Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Krivo upisan sat rodjenja u rodni list

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno Krivo upisan sat rodjenja u rodni list

Uglavnom, M je rodjen u 21:20, a i rodnom listu pise u 11:20, to sam tek nedavno primjetila. Najprije sam pomislila kako to nije bitno (osim ako nekad bude htio raditi natalnu kartu ), pa sam se onda zapitala da li je to ipak vazno zbog necega i da li da trazim ispravak. Ima li tko slicno iskustvo?
    Posljednje uređivanje od Rivendell : 12.04.2012. at 20:33

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da ti za službena dokumenta nije bitan sat, samo datum.
    Meni je u rodnom listu pisao krivi datum, i nekako je to prolazilo sve dok nisam trebala vaditi osobnu, a onda sam išla u bolnicu u kojoj sam rođena i tamo tražila da mi izdaju potvrdu s točnim datumom. Ne sjećam se koja je zatim bila procedura, da li prvo na općinu, pa MUP,...
    Pretpostavljam da i ti možeš od bolnice tražiti takvu potvrdu i poduzeti koje li već korake za ispravak.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mom bratu su upisali krivi datum, zaboravili su ga upisati pa se u međuvremenu rodilo još djece i nisu mogli prebaciti na ranije....
    umjesto 10.12 upisali su 11.12. (1979),,,,
    Nije niš mama mijenjala, svuda mu piše 11.12. kako je i na rodnom listu...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Uf, bit će zanimljivih rezultata kad odluči raditi horoskop

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mom ocu piše krivi datum rođenja (dan prije). Do dan-danas nije ništa mijenjao niti je naišao na koji problem vezano uz to. Osim ako sat osobno ne želite ispraviti, što je sigurno moguće, mislim da nema razloga mijenjati.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moram pogledati što piše mojoj djeci - do danas mi to nije palo na pamet...

Ne znam detalje, ali mislim da ti je za natalnu kartu dosta djetetu kad tad reći koji mu je stvarni sat rođenja (ako ga bude zanimalo).

Ont. anegdota o datumu rođenja jedne osobe s kraja četrdesetih ili početka pedesetih godina: mama je u trenutku rođenja djeteta zamolila seosku babicu da dijete prijavi s 31. prošlim mjesecom iako se rodilo 2 ili čak 3 dana kasnije, zato da bi mogla tražiti rodiljnu naknadu i za prethodni mjesec, he he he... Toliko o preciznosti!

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ont. anegdota o datumu rođenja jedne osobe s kraja četrdesetih ili početka pedesetih godina: mama je u trenutku rođenja djeteta zamolila seosku babicu da dijete prijavi s 31. prošlim mjesecom iako se rodilo 2 ili čak 3 dana kasnije, zato da bi mogla tražiti rodiljnu naknadu i za prethodni mjesec, he he he... Toliko o preciznosti!
    koliko ja znam, ovo je (bar 50ih) bila redovna praksa, datumi su upisivani odokativnom metodom, dijete je u matične knjige upisivao tko bi prvi pošao do grada (dakle ne nužno roditelj)
    pa je tako npr jako velika vjerojatnost da je muško dijete kojem u rodnom listu piše npr. 25.02.1956. ustvari rođeno krajem 1955.
    ti pomaci su se često događali kod muške djece sa svrhom odgode odlaska u vojsku, pretpostavljam

inače, meni je u rodnom listu krivo upisan sat rođenja, ali imam otpusno pismo iz bolnice na kojem je ispravno vrijeme (i na kojem čak piše da sam krenula zatkom i da je izveden unutarnji okret )

nikad nisam imala nikakvih problema zbog toga, i jedina stvar u životu zbog koje je potrebno točno vrijeme rođenja je izrada natalne karte, a meni je to onako...sporedna stvar u životu

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ma to s natalnom kartom je bila šala, jer mi je jedino to palo na pamet kao nešto za što ti služi sat rođenja. Moj tata isto kaže da se rodio nekolko dana prije nego mu piše u rodnom listu, jer se tada navodno upisivao dan kad si se prijavio, a ne kad si se rodio (a rodio se doma).

Znači da se ne zamaram s tim. Mislila sam ako mu eventualno nekad bude trebala neka dokumentacija s poroda ili nešto slično... Iako ne znam ni za što bi mu to trebalo.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vidiš, a ja bih baš išla mijenjati, ne znam zašto ali bilo bi mi važno da piše točno vrijeme... malo sam valjda opsesivna LOL

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    vidiš, a ja bih baš išla mijenjati, ne znam zašto ali bilo bi mi važno da piše točno vrijeme... malo sam valjda opsesivna LOL
    I ja, zato mi i bode oči. Al mali se rodio u Rijeci, papire su nam slali poštom, tako da mi se ne ide tamo ako baš nije nužno. Ili mogu to i u ZG-u promijeniti?

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I R je krivo upisan sat. Piše u 00,00 ,a rođen je u 20,27.
    Već 4 godine planiram to promijenit jer mi kopa oči, ali uvijek se sjetim pored ureda
    Pretpostavljam da je to kompjuterski i da im nije problem mijenjat.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •