-
kako spremiti pastrvu
evo danas dobila lijepu očišćenu pastrvu i neznam šta bi s njom.pleas help
-
Osoblje foruma
pa ko i svaku drugu ribu: stavi je sada u marinadu od peršina, češnjaka i maslinovog ulja i poslije peci ili na tavi ili u pećnici zamotanu u foliji.
-
-
ja napravim marinadu ko sto veli apri
onda uzemem protvan, rastegnem foluju, narezem krumpir na kolutice debljine 5-7 mm, zacinim, stavim na njih ribu, onda stavim brokule, mrkve, sampinjona, karfilola i sve i svacega od povrca kaj imam doma, zatvorim foliju, gurnem u rol, ispecem i hama njama
riba pusti svoje sokove
povrce isto
ma bude odlicno
-
Sad sam se sjetila kako sam se svojevremeno kad sam učila kuhati žalila sveki da sam totalno nesposobna i da ne znam ni pastrve speć, da mi se skroz raspadnu i kakva im je to glupa koža kad se uvijek zaljepi za tavu...
Tek onda sam saznala malu tajnu o kukuruznom brašnu 8)
-
-
Osoblje foruma
-
bila je za prste polizati,tako nešto fino nisam dugo klopala :D
-
kasnim, ali moze se natrljati limunovim sokom i solju, staviti u pecnicu pod foliju...pa nakon nesto vremena premazati przenim prezlama, i jos malo zapeci, to je onda kakti "na londonski"
-
Osoblje foruma
ajme, ege, londonski?!
pa vidiš da ne mrdamo dalje od forumske države.
nezavisne!
-
-
Jel se ovako može spremiti i skuša? Ili ima bolji način?
-
I koliko je ona uopće dobra ? Mislim za djecu
-
Nema odgovora za skušu
A ja danas radila pastrvu na grillu. Tj. kupili smo neki električni. Samo malo premažem valovitu teflon površinu s malo ulja i stavim na to ribu. Brancin super prošao neki dan. pastrvi se malo odlijepila i zalijepila za površinu kožica. Ali mislim da u ovom slučaju ne dolazi u obzir kukuruzno brašno.
Inače, na kojoj temp. i koliko dugo je pečete u pećnici?
-
oko 200 (10 min pokriveno folijom a ostatak cca 35-40 na "otvorenom")
pred kraj samo na nekoliko minuta upalim ventilator da se kožica fino porumeni
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma