Ideš li ti, iako si zdrava, svake godine ginekologu barem na papa test? a zašto?
Ideš li na pregled dojki?
Ili čekaš da se razboliš?
Oni koji imaju više godina na grbači kao i ja sjećaju se sistematskih koji su se provodili u bivšem sistemu, e to su bili sistematski školske djece - cijeli dan smo proveli u ambulanti uključujući i vađenje krvi.
Mi smo i na prvoj godini faksa imali sistematski i gle, meni našlo u krvnoj slici takvu anemiju da sam 6 mjeseci uzimala željezo dok sam k sebi došla. A bila sam zdrava, samo malo umorna ...
Mojem zdravom djetetu su otkrili astigmatizam i dioptriju zbog kojih je godina padao na ravnom.
Srećom u krvnoj slici nisu ništa otkrili, a mislim da prvenstveno gledaju je li dijete anemično jer u školi će biti vjerojatno izloženo većim naporima nego je bilo do sada.
Da dodam za vađenje krvi djeci - najstariji kao sportaš MORA obaviti jednom godišnje sistematski s vađenjem krvi, bez toga ne smije na treninge (rekreativno, ništa natjecateljski), srednji je stalno bolestan pa stoga vadi krv barem 4 puta godišnje. I drago mi je povremeno vidjeti dal mu je krvna slika OK il nije.