Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 192

Tema: Zašto braniti naci-faši paradu?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Znaš kako se to rješava? Djecu treba učiti povijest. Ali na pravi način. Umjesto novokomponovane nakon svakog rata.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mislim da ne samo povijest. Povijest je predmet koji je većini djece pojam dosade.
    Nekakav građanski odgoj bi tome trebao služiti, jer se radi o pitanju baš ono bazične tolerancije: živi i pusti druge da žive. Što je stav koji bi bilo poželjno imati prije 8. razreda, kad se uči o 2. svj. ratu.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    a i estetika je u oku promatrača, meni baš lijepo kad se ljudi ljube ispod zastave u duginim bojama.
    naravno, nisam htjela u širinu, da ne budem odgovorna za još jednu gay temu

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    on topic, mene isto malo muči ta metoda "zabrane skupa", ili kako se gore spominje "sasjeći u korijenu", jer mi se čini neučinkovita. Nazovite me idealistom, ali muči me što postoji toliko ljudi s tako opasnim i otrovnim uvjerenjima. I ako vlast kaže "ne smijete se tako sastajat", super je što imamo vlast koja formalno tako nešto ne podržava, ali oni će napravit nekakav underground skup, ili će na neke načine zaobić zakon, kao što je netko već spominjao odlazak na groblje Paveliću (budu naravno i mise), mnogi ljudi nose crno, zaštitari na koncertu Bajage nose majicu na kojoj piše U kao ulaz...
    Ili, recimo, mulci iz BBB ili Torcide nose kukasti križ na utakmicu. Policija ih za to prijavi, jer, naravno, to se ne smije. A taj mulac nije bio u životu na 5 sati povijesti, ne bi valjda znao ni reć kad je bio 2. svj. rat, a kamoli šta sve taj znak simbolizira. Zna samo da su mu rekli da se time prkosi muriji, a on mrzi muriju.
    s jedne strane naravno da svaka sila izaziva i protureakciju

opet postoje pojave koje jednostavno treba spriječiti
    djecu učiti povijesti, naravno, provoditi programe o nenasilju, svakako

ali ove mulce koje spominješ to je sve zaobišlo, jer su doma dobili poduku - i tu ne pomaže nikakav program u školi

nije pitanje ili preventiva ili represija,
    nego kad je već preventiva zakazala, jednostavno ne možeš sad rezultat pustiti da divlja po ulicama

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ja ne mislim da su marginalci. mislim da nam se to cini jer mnogi ne govore i ne izrazavaju svoje stavove. njih vidis tek kad udjes u dublju konverzaciju ili im se dogodi kakav mali, bezazleni, nekontroliran ispad- mrznje. pa pokrenes razgovor i sokiras se.

a sve divni, uceni i pametni ljudi. u odijelima. roditelji.
    tuzno.
    ovo je ono što me presjeklo bezbroj puta, poput šamara...

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo, na ovom topicu smo malo zašli i u slobodu mišljenja, pa stoga i dalje stojim iza mojeg mišljenja da je meni osobno neprihvatljivo da se netko deklarira drugačijim od drugih nasilno, bilo to skinheadsi premlaćivanjem po haustorima, neonacisti zavjerama i podizanjem ruku i sl, ili homoseksualci koji se naočigled javnosti doslovno drpaju po cesti. Iskreno, po meni je nepotrebno na taj način tražiti prihvaćanje.
    Opet ponavljam, that's just me. Nadam se da nikoga nisam uvrijedila.

Vrativši se na naslov topica, i dalje mislim da je bilo i biti će potrebno zabraniti naci/faši paradu. Jednostavno zato jer ipak negdje postoje granice prihvatljivog ponašanja.

"nije pitanje ili preventiva ili represija,
    nego kad je već preventiva zakazala, jednostavno ne možeš sad rezultat pustiti da divlja po ulicama "

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

mislim da ni u kojem trenutku nisam nikom oduzela pravo na izražavanje mišljenja
    ti si rekla što je tebi neprihvatljivo, a ja sam rekla što je meni neprihvatljivo

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mamasch, misli da prilicno brkas kruske, jabuke i sljive.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    mamasch, misli da prilicno brkas kruske, jabuke i sljive.
    potpisat ću, da ne širim temu

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

na koji način su homoseksualci nasilni, mamasch?

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da ni u kojem trenutku nisam nikom oduzela pravo na izražavanje mišljenja
    ti si rekla što je tebi neprihvatljivo, a ja sam rekla što je meni neprihvatljivo
    Hvala rossa, iskreno.
    Ne želim stvoriti ružnu atmosferu niti ikoga uvrijediti.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

a meni je apsolutno neprihvatljivo izjendačavati naci/faši oznake s LGBT perjem/grudnjacima/šminkom
    N/F oznake pozivaju na mržnju/uništenje drugih i drugačijih i iza sebe su ostavile milijune mrtvih. LGBT perje ti može eventualno zasmetati dok piješ kavu jer ti zaklanja pogled. A nekako mi se čini da treba biti više od nejači i povodljive mase pa koračati na Prideu dok ti gomaila oko tebe skandira "Ubij pedera" i gađa te kamenjem.
    A ti što viču "ubij" i gađaju kamenjem i jesu ovi koji se žele okupiti...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj mamasch prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, na ovom topicu smo malo zašli i u slobodu mišljenja, pa stoga i dalje stojim iza mojeg mišljenja da je meni osobno neprihvatljivo da se netko deklarira drugačijim od drugih nasilno, bilo to skinheadsi premlaćivanjem po haustorima, neonacisti zavjerama i podizanjem ruku i sl, ili homoseksualci koji se naočigled javnosti doslovno drpaju po cesti. Iskreno, po meni je nepotrebno na taj način tražiti prihvaćanje.
    Opet ponavljam, that's just me. Nadam se da nikoga nisam uvrijedila.
    meni je osobno neprihvatljivo da se itko drpa po cesti. pa bila to najslađa tinejđerica i njen preslatki dečko. to se ipak radi u haustoru ili autu, zar ne?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    meni je osobno neprihvatljivo da se itko drpa po cesti. pa bila to najslađa tinejđerica i njen preslatki dečko. to se ipak radi u haustoru ili autu, zar ne?
    ma jok, to se radi u ormaru.

i ne prije braka.
    Posljednje uređivanje od marta : 13.04.2012. at 15:13

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Pri spominjanju nejači i povodljivih masa mislila sam prvenstveno na malu i malo veću djecu koja sve to sa strane gledaju a ne razumiju što se zapravo događa, pa onda u svojim glavama krivo to sebi protumače, i onda je samo pitanje vremena na koji će se način manifestirati njihova kriva interpretacija.
    I mene su kao malu učili pjevati "Juru i Bobana" i govorili mi cijeli život da neće Srbina u kuću, da se ne daj Bože zaljubila u jednog.

Obrazovali su me u tom smislu upravo mediji koji su isticali takve probleme, kao što ih ističu i u ovom konkretnom slučaju i udruge koje su se glasno borile protiv toga. Budimo realni, to su bile takve godine za vrijeme i iza rata i da nije bilo onih koji se nisu dali utišati, nego su prkoseći svima isticali fašističke pobude našeg naroda, još bi nam više mladih bilo zatrovano.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moji doma su imali samo ladičare

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ti si onda morala do braka čekati

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Osobno mi nije ugodno gledati svoje 7-godišnje dijete kako zbunjeno gleda malo u mene a malo u tipa koji oduševljeno u tramvaju prepričava frendici kako se sinoć prvi puta doslovno "maznuo" sa dečkom, i onda nastavlja pred svima ushićeno opisivati detalje. Sličnu reakciju vidjela sam na djeci u parkiću kada su si dva dečka nakon čavrljanja počeli gurati ruke u hlače i pred dječjim igralištem jedan drugome khm...
    Kako bi bilo da se svi počnemo ljubakati i pipkati...?
    Nije nasilje samo fizičko.

Po meni, i opet ponavljam - to je samo moje mišljenje, nijedan ekstrem nije u redu.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ti si onda morala do braka čekati
    nije. samo je sve spremala u ladice

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I da, imam homoseksualne prijatelje i prijateljice, i jako su mi dragi, no nikada nisu imali potrebe neukusnim postupcima naglašavati svoje opredjeljenje i na taj način tražiti prihvaćanje od većine. I zbog toga ih puno više poštujem nego nekoga tko pred nosom javnosti maše svojim atributima.
    Potpisujem pomikakičine, rossine i Tangerinine postove.
    Ali ne mogu ne širiti (već proširenu) temu na ovo citirano (mamasch, već smo te dosta secirali, ja ovo pišem uopćeno): onaj koji maše pred nosom bilo atributima, bilo perjem ili duginom zastavom, to čini zato da bi uopće bio zamijećen. Jer da se skriva u neosvjetljenom kutu nekog opskurnog parka, zamijetili bi ga samo oni koji su ga došli premlatiti.
    Ne i oni koji bi mogli imati utjecaja na ostvarivanje njegovih prava.

Kažem, pišem općenito, jer se vrlo često provlači ta "ma meni su oni OK, samo da ih ne vidim", a prigodno se izvlače i kućni gejevi kao prilog tezi o vlastitoj toleranciji.

On topik nesuđenog skupa, mislim da je već drugim postom razjašnjeno zašto treba braniti.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Osobno mi nije ugodno gledati svoje 7-godišnje dijete kako zbunjeno gleda malo u mene a malo u tipa koji oduševljeno u tramvaju prepričava frendici kako se sinoć prvi puta doslovno "maznuo" sa dečkom, i onda nastavlja pred svima ushićeno opisivati detalje. Sličnu reakciju vidjela sam na djeci u parkiću kada su si dva dečka nakon čavrljanja počeli gurati ruke u hlače i pred dječjim igralištem jedan drugome khm...
    Kako bi bilo da se svi počnemo ljubakati i pipkati...?
    Nije nasilje samo fizičko.

Po meni, i opet ponavljam - to je samo moje mišljenje, nijedan ekstrem nije u redu.
    meni je tak svejedno da li to prica tip o tipu, zenska o zensoj, tip o zenskoj, zenska o tipu.

ko sto kazes, nasdilje nije samo fizicko. stoga, gledaj na nasilje ko akt a ne ko aktere koji ga cine i po tome svrstavat u kategoriju nasilja.

i ja ne zelim da je moje dijete ista vise zbunjeno oko bilo koje kombinacije. zelim da je jednako (ne)zbunjeno. kao sto sam i ja.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a meni osobno ne smeta drpanje po cesti, nek se vole no, tu prihvaćam raspravu i različito mišljenje.

ali nisam htjela to komentirati, nego dio gdje ne prihvaćam nikakvu raspravu. opaska ivanizg, nema dvosmisla kod ovakvih stvari, nema usporedbi s kćerinim rođendanom, obitelji, pogrebima, sprovodima, we. nema s tim šale. nema ni nejasnih poruka kakve su tvoje, nema filozofije. jedino ispravno je jasno i glasno - NE. ne podnosim kad se počne petljati pa i on je bio čovjek, pa i oni imaju pravo na javni istup, pa demokracija...

super je što imamo vlast koja formalno tako nešto ne podržava, ali oni će napravit nekakav underground skup, ili će na neke načine zaobić zakon...
    ja mislim da je ovo užasno bitno, da ostanu u undergrandu. tangerina, naravno da idealiziraš naravno da će uvijek biti isfrustriranih, jadnih, bijesnih, nasilnih. ali oogromna je razlika koliko im se da prostora i koliko im se jasno pokaže da su nepoželjni, neprihvatljivi, zabranjeni.
    i, zato je jedina ispravna reakcija vlade - zabrana. nema filozofije. ne može. nema kalkulacije. ne može.

marta je odličnu rečenicu rekla na prethodnoj stranici - svi ti žohari izmile kad im je dopušteno. kad nije, onda se svodi na prtljanje sebi u bradu. onda nisu opasni. kad dođu na ulice, kad ih je puno, žohari postaju opasni. nema tu edukacije djece, nema tu učenju povijesti, uvijek će biti žohara. žohari se ne mogu nikakvim mjerama iskorijeniti. jedino što moramo je držati ih u kanalizaciji.

a slutim kako je isvetici, koliko sam ju virtualno upoznala, bilo samo do jednog vrućeg topika, dojadila brate i čokolada i dijalekti

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

bilo je samo pitanje vremena kad ćemo od nacista doći do pedera.

mamasch, ne treba ti se sviđati ono što ti se ne sviđa, razumijem. ali jesi li svjesna da spominjanje nacista i gay osoba u jednoj rečenici, pa koliko god da se ovi drugi drpali nema veze s pameću? meni je neugodno da ovo uopće moram pisati.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a jeste se naredale
    i samo da se nasmijem kako je pomikakina usporedba s početka topika krivo shvaćena

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Treba razlikovati one koji se bore ZA svoja prava (homoseksualci) i onih koji se bore PROTIV tuđih prava (neofašisti)

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku

i samo da se nasmijem kako je pomikakina usporedba s početka topika krivo shvaćena
    bolje mi je da šutim drugi put
    Posljednje uređivanje od pomikaki : 13.04.2012. at 15:36

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Potpisujem pomikakičine, rossine i Tangerinine postove.
    Ali ne mogu ne širiti (već proširenu) temu na ovo citirano (mamasch, već smo te dosta secirali, ja ovo pišem uopćeno): onaj koji maše pred nosom bilo atributima, bilo perjem ili duginom zastavom, to čini zato da bi uopće bio zamijećen. Jer da se skriva u neosvjetljenom kutu nekog opskurnog parka, zamijetili bi ga samo oni koji su ga došli premlatiti.
    Ne i oni koji bi mogli imati utjecaja na ostvarivanje njegovih prava.

Kažem, pišem općenito, jer se vrlo često provlači ta "ma meni su oni OK, samo da ih ne vidim", a prigodno se izvlače i kućni gejevi kao prilog tezi o vlastitoj toleranciji.

On topik nesuđenog skupa, mislim da je već drugim postom razjašnjeno zašto treba braniti.
    Ni u jednom trenu ja nisam rekla da su "oni" meni OK, samo da ih ne vidim. Ono što mene osobno smeta je to što je izražavanje naklonosti, ljubavi i privlačnosti jako često kod homoseksualaca prenaglašeno i neukusno. Nije pravilo, ali je jako učestalo, i onda se čude što ih većina teško prihvaća. Ovako daju većini na izvolte sve ono što ih razlikuje od te iste većine, a zapravo žele da ih se tretira jednako. Dečko koji drži dečka za ruku biti će zamijećen bez obzira da li je pritom druga ruka onome drugome u hlačama.
    Jednako tako mislim da takvo ponašanje nije OK ni kod hetero para.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a slutim kako je isvetici, koliko sam ju virtualno upoznala, bilo samo do jednog vrućeg topika, dojadila brate i čokolada i dijalekti
    ajde isvetice, vrati nam se

inače cvijeto, hvala na doprinosu, lijep post.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    bolje mi je da šutim drugi put
    Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku

to je moguće?
    Posljednje uređivanje od rossa : 13.04.2012. at 15:40

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pa ajde samo da te pitam, koliko često viđaš takvo ponašanje kod hetero parova?

I oni to rade?

to je moguće?
    ne
    zapravo nije
    1:0 za tebe

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ni u jednom trenu ja nisam rekla da su "oni" meni OK, samo da ih ne vidim. Ono što mene osobno smeta je to što je izražavanje naklonosti, ljubavi i privlačnosti jako često kod homoseksualaca prenaglašeno i neukusno. Nije pravilo, ali je jako učestalo, i onda se čude što ih većina teško prihvaća. Ovako daju većini na izvolte sve ono što ih razlikuje od te iste većine, a zapravo žele da ih se tretira jednako. Dečko koji drži dečka za ruku biti će zamijećen bez obzira da li je pritom druga ruka onome drugome u hlačama.
    pa u tome i jest point. kaj imaš biti tolerantna s osobom koja se po ničemu ne razlikuje od tebe? koja odgovara tvojim nekim mjerilima. prava tolerantnost i solidarnost se vidi upravo u tome da budeš tolerantna s osobom koja se razlikuje od tebe tj. većine. i zašto ne bi imali ista prava iako su različiti?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja u životu nisam vidjela homoseksualni par koji bi u javnosti izražavao privlačnost i naklonost ??!?

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ajmo ovako.
    Neonacističke i sve ostale ideologije koji žele oživjeti nešto što je donijelo tragediju, smrt i mržnju samom čovječanstvu treba iskorijeniti. Točka. No kako je to nemoguće učiniti jer će se opet u ovih 7 milijardi pojedinaca naći netko sa izuzetnom karizmom tko će povesti ovce za sobom, na kraju zaključujem da je potrebno onemogućiti cvjetanje i rast takvih ideologija.
    Apropos GLBT kojeg sam spomenula, želim samo reći da apsolutno podržavam takve različitosti, ali i dalje stojim iza toga da mi nije prihvatljivo ekstremno naglašavanje tih različitosti.
    I ispričavam se što su moji postovi otišli u krivom smjeru, ni u ludilu ne izjednačavam homoseksualnost sa neonacizmom. Opet se vraćam samo na estetiku, ne na dublje sfere cijele priče.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ja u životu nisam vidjela homoseksualni par koji bi u javnosti izražavao privlačnost i naklonost ??!?
    Ja jesam.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ovako daju većini na izvolte sve ono što ih razlikuje od te iste većine, a zapravo žele da ih se tretira jednako. Dečko koji drži dečka za ruku biti će zamijećen bez obzira da li je pritom druga ruka onome drugome u hlačama.
    Pa u tom i je bit, da rade isto što i ostali, a da ih nitko ne gleda čudno. Ne razumijem kakvo je to izražavanje nakolosti, ljubavi i privlačnosti koje je prenaglašeno i neukusno. Ne znam s kojim se ti onda gayevima družiš, s nekim drag queenima?
    Što se ti s mužem ne držiš za ruke???

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Ja jesam.
    Štoviše, moja mama je vidjela negdje 1962.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam dobila dojam da ih najčešće viđaju ovi jaaako tolerantni.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ali i dalje stojim iza toga da mi nije prihvatljivo ekstremno naglašavanje tih različitosti.
    zašto?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Štoviše, moja mama je vidjela negdje 1962.
    Isomiki! I nije ju kolpalo?

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Apropos GLBT kojeg sam spomenula, želim samo reći da apsolutno podržavam takve različitosti, ali i dalje stojim iza toga da mi nije prihvatljivo ekstremno naglašavanje tih različitosti.
    Ekstremno naglašavanje različitosti Svatko izražava sebe i svoju osobnost. To je isto kao da kažež da žena s velikim grudima preekstremno naglašava svoju različitost od nas manje obdarenih. Još kad počne provocirat s dubokim dekolteom...
    Posljednje uređivanje od Rivendell : 13.04.2012. at 15:52

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Isomiki! I nije ju kolpalo?
    :D nije, ali se nemalo začudila. Dvije cure na klupi u parku.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a ne znam, ja mogu shvatiti da je nekome neugoda gledati da se dvoje ljudi/žena/muškaraca na cesti napadno drpa.

sad sam se sjetila jedne žene koja nije mogla gledati trku magaraca radi istog razloga, neka postarija njemica, kako kaže marta - skoro ju je kolpalo ok, to nije bilo samo drpanje u pitanju

mamasch, da završimo s time, opet se vraćam na ono da su ovakve usporedbe, na ovom topiku - neprihvatljive. otvori svoj topik o javnom drpanju pa ćemo diskutirati.
    jednostavno je neukusno uspoređivati nekoga tko veliča najstrašnije nasilje i nekoga ko se drpa. u bilo kakvoj konotaciji. i što više objašnjavaš, sve se više zapetljavaš.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 13.04.2012. at 15:59

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pa mogu i ja, i mislim da je to nepristojno, ali nisam nikad vidjela dva muškarca da se drpaju na cesti, a heteroseksualne parove viđam redovito.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mamasch, da završimo s time, opet se vraćam na ono da su ovakve usporedbe, na ovom topiku - neprihvatljive. otvori svoj topik o javnom drpanju pa ćemo diskutirati.
    jednostavno je neukusno uspoređivati nekoga tko veliča najstrašnije nasilje i nekoga ko se drpa. u bilo kakvoj konotaciji. i što više objašnjavaš, sve se više zapetljavaš.
    x pametnu cvijetu.

nego, pustimo se šuplje priče. idemo na trg u pola 6. ponesite zviždaljke, bubnjeve, glasnice, transparente!
    nemojte previše izbacivati te vaše sise.

fašizam - ne u mom gradu!

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

a ne znam, ja mogu shvatiti da je nekome neugoda gledati da se dvoje ljudi/žena/muškaraca na cesti napadno drpa.

sad sam se sjetila jedne žene koja nije mogla gledati trku magaraca radi istog razloga, neka postarija njemica, kako kaže marta - skoro ju je kolpalo ok, to nije bilo samo drpanje u pitanju

Shvatila sam i sama, otišlo je u sasvim krivom smjeru, kao što se često i događa na Forumima.
    Moje isprike.
    Odustajem.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

I mamasch je u konačnici shvatila, teško je tu na forumu sve objasniti, a da se ne spotakneš. Radi se o dva različita skupa, s potpuno različitim ciljem, sasvim suprotnom porukom.
    Jedan skup poručuje - Tu sam, nisam kamen nego čovjek, živim među vama, prihvatite me, ne tucite me samo zato jer nisam isti!,
    a
    drugi poručuje - Tu sam, strepite od mene jer ako niste kao ja, zatući ću vas!.

Razlika je politička ogromna, ogromna, neusporediva.

Onaj drugi dio kod LGBT parada, estetski, nazovimo ga tako, nije baš samo estetski, ima u njemu i elemenata javne pristojnosti i tzv. javnoga morala, onoga što "trpi ulica". Govorim o paradama u svijetu, ne o našima, kod nas hodaju ljudi, mladi, stariji, nimalo ekscentrično obučeni niti polugoli, ne bih uopće pritom spominjala grljenje, ljubljenje ili držanje za ruke, nekima je to lijepo i OK jednako kod hetero i homo parova.
    Kod nas su ljudi uglavnom suzdržani u javnosti pa bili ga hetero ili homo, kod nas je uglavnom tako.

Mislim da je mamasch, možda, baš imala na umu parade u drugim zemljama (opet kažem, kod nas je druga priča i toga nema) gdje se baš svim silama prikazuje NAČIN kako osobe, ovakvih i onakvih sklonosti, izražavaju svoje seksualno opredijeljenje, kako ga konzumiraju, pa su tu polugoli polumuškarci, s kožnatim tangicama plaze jedan po drugome, pa bičevi, pa lanci, lokoti, pa pera vire od kojekuda, iz raznih otvora...
    Ne radi se tu više o seksualnoj sklonosti, to je baš javno iskazivanje NAČINA kako netko upražnjava svoju spolnost, a to me i inače ne zanima, nije mi lijepo za vidjeti i tomu nije mjesto na ulici.
    Na ulici nije pristojno ni prditi ni podrigivati, ni raditi još koješta, takav je, eto, neki javni moral, možda bismo svi bili zdraviji da sve to radimo po cesti, ali tako je kako je.
    Da sam ja sad kakav svinger, i MM, i naši prijatelji, svi heteroseksualci, ali baš želimo javno narodu predočiti "kako mi to radimo", ne vjeruem da biste me željeli baš gledati na kamionu kako gola mašem guzom i sisama i žvalim se i šlatam s partnerom/partnericom.
    Ne znam baš da biste svoju djecu slali na igranje kod mene kući i na ovom roditeljskom forumu rekli - gle, to je uzor majka, baš takvu treba gledati i moje dijete i njezina djeca. Super je ženska, ima pravo svima javno pokazati svoje sklonosti.

Prelazak neke granice dobrog ukusa na javnom prostoru ne dopuštamo hetero parovima, rekli bismo da to djeca ne trebaju gledati pa zašto bi to bilo lijepo i "ukusno" vidjeti kod homoseksualaca. Seksualne maštarije, perverzije, razne alatke, pomagala i fetiše neka ljudi ostave za svoje spavaće sobe, tko im brani, ili za interne klubove. Kad već pričamo o istim pravima.
    Pravo na slobodan život bez osuđivanja, maltretiranja i šikaniranja imaju svi.
    Kao i pravo okoline da ne gleda tuđe intimne, osobne stvari, poput vršenje male i velike nužde, masturbiranja, raznih vrsta drpanja ili pak nastranosti.
    Namjerno sam bila eksplicitna i malo odvratna, da razjasnim o kojim mi to javnim "degutantnostima" i estetici pričamo.
    Možda pritom nismo svi mislili na isto.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nena-Jabuka otela si mi cijeli post iz usta Baš si kontam da je nešto slično mamasc htjela reći i još si gledam kako to nitko ne kuži kad mi se odjednom ukaže tvoj post. Potpisujem te, razmišljam potpuno kao i ti.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hvala antifašistima koji su danas odradili ono što trebalo odraditi

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Cvijeta, pročitala si me
    Oprostite cure, internet mi šteka, svaki put kad se želim uključiti u raspravu, izbacuje me, nakon zadnje izbrisane kobase od teksta sam odustala.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj prima prvotno napisa Vidi poruku
    hvala antifašistima koji su danas odradili ono što trebalo odraditi
    molim, i drugi put

gledajte PETI DAN, odlično govore.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mislim da je mamasch, možda, baš imala na umu parade u drugim zemljama (opet kažem, kod nas je druga priča i toga nema) gdje se baš svim silama prikazuje NAČIN kako osobe, ovakvih i onakvih sklonosti, izražavaju svoje seksualno opredijeljenje, kako ga konzumiraju, pa su tu polugoli polumuškarci, s kožnatim tangicama plaze jedan po drugome, pa bičevi, pa lanci, lokoti, pa pera vire od kojekuda, iz raznih otvora...
    Ne radi se tu više o seksualnoj sklonosti, to je baš javno iskazivanje NAČINA kako netko upražnjava svoju spolnost, a to me i inače ne zanima, nije mi lijepo za vidjeti i tomu nije mjesto na ulici.
    misliš na one parade u drugim zemljama, na kojima i djeca znaju hodati zajedno sa svima?

nije vam palo na pamet da je to dio jednog performansa, namjerno iskarikiranog i očitog, da malo i izazove posebice one koji se na njih zgražavaju?

Da sam ja sad kakav svinger, i MM, i naši prijatelji, svi heteroseksualci, ali baš želimo javno narodu predočiti "kako mi to radimo", ne vjeruem da biste me željeli baš gledati na kamionu kako gola mašem guzom i sisama i žvalim se i šlatam s partnerom/partnericom.
    Ne znam baš da biste svoju djecu slali na igranje kod mene kući i na ovom roditeljskom forumu rekli - gle, to je uzor majka, baš takvu treba gledati i moje dijete i njezina djeca. Super je ženska, ima pravo svima javno pokazati svoje sklonosti
    ako imaš dobre sise zašto ne? mislim, sise i guzice vidi svugdje u javnom prostoru, tako da jedna guzica više na nekom kamionu...samo bi ti mahnuli i rekla bih: ovo ti je teta nena! vidi kako joj se objesio stomak nakon poroda

uvijek iznova se sve svodi na te parade i vaki i naki...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •