora bit samo AD kod djece, to je za razne kožne probleme. od nas tri samo je jedna kupila za djetetov AD. druga je uzela za svoju suhu kožu, a treća za svoj dermatitis.
    I? Šta kaže prijateljica za tu kremu i njenu suhu kožu? Da li joj je pomoglo?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u početku je malo pomoglo, ne znam je li ostalo na tome ili je bilo još bolje. poslije nisam pitala. javim.
    moj i djetetov dermatitis su u potpunosti prošli u roku par dana.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    i glavna stvar kod dermatitisa i suhe kože : što rjeđe kupanje!!! ne više od jednom tjedno
    evo, ima skoro 4mj. do sada se nije kupala u nicemu osim obicnoj vodi i moru.
    prva dva mjeseca mogu na prste jedne ruke mogu nabrojati koliko se kupala i to sve pred drugi mjesec.
    e onda smo otisli na more i kupa se skoro svaki dan u moru i ispiremo joj more odmah slatkom vodom.
    istina, nogice joj se smoce kod svakog pranja guze pod pipom.
    uglavnom, nogice su joj suhe. potkoljenica se cak sjaji koliko je suha, a na butini sam primjetila i dvije flekice koje je imala mladja, a ona ih je imala do krastica.
    e sada...zar joj ne bi trebalo biti more supertruper i da je zdravo? znam da ono isusuje kozu, al opet... do sada nismo koristili ni ulja, ni sampone, ni sapune...nista, cista voda. zar joj fakat treba neko ulje u kupku? ili ju mazati?
    imam i domace, a u zg imam i bademovo (pametna ga nisam ponjela :rolleyes

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ja sam svojoj malenoj mjesec dana trackala tjemenicu s bademovim uljem,mastile smo sve živo i niš.
    Odlučila kupiti Mustelinu kremicu protiv tjemenice,al s obzirom da je nisu imali u ljekarni ponudili su mi Cattier bebe mliječnu kremu.
    Riješili se tjemenice u 2-3 mazanja.S obzirom da ima jako suhu kožu uzela joj i gel za kupanje njihov i micelarnu otopinu i hidratantnu kremu.
    Prezadovoljna sam sa svim,ličeko smo od koma osipa i mazanja mustelinom stelatriom konačno dovele do toga da je kao bebina guza,he he

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mali je imao užasno puno tjemenice.. iz drugog pokušaja smo riješili sa običnim uljem i kupanjem nakon dosta sati.. prilikom kupanja sam glavu lagano trljala frotirnom krpicom i sve je otišlo..

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Nakon svih neuspjelih pokušaja stali smo joj na kraj pavlovićevom kremom jgl. Namažem mu glavicu, malo češljam češljićem, doduše poslije izgleda malo bljakasto i kaotično pa uzmem gazicu i protrljam mu glavicu dok sve ne spadne. I to je to. Izbacili šamponić i nemamo je više. Mada mu ja iz preventive mastim glavicu tu i tamo. Možda nekome pomogne.
    Posljednje uređivanje od palčica : 12.02.2013. at 16:29

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Tako stvarno funkcionira. Ja mu samo jednom tjedno da ipak ukonim pretjeranu masnoću i zmazanoću, glavicu operem sa mustelom. Onda opet namažem sa maslinovim ili pavlovićevom. Uglavnom, stalno smo masni i imamo kremice na stolu u dnevom boravku i trackamo se.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Danas cura ima 7 tjedana i 4 dana. Kupala se tri puta. Prvi put s 20 dana samo u običnoj vodi. Druga dva kupanja s kapi bademovog ulja. Nije jos došla u doticaj s nekom kremom.
    Mislim da ima tjemenicu. Kako ne bih koristila (još) beblje šampone i ostalu kozmetiku, pokušala bih s bademovim uljem. Kako je ne kupam često, koliko često savjetujete stavljati na tjeme? Direktno? Ili ulje u vodu pa tom vodom? Hm.
    Idem čitati po knjigama i internetima dok se netko ne javi

martincius avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Moj decko je imao tjemenicu. Nisam dirala sve dok mu nije pocelo samo otpadati, a to je trajalo jedno 8 mjeseci. Onda sam namastila kosu obilno kokosovim uljem i iscesljala sve odjednom, oprala cistom vodom. Sve je 5, nije se vratila. Kosa bude masna 1 dan, sutradan je vec svilena. Isto ne koriostimo sampone ni nikakve kupke, samo cistu vodu ili vodu s kokosovim uljem.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Znači pustila si te ljuskice da stoje na glavi dok ne otpadnu same. Osam mjeseci? Uf.

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

ja sam recimo pola sata prije kupanja namazala glavicu sa bademovim uljem
    onako malo vise i onda pred kupanje bi uzela gazicu i kruzno trljala da skinem visak ulja i ljuskice
    zatim bi normalno oprala kosicu i nakon jedno 2-3 puta rijesili smo se tjemenice
    bolje reagiraj na vrijeme nego da ti se jako prosiri tjemenica

martincius avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

pustila sam, da, nije mu se vidjelo jer ima kose, nije mu nikad otpala, nitko nije ni znao da ima tjemenicu osim mene i tate mu. i nije mu smetalo tj nije se češao ili nesto slicno.
    nisam cula da je opasno pustit da se prosiri.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nisam ni ja znala da se to kao širi. Njoj je doslovno na tjemenu. I ne čini mi se da joj smeta. Jedino kako joj otpada kosa na vrhu glave, ružnjikavo to izgleda.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

za bebe je najbolje rafinirano - pročišćeno maslinovo ulje koje se radi u apoteci. Domaća i industrijska znaju imati kojekakve stupnjeve gorčine i iritansa - tj. to je lutrija kakvo je. Može biti divno za jesti, ali na koži bebe ne. To je mala bočica i koristi se na kapi. Po meni je tjemenicu najbolje gazom umočnom u to ulje izmasirati nježno i nakon par sati opet suhom skidati koliko ide. A seborejični ne dirati nego kod pedijatra odrediti terapiju.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni je bademovo ulje uvijek bilo prvi izbor za bebe. Maslinovo je nekako pregusto i preteško, ali čim su klinci dorasli (negdje oko treće godine) prestali smo kupovati bademovo, a obično maslinovo ionako imamo uvijek u kući, pa se povremeno počastimo kupkom s tim (i odrasli i djeca).
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 09.05.2014. at 11:01

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Javljam da je prošlo. Bademovim sam mazala, pričekala i češljem ili noktom skidala. I četiri puta oprala Mustelinim šamponom. Bademovo i tjemenica su stvorili neki grozomoran miris. Je li pomogla kombinacija ili joj je došlo vrijeme da ode, ne znam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •