Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: kako spremiti pastrvu

  1. #1

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    krk
    Postovi
    92

    Početno kako spremiti pastrvu

    evo danas dobila lijepu očišćenu pastrvu i neznam šta bi s njom.pleas help

  2. #2
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa ko i svaku drugu ribu: stavi je sada u marinadu od peršina, češnjaka i maslinovog ulja i poslije peci ili na tavi ili u pećnici zamotanu u foliji.

  3. #3
    Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    10,959

    Početno

    "Namočiti" je u grubo mljeveno kukuruzno brašno i ispeći je u tavi na malo ulja...nikakva mudrost!

  4. #4
    Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Bestovje
    Postovi
    6,890

    Početno

    ja napravim marinadu ko sto veli apri
    onda uzemem protvan, rastegnem foluju, narezem krumpir na kolutice debljine 5-7 mm, zacinim, stavim na njih ribu, onda stavim brokule, mrkve, sampinjona, karfilola i sve i svacega od povrca kaj imam doma, zatvorim foliju, gurnem u rol, ispecem i hama njama

    riba pusti svoje sokove
    povrce isto
    ma bude odlicno

  5. #5
    kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb/Jarun
    Postovi
    2,990

    Početno

    Sad sam se sjetila kako sam se svojevremeno kad sam učila kuhati žalila sveki da sam totalno nesposobna i da ne znam ni pastrve speć, da mi se skroz raspadnu i kakva im je to glupa koža kad se uvijek zaljepi za tavu...

    Tek onda sam saznala malu tajnu o kukuruznom brašnu 8)

  6. #6

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    krk
    Postovi
    92

    Početno

    thanks, ide u foliju s krumpirima i povrćem.nisam bila sigurna jer morska riba je skroz drugačija od riječne,pa bolje pitati nego uništiti nešto tako fino.

  7. #7
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    ja u puru pa na ulje

  8. #8

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    krk
    Postovi
    92

    Početno

    bila je za prste polizati,tako nešto fino nisam dugo klopala :D

  9. #9
    egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,301

    Početno

    kasnim, ali moze se natrljati limunovim sokom i solju, staviti u pecnicu pod foliju...pa nakon nesto vremena premazati przenim prezlama, i jos malo zapeci, to je onda kakti "na londonski"

  10. #10
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ajme, ege, londonski?!
    pa vidiš da ne mrdamo dalje od forumske države.
    nezavisne!

  11. #11
    egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,301

    Početno

    ...tako se zove u receptu "pastrva na londonski" mozemo je mi preimenovati u "na zagrebacki" za potrebe foruma

  12. #12

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    3,187

    Početno

    Jel se ovako može spremiti i skuša? Ili ima bolji način?

  13. #13

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    3,187

    Početno

    I koliko je ona uopće dobra ? Mislim za djecu

  14. #14

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    3,187

    Početno

    Nema odgovora za skušu

    A ja danas radila pastrvu na grillu. Tj. kupili smo neki električni. Samo malo premažem valovitu teflon površinu s malo ulja i stavim na to ribu. Brancin super prošao neki dan. pastrvi se malo odlijepila i zalijepila za površinu kožica. Ali mislim da u ovom slučaju ne dolazi u obzir kukuruzno brašno.

    Inače, na kojoj temp. i koliko dugo je pečete u pećnici?

  15. #15
    Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    1,966

    Početno

    oko 200 (10 min pokriveno folijom a ostatak cca 35-40 na "otvorenom")
    pred kraj samo na nekoliko minuta upalim ventilator da se kožica fino porumeni

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •