a zakaj prvotno napisa
Evo jedan post od od jedne ne-ekstremne mame, ne-clanice udruge. Rodine stranice i forum pratim relativno dugo i cesto (i u mnogim situacijama su mi velika, velika pomoc), ali ne sudjelujem, i to prvenstveno zato jer mi se cini da mi stavovi nisu dovoljno ekstremni, pa se ne uklapam. Npr. uzivo prakticiram skoro sve sto se prepoznaje kao AP (dojenje, sleep sharing, marama, neodvajanje od djeteta...), ali kad citam postove na AP topike cesto mi zvuce prilicno militantno i ekstremno. Pitanja u kojima se razlikuju AP od ne-AP roditelja cesto mi zvuce totalno nebitno. Najvaznije na svijetu mi je da su mi djeca zdrava i sretna (a iskustvo mi je pokazalo da su djeca zdravija i sretnija ako dugo doje, ako se ne odvajaju puno od mame, ako se nose u marami...), ali to da li ce moje dijete koristiti dudu varalicu ili nece, hoce li probati napolitanke u kojima ima nezdravog secera i sl. smatram totalno nebitnima.
Pa me zanima, jel ima neki pod-forum za ne-militantne AP-u sklone roditelje? Koji bi mozda priznali da su ferberizirali prvo dijete, i da se zbog toga ne kaju u potpunosti? :/